Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Krym, Podněstří a ty další !

Kupodivu "hrdinka" Savčenková každou chvilku uvádí rozumná stanoviska, na rozdíl od šílenců ve vedení Ukrajiny. Ve své podstatě dnes v Evropě již nejde o  skutečná území daná historickými souvislostmi,ale o respektovaný stav.

Chápu, že odklon Krymu je pro Ukrajinu určité ponížení její suverenity. Takové Podněstří je ještě kombinace Ruska, Ukrajiny i Moldavie. Je to obdobné, jako třeba v USA Nové Mexiko nebo Kalifornie, ale v jiné úrovni chápání a realit.Je vcelku jedno, kudy dnes vede nějaká hranice a jen naše nízké pudy a úvahy mají námitky. Hrát si na nějaké vlastence a na náměstích tančit v lidových krojích je sice hezká iniciativa, ale docela na okraji problému. Dnes více kohokoliv štve, když za stejnou práci dostává v různých státech různá ohodnocení a nebo  jsou vymýšleny nové buzerační zákony, které za blízkou hranicí již neplatí. A to může být cokoliv. Jistě to všichni víme a kdo neví, ten je dočasně šťastný člověk. Než se probudí ze sna.Proto vznikají i různé emigrační i imigrační tlaky a nadávky na neschopnost politiků různých stran.Do toho se u nás ještě zapojuje dost nesmyslně i prezident. Šlo by popsat několik stránek zbytečných rozdílů, které nejen,že nezlepšují naše životy, ale přímo nás drtí.

Samozřejmě období před a po roce 1990 zamotalo politickou situací na celém světě a to trvá dodnes. Prostě končí jedna epocha a začíná jiná. V době osvícenství se sešli státníci významných zemí a nějak se dohodli . Dokonce i rozumně. A dnes se chce, aby byl rozumný každý člověk. To samozřejmě nelze a tak různé přímé volby je jen horší řešení z těch špatných. Ani volby bez patřičného ovzduší a politického zázemí nejsou to pravé ořechové.Demokracie je pořád jen právo silnějšího i když ti silnější mnohdy po volbách dost zásadně změní, či musí změnit své názory.

Podle mého názoru  není pořád odvaha budovat politiku zdola. Od obcí a měst. Jen tady může být nějaká občanská iniciativa i když omezená velikostí příslušného útvaru. Ale i to se dá řešit i když stále obtížně.

Nic nepůjde hladce a rychle. Stačí se třeba dnes podívat na hádky v Praze ohledně parkovacích zón.Nikdo neřeší parkoviště, ale barevné čáry na silnici tvoří všichni.Nikdo nechce pochopit , že auto musí někde stát. Před lety jsem byl v šoku v Drážďanech, když se dalo zaparkovat v centru. A když jsem viděl několik parkovacích domů,tak jsem prozřel.Samozřejmě je lepší hromadná doprava a nebo jiný způsob individuální dopravy. Dnes je snaha zakázat podobné iniciativy jako je systém " Uber". Nová doba si říká o nová řešení a zakázat jde vše jen na jistou dobu. Než se někdo probudí.

Příkladem v současnosti by mohl být systém budoucího spolužití na Sibiři, kam se tlačí Číňané. Nebo Kurilské ostrovy by mohli ukázat směr. Takový Taiwan či Hong Kong je již jiná realita. Ale i tam bude hranice časem prakticky zbytečná.

 Dnes se politikové v Evropě řídí systémem odvádění pozornosti od problémů.Ať je to již Brexit nebo cokoliv jiného. U nás se nyní tetelíme nad přebytkem státního rozpočtu i když je to jen fraška, která nemá vůbec žádný ekonomický význam. Jde jen o politický obrázek, který si navíc ještě hodně poničíme.A odložíme přijetí Eura na nějakou další dobu. Zbytečně. Stejně nic nového nevymyslíme. A okrádat EU jde jen jistou dobu.

Nyní se čeká na malého mesiáše v podobě prezidenta Trumpa. Kdo má jen trochu paměti,tak si vzpomene na nástup prezidenta Obamy. Zde se očekávaný zázrak nekonal zcela určitě a nebude se konat ani nyní. To by již byli lepší ti UFONi.

V Rusku zatím vítězí Putinovi lidé. Jak to bude dlouho trvat, nikdo neví. A co by mělo následovat, také nevíme.Ukrajina se asi bez nějaké menší revoluce nevyřeší. Dnešní snaha o vylákání schopných lidí z Ukrajiny do okolních států je určitě nebezpečná a hlavně kontraproduktivní. A u nás dokonce vymýšlíme plány, jak to podpořit !  Již dnes je v mnoha státech bývalého sovětského vlivu situace za hranicí únosnosti. V pobaltských státech budou rejdit vojáci z USA a co se bude dít ? NIC !

Jedinou pozitivní stránkou je fakt, že sociologická stránka vývoje společnosti je objektivní proces,který nezastavíme. Jakési spojené státy Evropské by asi pomohly,ale tam víceúrovnost  bude vše kazit.

Bohužel současná generace lidí nemá moc hezké vyhlídky na další vývoj. Ale dějí se věci neuvěřitelné a může se stát cokoliv. V roce 1988 jsme taky jen tušili, že se musí něco stát.Nastal jen Cimrmanovský úkrok stranou, ale změny byly stejně velké. Někde se něco využilo lépe a někde hůře. Takový je život.

 

A věřme, že časem musí být líp !.

Autor: Bedřich Dvořák | středa 18.1.2017 11:57 | karma článku: 15,50 | přečteno: 656x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma: 10,60 | Přečteno: 456x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma: 18,76 | Přečteno: 514x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma: 16,05 | Přečteno: 505x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma: 15,60 | Přečteno: 530x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Velké ošálení dneška. Hrůza z pravdy kolem nás.

90 % dnešních rusobijců vůbec neví,proč tak činí. Putin to určitě není. Ten odejde a nic zásadního se nestane.Kdo dnes studuje v archivech,co se dělo před 100 lety ?Jaká byla úloha Kerenského a Uljanova- Lenina.Kdo to byli ?

12.1.2023 v 9:37 | Karma: 10,71 | Přečteno: 336x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové zasévají v Charkově strach. Utečte, dokud je čas, hrozí obyvatelům

23. dubna 2024  18:58

Kreml provádí koordinovanou leteckou a informační operaci proti Charkovu s cílem vyvolat mezi...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno  17:40

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........