Bedřich Dvořák

Několik stovek ukrajinských veteránů spáchalo sebevraždu po návratu z bojů v Donbasu

9. 08. 2017 16:10:32
Podivná a nesmyslná válka na východě Ukrajiny trvá již moc dlouho.Propaganda a určité násilí u odvedenců způsobilo již mnoho škod. Někteří jdou do války s krásným pocitem bojovat proti " Moskalům".

Každá válka má své negativní stránky, ať bojujete na kterékoliv straně. Psychické následky si mnozí nesou až do konce života. Každý válečný veterán vám to jistě potvrdí. I můj otec byl válečný veterán a na sklonku života trpěl psychicky jako zvíře. Proto vím, že čas v tomto případě nic nezahojí.

Viděl jsem i v Česku mladé Ukrajince,které strach donutil utéci a čekat, kdy je komando sebere a odveze na bojiště. Hodně jich uteklo do Ruska a nemohou se dodnes vrátit. Samozřejmě i ve velitelských funkcích se objevují sadisté, kteří si ukájejí své EGO na vyděšených vojácích. Když se dnes kšeftuje s informacemi o minových polích a každý týden někdo zahyne při výbuchu miny,tak je to válečný zločin.

Snad každý tuší tu bezradnost Kyjevského velení a snahu o plnění pokynů poradců z USA a dalších zemí. Každý den přináší nejen obrovské problémy materiální,ale decimuje Ukrajinu i psychicky.

Tady je dnešní informace z našich zdrojů.

https://www.seznam.cz/zpravy/clanek/nekolik-stovek-ukrajinskych-veteranu-spachalo-sebevrazdu-35349?seq-no=3&dop-ab-variant=&source=article-detail

Zde není snad podezření z nějaké propagandy pro Rusko,ale je ukázána ta zoufalost dnešních dní.

Je hrozné,že i naše politika neřeší tuto situaci, i když se jedná o stát skoro sousedící. Naši politici tam dodávají vojenské přebytky prostřednictví USA a to pravděpodobně zadarmo. To by tak nevadilo, kdyby to mělo nějaký smysl a válka byla již ukončena. A ta není.

Myslím si, že by mezinárodní tlak byl schopen vše ukončit během několika měsíců. Jenže není v tomto volebním roce žádný zájem na mírovém řešení. Řešení realizují víceméně jen samotní vojáci,kteří si našli cesty, jak se varovat vzájemně při nesmyslných pokynech svých nadřízených. Samozřejmě to lze kvalifikoval jako vlastizradu se všemi důsledky.

Je to hrůza, protože to je jen pokračování podobné politiky při bojích v Jugoslávii a Albánii.

Snad se to již otočí a může nastat úklid současných osobností a traumat do zapomnění.

Ukrajina je velká a krásná země a kam jsme ji společnými silami dostali, je snad hrůza.

Zatím nikdo konečné řešení nezná, protože ho asi nikdo nechce.

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 32.89 | přečteno: 1017 ×
Poslední články autora