Kde zase soudruzi udělali chybu ?

Mám kamaráda v USA,který ještě nedávno říkal " utekl jsem kvůli komunistům - a máme jich tady více než v roce 1968 u nás".Jeho názor trošku utichl zvolením Donalda Trumpa a nadějí na změny.Existují již nějaké ?.

Z mého pohledu Donald Trump chce zásadní změny především v USA. Co to bude znamenat a zda se to podaří, nevíme. Zpočátku to tak vypadalo a nyní zařadil "Zpátečku". Ze strany odpůrců změn již bylo těch klacků pod nohama příliš a musel nějak nabrat sílu. Vyměnit celé své okolí za své lidi nelze i proto, že těch politiků,kterým může věřit, moc není. Možná by rád věřil i Putinovi,ale všichni mu říkají opak.

Určitě je dobrá cesta vzájemná spolupráce. Jenže mnozí si uvědomují,že jakákoliv spolupráce znamená oslabení  politiky USA. Někdy to je až směšné,kdyby za tím nebylo ničení společnosti v různých státech světa a miliony lidských životů. A je nutno konstatovat, že problémy jsou na obou stranách politického bojiště.

Nejhorší je, když novináři či politologové říkají informace, které chce někdo slyšet.

Tady  :      https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/putin-bude-prizivovat-krize-to-je-jediny-zpusob-jak-si-rusko-muze-udrzet-pozici-34249?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

například Michael Romancev uvádí spoustu problémů,které přicházejí ze strany Ruska i když to nemá vůbec ničím podloženo a prostě si to jen " myslí". Lze lépe říkat "vymýšlí", protože když nic nevím,tak bych měl raději držet hubu.A to je člověk, který přednáší politologii na Vysoké škole !

Zde mne může kdokoliv napadnout,že píši stejné hlouposti,ničím nepodložené.

Ono to souvisí s jakýmsi světonázorem. Dnes " západ" uvažuje jako sedlák na vesnici,který má radost, když sousedovi chcípne koza. Nic chytřejšího vůči Rusku nikdo nevymýšlí a kritika je jen teoretická. Přitom mezinárodnímu uvolnění přispěje pouze kritika objektivní, spojená s pomocí. Pořád si nechceme připustit,že vývoj lidského společenství je objektivní proces,který nelze zásadně změnit či zastavit. Naši politikové to nechápou všichni.

Co by svět získal totálním hospodářským krachem v Rusku,stejně jako v USA ?  Dolarový systém zatím nikdo neruší a Rusko je vynikajícím stabilizátorem světového finančnictví,které používá dosud čitelné finanční postupy  kontrolované MMF.

Nevím, o čem si povídali Putin a Trump na své schůzce. Žádné oficiální závěry nebyly zveřejněny a nebudou. Zřejmě to nebylo nijak důležité,protože šlo o první oťukávání pozic.

Rusové velmi zřetelně v posledním roce ukazovali své vojenské možnosti. To není nějaký připravovaný útok zelených mužíčků bez vojenského označení  na okolní státy. Snad všichni vědí,že toto nastat fakticky nemůže. Ale určité nové zbraně jsou překvapením. A jde navíc o překvapení opakovaná, co například demonstruje i současný plán nějakého připraveného útoku v Syrii. Nové křídlaté rakety fungují nějak podivně dokonale ze všech hledisek.

Nové  ruské ponorky jsou prakticky nezachytitelné a nové elektronické vybavení ve spolupráci s Čínou je kupodivu nezávislé na embargu ze strany USA.  A zprávy o podivuhodných schopnostech " hackerů" z Ruska cosi napovídají také. Ostatně nejde o nic nového. Vzpomeňme "hackerské" útoky z USA na Iránská jaderná zařízení. O kybernetických útocích na Severní Koreu se raději nic nepíše.

Nám nezbývá nic jiného než věřit ,že soudruzi v USA i Rusku to myslí s lidskou civilizací dobře a na závěr se nějak objektivně dohodnou.

 

A potom bude líp !

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 15.7.2017 8:35 | karma článku: 28,79 | přečteno: 1215x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........