Proti přijetí Eura jsou téměř tři čtvrtiny lidí

11. 06. 2017 9:50:42
Informace z medií: " Důvěra Čechů v budoucnost Evropské unie meziročně mírně vzrostla. Zvýšil se i podíl lidí, kteří jsou pro přijetí společné evropské měny. I přesto je většina lidí v obou otázkách spíše skeptická.

U nás pořád vymýšlíme vymyšlené a většina politiků stejně neví, jaké budou skutečné důsledky připojení ČR k měnové unii.

Je dnes snad již úplně jasné, že se tento " problém" využívá především pro politické cíle. Většině lidí by to mělo být skorem jedno i s poukazem na vývoj na Slovensku, který možná trochu chápeme.

Samozřejmě každý,kdo vyváží svoji produkci s nějakou vyšší přidanou hodnotou,tak v současnosti Euro nechce. Byl by blázen, kdyby uvažoval jinak.

Bohužel k těmto podnikatelům patří i vývozci potravin, kteří musí své nadbytky výroby čehokoliv, složitě vyvážet, protože zdejší konkurenční dovozci podobných zemědělských prodůktů využívají dotačního systému EU a dovezou cokoliv.Sice mají menší marže, ale to je jen teorie. Výše ceny potravin v zahraničí sice souvisí s nižší DPH, ale je v tom i něco jiného. Potraviny jsou v průměru fenomén s mnohem vyšší obrátkou zásob než cokoliv jiného. A tak třeba, když dělá marže pouhých 5 %,tak při obrátce několika dní jde o zisky, značně převyšující cokoliv jiného. A tady se na obrátku zásob tak nějak systémově zapomíná.

Celý systém dopravní obslužnosti při převážení na obrovské vzdálenosti, nic společnosti nepřináší.

Proto i Andrej Babiš je proti zavádění Eura v současné době,protože Agrofert vyváží značnou část své zemědělské i potravinářské výroby, kterou nemůže uplatnit na trhu v ČR.

Samozřejmě stát podporuje i zbytečné dopravní náklady, protože spotřební daň tvoří značnou část ceny nafty i benzinu. A tyto prostředky nevznikají nějakou geniální politikou státu,ale nucenou platbou spotřební daně a DPH.

Všichni vývozci jsou navíc zvýhodněni při exportu mimo země EU odečítáním DPH, která obsahuje i složky, které s vývozem nemají nic společného.Tento kriminální systém chtěl odhalit i ministr Babiš a jak ho hnali !

Ze všeho vyplývá,že největším zlodějem, který krátí příjem obyvatelstva je STÁT.

Ti naši " vlastenci" kteří by chtěli zachovat současný zlodějský systém státu vůbec netuší o čem vedou své neodborné řeči. A samozřejmě politici opakují tyto nálady obyvatelstva i když třeba ví, o co jde.

Tak hovoří Babiš i Zeman a mnozí našeptávači ČSSD.

A jde obrovské peníze,které dostávají banky při započítávání kurzových rozdílů,pojišťovny při pojišťování měnového rizika a celý systém státního rozpočtu,který s touto zlodějinou počítá.

Samozřejmě vloni neskončil rok nějakým přebytkem Státního rozpočtu, ale šlo jen o účetní úpravy, který systém umožňuje.

Můj popis záměrně uvádí jen některé, trochu zjednodušené a srozumitelné aspekty financování státu,protože je běžný občan vidí denně.

Jistě se musí celý systém v EU zásadně změnit,ale nikdo nemá dnes náladu a sílu něco prosazovat.Zástupné problémy uměle vytvořené v celé EU se hodí do krámu politického systému.

Kam se hrabe systém RVHP před rokem 1989. Jsme opravdu ve lhaní již mnohem dál a ani si to moc neuvědomujeme.

A tak, když budeme v klidu v koutku,tak se naše problémy nedostanou dál, než k našemu obyvatelstvu. Jsme zanedbatelná ekonomika ve velikosti většího města kdekoli na zeměkouli a podle toho bychom měli fungovat. Zdejší politická scéna navíc vůbec nic netuší o problematice obrovských státních útvarů, protože tady stačí málo a vše nějak ukočírujeme pouhou manipulací s davem voličů..

A tak je to i s tím Eurem.

Pohybem kurzu České koruny může ČNB docela jednoduše ( a nezávisle !) vše regulovat a DPH měníme často dle potřeby, jak zalátat díry v rozpočtu, například po nákupu vybavení armády či budování nesmyslů, kde nám z EU dokonce odmítnou i poskytnou dotace. Ošklivci !

Parlament sice neschválil zvyšování nákladů na armádu ve výši 2 % HDP , ale to politická scéna záměrně neuvádí. Jedinou skutečností je schválení státního rozpočtu na příslušný rok a změny nejsou vůbec možné. A naše vláda to klidně podepíše !

Nyní budeme nuceni látat díry po zvyšování nákladů na armádu a dopravní strukturu. A sociální náklady také nevyřešíme zásadní změnou celého systému, ale pouhým přeléváním prostředků z jedné kapsy do druhé. Když se to napodaří,tak přece deficit Státního rozpočtu to vyřeší jednoduše a nic se platit nemusí.

Četl jsem nedávno několik " vědeckých" pojednání, jak navýšení důchodů o 500 Kč zásadně ovlivní cokoliv jiného. Minimální jsou úvahy, že každý důchodce přibližně 50 % přijatých finančních částek, prostřednictvím různých daní a poplatků, vrací zpátky do útrob státu. Tato jednoduchá matematika se tak nějak zamlčuje. Stejné to je u státních zaměstnanců všeho druhu.

Zachránit nás může jen aplikace nových technologií v přicházející průmyslové revoluci 4.0, kdy i nasazení umělé inteligence musí objevit tyto skryté rezervy celého státního systému. A to jsou částky v desítkách procent.

Lidem opravdu stačí jakýsi systém jedné politické strany, která bude fungovat ve prospěch společnosti. To není a nebude systém vedoucí úlohy KSČ , ale vítězství zdravého rozumu bez rozkrádání prostředků.

Tržní hospodářství bude zrušeno jako neperspektivní a nákladné i když se říká vše obráceně, protože neviditelná ruka trhu před 100 lety fungovala. Jenže je již rok 2017.

Vlastnictví výrobních prostředků bude odděleno od jakékoliv podnikatelské scény, protože přesun pracovních sil bude směřovat mimo výrobu všeho druhu. Zde nastanou dost revoluční změny, mnohdy nepochopitelné stávajícími úvahami.

A nejde o nějakou vzdálenou budoucnost,ale o období desítek let.

A třeba si ani moc nevšimneme,že všude je líp !

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 11.6.2017 9:50 | karma článku: 18.51 | přečteno: 988x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 17.79 | Přečteno: 331 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 22.31 | Přečteno: 570 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.68 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...