Kdo je ilegální a ekonomický běženec ?

Je velmi zajímavé, jak naši politici matou obyvatelstvo. Vytvářejí nenávist s cílem zisku voličských hlasů.Lež má bohudík krátké nohy a časem se vše změní.Navíc nějaká lidská práva politikové ignorují.

Když je někdo v úplně jiném prostředí,tak chápu , že on nechápe. Kdysi jedna šlechtična ve Francii na otázku,že lidé nemají chleba odpověděla,proč si nevezmou nějaké koláče.

President Trump i Zeman jsou již také někde jinde. U Trumpa to je ještě více vidět, protože netuší, jak svět funguje a dělá z nevědomosti velké a zbytečné chyby. Bohužel dává vodu na mlýn jeho odpůrcům.

¨Zde je velká šance na změny,ale těch chyb je nyní příliš.

Rusové Trumpa dosud nekritizují,protože čekají na vývoj v dalším období. Naši politici nevědí ,která bije a tak jsou zmatení. Když přebírají informace o vnikání nějakých hackerů do intenetových sítí,tak vůbec netuší, jak vše funguje. Mnozí jistě vědí,že značná část těchto internetových sítí je vedena přes servery v USA, kde jsou sledována různá fakta. A když tyto systémy nezjistí nějaké rafinované ruské hochy,tak to je chyba CIA, která vše řídí.Ostatně tomu věří jen naivní lidé bez důkazů.

Ale k těm běžencům.

Po roce 1968 bylo 99 % běženců od nás v kategorii těch dnešních ekonomických a ilegálních. Ti zatvrzelí političtí utíkali pragmaticky až později,kdy je hnala ven StB.

Samozřejmě byli všichni ilegální,protože dopředu si to mohl vyřídit málokdo. Po Helsinských dohodách šlo slučovat rodiny a tak bylo vše jednodušší. Zde se již něco dohodnout dalo.

Dnes si moc nedokáži představit,jak by měl vypadat legální a neekonomický běženec. Když utíkáte před válkou,či hladomorem,tak neřešíte jedno ani druhé. Maximálně si koupíte falešné doklady. Když chcete politický azyl,tak si musíte vymyslet nějakou báchorku,která v cílové zemí nějak uspěje.Stejně žádné důkazy předložit nedokážete.

Další možností jsou fingované sňatky,které se řeší desítky let.

Netuším, jak to vše udělat dopředu a legálně. U nás to bylo několik křesťanských rodin z Iráku a ti po zjištění zdejší legálnosti raději utekli zpátky.

Ukrajinci a Rusové mají zvláštní bolševický  přístup a občané USA  využívají náš strach řešit věci, které neumíme.

Kolik je tady občanů Západní Evropy a USA s podivnými povoleními k práci asi nikdo neřeší. Jsou to přeci kamarádi.

Samozřejmě v takové Syrii,Iráku,Afganistánu, Moldavii, na Ukrajině a v podobných lokalitách nastane zase pohyb zpět do jejich domovů,když již nebude nebezpečí. Snad to bude brzy a my budeme obdivovat jak to s naší pomocí zvládli.

a potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 20.3.2017 10:16 | karma článku: 13,26 | přečteno: 1021x