Nestačil by místo vlády samotný Sobotka ?

21. 05. 2017 9:28:19
Ve světě existují vlády jednoho muže. Není to sice podle představ veřejnosti,ale kupodivu to nějak funguje.Tady se dějí již takové šílenosti,že i tento způsob by se nijak nevymykal skutečnosti v Česku.

Samozřejmě by to odporovalo právnímu řádu ,ale co dnes právnímu řádu v ČR vyhovuje. Z pohledu nezúčastněných nic a z pohledu zúčastněných je tu ideální právní stát.Nebo to je přesně naopak.

Vše,co uvedu, berte jako absurdní humor,který snad nemůže nastat.

Předseda vlády,stejně jako ředitel čehokoliv řídí věci podle své jakési intuice a jen naivní šílenci dokáží používat plně racionální a předem zpracované postupy.

Takové ministerstvo by měli řídit podle mne lidé,dosazení na základě výběrových řízení a karierního služebního řádu.Jinak řečeno, když není doma ministr,nic se neděje. Stejně,jako se nic neděje,když předseda vlády odjede na zahraniční návštěvu.

Nyní se čeká s čím přijde prezident Zeman,který byl na zahraniční cestě a také se v jeho úřadu nic nestalo.A měl s sebou dokonce ty klíčové hráče,kteří jsou také nahraditelní.

Prezident Zeman snad nic nevymyslí i když by asi nastala mela.Důvody, proč Babiše nechce Sobotka ve vládě jsou samozřejmě úplně jiné,než se uvádí. To,co uvádí pan Sobotka jsou nesmysly Je vystudovaný právník, tak by vůbec neměl takto uvažovat a hlavně mluvit.

Kdo se trošku projel po EU a viděl realizované projekty z peněz EU, tak musí obdivovat Babiše,co dokázal třeba při budování Čapího hnízda. Investice zhruba za miliardu korun byla podpořena jen částečně a někdo to musel řídit,protože na takových akcích se dodavatelské firmy chovají jako na Klondike. Babiš,kdyby tuto akci neřídil, tak je již ubytován v chládku a nebo bude koukat z okna v Bohnicích. Každý, kdo tam byl před akcí Čapí hnízdo a nyní to pochopí. Je úžasné,co se pro lidi vybudovalo !

Celá konstrukce Agrofertu je pochopitelná lidem,kteří v uplynulých 20 letech něco v ČR dělali a bojovali se státním byrokratismem. Určitě Babišovi tito lidé nic nezávidí.To, že Babiš se již dostal za hranici nebezpečnosti a struktura jeho firem není uspořádána pro působení insolvenční a exekutorské mafie je jeho úspěch. Na něho jsou již nyní všichni krátcí a ani nemusí nic uplácet.

Nejsem jeho obdivovatel,ale dokáži si mnoho věcí představit, protože jsem psal projekty s podporou EU. Hodnotitelé mých nepřijatých projektů jsou již vyšetřováni a nebo uvězněni. Já z vlaku vyskočil,protože jsem nechtěl dopadnout jako oni. A tak jsem nezbohatl a naopak se od roku 2000 soudím o svá práva a majetek.. Již jsem ve fází,že se soudím již jen z důvodů osobního pocitu,že nejsem blbec. Jinak mi většinu majetku již ukradli pomocí zákonných prostředků. Již chybí jen pár milionů a nebudu mít nic.

Podnikatel,který nevyužívá možností místních zákonů buď odjede s vedením firmy mimo ČR a nebo tu optimalizaci musí realizovat. Tady již nikomu pšenka nekvete. Poslední velký přesun realizoval vyhodnocený špičkový podnikatel Zbyněk Frolík s firmou Linet. Musel zmizet do Holandska před insolvenční mafií. Na poslední chvíli to dokázal a vypálil jim rybník. Všichni znáte jeho nemocniční postele a další výrobky vyvážené do celého světa.

Veškeré daňové zákony v Česku s tím počítají a kdo to nedokáže využít,skončí.

Babiš se přehoupl přes jistou hranici a získal financování od bank mimo ČR.To ho drží nad vodou. Aktivity mimo Česko má jen jako jakousi osobní pojistku,aby nezústal bez prostředků.

Kdo nic nedělal nepochopí a neuvěří,jak to v Agrofertu funguje. Jde o jakýsi socialismus další generace a ukazuje možnosti dalšího možného vývoje.

Myslím si, že Andrej Babiš přežije současný soustředěný boj jeho odpůrců a dosáhne svých cílů. Budou sice okleštěny, Ale šance na změny tu jsou. Určitá forma diktatury je nezbytná a to vidí jistě i prezident Zeman. Hrát si na demokracii a žádnou demokracii tu nemít, již dále nelze.

Politický systém není na nejbližší budoucnost vůbec připraven. Jen je již potřeba vyčistit ten Augiášův chlív a něco se snad podaří.

ze slovníku :

Vyčistit Augiášův chlév je ustálené slovní spojení, které vešlo do slovníku jako rčení, přirovnání. Vyjadřuje výzvu k likvidaci úděsného a nezvladatelného nepořádku, k nutnosti zametení, čistky a vyhazování tam, kde je něco v nepořádku, zejména. ve společnosti nebo hospodaření.

A potom bude i možná líp !

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 21.5.2017 9:28 | karma článku: 30.18 | přečteno: 750x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 34.07 | Přečteno: 585 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 29.31 | Přečteno: 2041 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 16.78 | Přečteno: 291 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.32 | Přečteno: 210 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.67 | Přečteno: 275 | Diskuse
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...