80 % Čechů přeplácí za plyn- zpráva z tisku

Podobnými reklamními inzeráty se to jen hemží. To mají ti překupníci takové zisky, že si to mohou dovolit ? Přívod plynu do ČR a jeho základní distribuci má na starosti většinově stát. Obdobně jako u elektrické energie.

Žádný faktický trh v ČR s energiemi neexistuje i když se distributoři ohánějí burzou a dražebními hrátkami. Vše je samozřejmě je účelová hra, protože základ je dán mezinárodním trhem. Určitě nebude stát dotovat vstupní ceny .Naopak lidem přikáže platit pokuty za solární byznys, i když vůbec nic nezavinili. Prostě na jednu stranu jde o manýry socialistického zřízení a zbytek je podvod těch vyvolených.

Dokonce to někdy vypadá, jako by vám někdo chtěl přivádět jiné trubky s plynem ( viz reklama moravských naftových dolů. MND). Možná budou časem rozvážet plynaři zkapalněný plyn od kamarádů z USA ! Snad takové možnosti nenastanou !

Jako spotřebitel si nemáte možnost nic změnit,zkontrolovat a máte povinnost jen platit a při krátkodobém odpojení pro neplacení vyžaduje distributor revisní zprávu o přípojce. Prostě je vše dokonale vymyšlené k zotročování spotřebitelů. Podobně fungují i distributoři elektrické energie,mobilní operátoři, tvůrci poplatků za odvoz odpadu a skladování odpadu na skládkách.Do nebe volající je systém rozvodů vody, úpraven a likvidace odpadní vody.

Tato privatizace se zřejmě nepovedla a vůbec se neměla povolit. Vše bylo účelové a těch zainteresovaných je pořád hodně. Ony se i podíly v těchto podivných s.r.o. dědí a tak jde o nekonečný byznys.

Neprůhledná situace je i v oblasti autorských práv Je zajímavé,že se tímto fenoménem nezabývají v Evropském parlamentu. To není jen Krteček,ale každé sebemenší hudební dílo a dokonce jde i o SW v oblasti informatiky. A zase to lidé platí daněmi odváděnými podivným soukromým organizacím typu OSA a podobně i prostřednictvím prodeje papíru,elektronických přístrojů a možná i pastelek.

LIdé to ve své rezignaci již berou tak nějak automaticky jako nutné zlo, když máme tu svobodu .

Takových drobných podvodů a podvůdků máme již moc a v podvědomí nám ovlivňují názory na společnost.

A to jsem neuvedl  nikým neschvalované náklady na státní systém,vojenskou obranu a další, prý potřebné záležitosti. Máme zastupitelskou demokracii a tak lid prostý( blbý) nemá šanci do něčeho kecat.

 

ale změny přicházejí a časem bude určitě líp !

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 27.7.2017 14:13 | karma článku: 23,21 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........