Bedřich Dvořák

Babiš Euro nechce !

1. 06. 2017 9:53:46
Předvolební kampaň již běží a hledají se styčné body voličů. Naší politici také absolvovali školení v USA a chápou problémy ekonomiky USA a jejich systému přenášení závazků na jiné. A jedním z proškolených je i Andrej Babiš.

Mnoho občanů v ČR vůbec nechápe mezinárodní propojení ekonomických vazeb. A takové nadnárodní působení dolaru jako rezervní měny nechápe i mnoho studentů ekonomických škol. Dozajista ale vše dobře chápe bývalý ministr financí Andrej Babiš. Stačí jednoduchá úvaha, a to je naše ekonomická váha a důležitost ve vztahu k celému systému ve světě a zvláště v EU. Nikdo na nás žádný ohled brát nebude a EU má dostatek mechanismů, jak nás přesvědčit.

Nejsme vůbec důležití a jen komplikujeme situaci.

Že si dokonce někdo vydělá něco navíc při převodech mezi měnami není důležité a jsou to částky, které mnohé vůbec nezajímají. Posunování převodního kurzu je jen spekulativní záležitost, která přináší většinou efekt jen společnostem se zahraniční účastí. Argumenty Andreje Babiše vypadají, jako bychom byli jediní, kteří budou ručit za nějaké problémy v Řecku či Italii. Řecko jednoznačně nelze řešit klasickými způsoby a sanace Italských bank souvisí více s politickou situací v Italii než s něčím jiným. Když dluží nějaká banka své mateřské bance, tak to je jen úsměvná záležitost k regulaci zisku a pohybu aktiv. Nic jiného to není. Třeba u nás to občas nastává u České spořitelny ve vztahu k mateřské Erste bank.

Veškeré úvahy jdou stranou při porovnávání výhod při mezinárodním srovnávání čehokoliv. U nás již musí skončit úvahy typu- my máme pořád třetinové platy a ceny vyšší než v Německu. Proč máme ty třetinové platy ? To samozřejmě zavinily předchozí vlády i vláda současná,která to nepravuje navyšováním minimální mzdy,

Samozřejmě ta minimální mzda není vůbec ekonomický ukazatel, ale velký zářez do celého fungování systému zaměstnanosti. Pozitivní ,byť vynucené závěry jsou tam také. Větší odvod daní z příjmu i ze sociálního a zdravotního pojištění.

Jenže Andrej Babiš zapomíná již dodávat,že tam všichni neustále kradnú.

Samozřejmě nechají ještě současný systém fungovat do voleb. A potom se do toho šlápne mnohem razantněji.

Nevíme vůbec co provede USA . Když Čína nechce revalvovat, tak musí USA devalvovat. A s tím musí devalvovat celý svět. I Euro !

A Česká koruna bude zářit nad tím vším marastem ? Ani náhodou.Převodem do Eurozony vyřešíme minimálně opticky nějaké výše čehokoliv, a to i výše té minimální mzdy. Vyřešíme nárust důchodů prakticky zadarmo jen přerozdělením aktiv. Klesne rozkrádání zdravotnického materiálu a léků a v sociálních službách a dávkovém systému se mohou současně napravit některé nepopulární záležitosti.

Zastaví se propad cen nemovitostí a získají se vyšší daně. Při harmonizaci daňového systému odpadne mnohá daňová optimalizace.Dnes nás to stojí miliardy korun ročně jen při přeposílání údajů mezi subdodavateli ve výroních podnicích. Tužka je pořád mocná čarodějka ,jako byla před rokem 1989. Jen to stát pořád nemá pevně v rukou.

V současnosti je prostě Euro výhradně politickou záležitostí odčerpávající část prostředklů do nějaké pomyslné společné kasy. Nic víc to není soudruzi !

Vývoj jde k určitému propojení finančního systému v EU a to je vyhnutelné. A tak nemusíme brát úvahy jakýchkoliv odborníků v ČR vážně. Bude to tak , jak nám přikáží.

A jak se trošku otřepeme ze šoku, tak uznáme,že bude líp !

Předseda vlády ČR Andrej Babiš potom ohlásí změnu podmínek a nebude muset nic vysvětlovat.

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 14.71 | přečteno: 641 ×
Poslední články autora