Až zazní volání ..... tak tarify klesnou !

Páni ministři najednou zjišťují,že volají za mnohem méně, než prostý lid. Je to stejné jako před rokem 1989, kdy se telefonovalo skoro zadarmo. Jenže je rok 2017 a dálnopisné linky již neexistují.

Mnozí dnes ani nevědí,co to byl dálnopis a jak fungoval.Na ministerstvech ale všichni volají jako o život. A to nejen na chodbách ministerstvech. Tam je většinou ticho. I policisté mají v kapsách svůj mobil pro osobní volání,který jde lehce zaměřit a zjistit,kde příslušný pracovník pracuje.I na Ukrajině si vojáci obou stran dávají informace. Na těch ministerstvech to plně chápu. Někdy člověk musí zmizet z práce a sekretářka by vás měla mít pod kontrolou. Jak jsme to měli před lety složitější !

Dnes se byznys mobilních operátorů dostal do sféry utajovaných skutečností. Náklady jsou minimální a zisky enormní - monopolní. Náklady asi budou v celé Evropě stejné, jen ovečky v ovčanské společnosti nemají možnost volby. A to je dnes situace mnohem lepší než před lety.

Nemám rád direktivní nařizování, ale v propojené EU tam,kde fungují monopolní organizace by se mělo vše nějak hlídat,případně kontrolovat. A je jedno,zda jde o vodu,plyn,elektriku nebo mobilní volání.

 

Zastánci teorie svobodného trhu by měli začít používat mozek, protože to nezačíná jen u mobilních operátorů,ale jde také o banky, pojišťovny všeho druhu včetně zdravotních. Pro sociální systém výběru povinných daní a vybírání daní  veškerých to platí obecně.

Dnešní systém výpočetní techniky to vše lehce zajistí a stačí jen chtít. Za rok prý přistoupíme k přijetí používání elektronického receptu ve zdravotním systému. Velmi rychle by se napravil systém ve stomatologické péči,kdyby se zavedl registr a evidence všech stomatologických výkonů v návaznosti na používání či zneužívání cen za zubařskou techniku a materiály.

Dříve pracovalo několik zubařů dohromady,měly jedno rentgenologické pracoviště a fungovalo to. Dnes je super,že to má každý zubař zabudované v křesle,ale tyto nové náklady musí někdo zaplatit. Běžný pacient vůbec netuší,co mu zaplatí pojišťovna a jen nalétne na výzvu o zubní hygieně,kde se trošku vyděsí z poplatků za nic. Ještě jsem nepoznal nikoho,kdo by tento způsob racionalizace využití pracoviště stomatologa pochválil.Dokonce si myslím, že to je česlý vynález,protože tato služba je běžně prováděnou službou v rámci normální zdravotní péče. Obvodní lékař vás také poučí jak brát lék a nemusí mít na to placeného specialistu. Stejně tak to funguje v lékarně.

Samozřejmě budou nové služby a nové technologie a nikdo si za čas na problémy s cenou hovorů a objemu dat ani nevzpomene. Již dnes si můžete zakoupit SIM kartu osvíceného zahraničního operátora a máte vystaráno. Ostatně jako si dnes mladá generace nedokáže představit, jak se psalo na psacím stroji přes kopírák a volalo v telefonní budce za 25 haléřů neomezeně. A neexistence internetu v dřívější době je pro mnoho lidí vůbec nepochopitelná.

Prostě a jednoduše. Světová společnost se rozvíjí na základě všeobecných objektivních principů a nelze nic uspěchat ani urychlit.

Nevěřím moc v nějaké duševní osvícení lidstva a věřím,že technologie donutí lidi k rozumu.

 

A potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | středa 19.4.2017 19:25 | karma článku: 13,94 | přečteno: 459x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........