Bedřich Dvořák

Je to krok správným směrem ?

18. 07. 2017 12:14:15
Ukrajina podle separatistů neexistuje. Separatisté vyhlásili stát Malorusko s metropolí Doněckem.Je to pokračování Minských dohod ?

Z pohledu separatistů asi jiná cesta není. Spolehat na Rusko nelze do nekonečna a uspořádání současné Ukrajiny již musí dostat nějaký řád a rozum. Ani nevíme, co se dohodl Putin s Trumpem .

Jedno je jasné. Utíkat do USA asi nepůjde,protože tam jsou na zjištěnou korupci vládních činitelů obzvláště zatíženi.Více to bude na zmrazení majetku podivného původu.Ani útěk do EU nebude jednoduchý.Ti chytřejší již jsou tady.Enormní nárust kapitálu do Česka z východních zemí něco naznačuje.

Tisíce agentů CIA i FBI na Ukrajině i v Rusku dělají svoji práci dobře,a již mnoho let vědí, co se kde děje.

Ideální by bylo rozpustit stávající Ukrajinu podle pořadavků okolních států,protože byl současný stav nadiktován SSSR po ukončení II.světové války. Lvov by měl být zase v Polsku a Podněstří v Moldavii. Kousek by si ukrojilo Rumunsko a Maďarsko a Oděsa by mohla v Malorusku zůstat. Na Krymu se otevře zvláštní ekonomická zóna s přístupem podnikatelů z Ukrajiny,kteří tam mají své investice.Kam se vydá Zakarpatsko uvidíme také.

Určitým problémem budou závazky s dřívějším pronájmem půdy Číně, která ale může pomoci vybudovat novou evropskou obilnici s nejmodernější technikou. Automatické zemědělské stroje orientované pomocí čínských navigačních družic již existují.Těžba ropy a plynu z Černého moře může nerušeně pokračovat vybudováním společných podniků s mezinárodním vlastnictvím.A Malorusko, jako nástupce Ukrajiny, může být neutrální zemí .

Antracit za zase bude moci dodávat do stávajících elektráren

Tento vývoj ostatně přepovídali politologové již dávno. Jen se o tom nesmělo moc mluvit.

Uvidíme ,co se bude dít v nejbližších dnech. Jestliže to bude pokračovat k dalším válečným akcím,tek zbytečně zahyne tisíce vojáků i civilistů obou stran. Potom musí přiíjít na řadu mírové sbory s ruskou účastí. A to by nebylo dobré řešení.

Pro naši politickou scénu to je jistě hořké sousto,ale realita je jasná.

Doufejme,že to je krok správným směrem a na Ukrajině bude !íp !

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 16.28 | přečteno: 687 ×
Poslední články autora