Může neznámá firma podnikat ?

V našich pomýlených hlavách se pořád motá nějaká úvaha,co by kdyby. V současnosti jde o jakousi firmu,která má stavět v Kyrgystánu přehrady.Pořád se zapomíná na základní věc, že každá společnost je jen zástěrka pro práci jiných.

Nyní tady řeší problémy mnozí novináři,kteří tomu již vůbec nerozumí a když je v tom nějaké známé jméno,tak hned vědí, která bije.

Každá firma stojí a padá s lidmi,kteří pro ni pracují. Dokonce to ani nemusí být přímí zaměstnanci,protože to je někdy nevýhodné. V případě investičního záměru jde o financování a záruky. A tyto záruky se mnohdy váží na tajné obchodní podmínky, které se nezveřejňují.Samozřejmě následuje i fáze realizace,ale tito pracovníci mohou být odkudkoliv.Zářný případ je Čína. Ta si najímá specialisty prakticky na vše důležité.

Jenže v Česku se vše vykecá a informace nejrůznějšího druhu se dají prodat relativně bez velkých rizik.Nějaká etická pravidla bank jsou jen marketingová hesla .

Kdo nikdy nepodnikal,tak netuší, jaká jsou rizika každé,a to i minimální investice.V našem právním prostředí nelze spoléhat na nic a navíc soudci podnikání vůbec nerozumí. Nechápou ani elementární zásady a kamarádi soudní znalci vše vysvětlí podle výše honoráře.

Proto jsme také hodnoceni z hlediska možnosti podnikání na značně nezajímavých místech.Například postupné úpravy zahajování jakékoliv činnosti jsou natolik rozporuplná,že nějaké s.r.o. vůbec není již společnost s ručením omezeným, ale jakási kolektivní živnost s ručením absolutním. Znalci dokáží i tyto problémy obcházet pomocí zahraničních subjektů, a tak na trhu v Česku působí i společnosti,které tu vůbec nemají žádné sídlo a jejich právní zástupce se prokazují plnými mocemi,které nejdou prakticky nijak ověřit. Třeba v oboru obchodu s nemovitostmi je to běžná praxe. A vlastně to nikomu nevadí. Tato pravidla schválili naši poslanci jistě bez uzardění.A daně se platí jen vyjímečně.

Až zvítězí Babiš ve volbách a bude mít  chuť a sílu něco změnit, tak to bude obrovská práce.Jediným pozitivním ukazatelem je fakt,že si jezdí pro rozumy k poradcům do USA, a to stejně, jako i jiní členové vlády.

Dalším zajímavým ukazatelem je nárust nových firem s majiteli z Ruska. Zakázat to nelze a dnešní vynucená nechuť ke spolupráci vládních orgánů z naší strany jistě vyhovuje polomafiánským postupům.

V centru Praha jsou kanceláře všelijakých ruských firem na každém kroku. Stačí projít průchody do zadních traktů všech pasáží na Václavském náměstí a potřebujete znalost azbuky.

Stát by si měl hlídat samozřejmě pouze daně a vše ostatní nechat na těch, co se snaží podnikat.

Svět se natolik globalizuje,že i nějaké přelévání peněz na investice nikdo neuhlídá.

Asi to je správný,byť dočasný vývoj a časem bude líp !

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 20.7.2017 15:23 | karma článku: 12,08 | přečteno: 584x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........