Bedřich Dvořák

Čím nám vlastně hrozí Korea ?

15. 08. 2017 21:05:53
Severní Korea je samozřejmě exotický režim. Uctívání svých vůdců nemá ve světě obdoby. Porovnat to lze možná se Saúdskou Arábií nebo s nějakými vůdci v Africe. Tady to těžko chápeme a zvláště když nás propaganda zahlcuje zprávami.

Na druhou stranu je nutno zkoumat, kdy a proč to vše vzniklo.Dav jde vždy nějak zmanipulovat, ale v Severní Korei to trvá již moc dlouho. Takové šílenství nelze zmanipulovat terorem. To musí ti lidé dělat úplně dobrovolně.

Pokud budeme věřit oficiální propagandě,tak vojska USA pomohla "zachránit" Jižní Koreu a vytlačit Severní komunisty za příslušnou čáru.Válka neskončila, je tam jen dočasné příměří. Bylo to asi něco hodně podobného, jako je dnešní válka v Syrii. Byla tam vojska Číny, SSSR i USA.

Oběti této války byly obrovské a zbytečné. Z Jižní Koree se stal polovojenský stát, kde se řešilo mnohé dost diktátorským způsobem.

Severní Korea nemohla spoléhat ani na Čínu ani na tehdejší SSSR, protože jejich rozpory a Kulturní revoluce v Číně byly dost nakažlivé.

Obchod se světem se omezoval na minimální spolupráci s tehdejší RVHP a s některými zeměmi v Africe a Latinské Americe.

Situace se mnohdy v Severní Korei dostala až ke hranici hladomoru. Řešením bylo utužení direktivního hospodářství, což trvá dosud.

Informace, které tajné služby zjišťují v obou částech země jsou značně utajovány jak ze strany "západu" , tak Ruska. V současné době nikdo nevěří rozumnému postoji vlády v Severní Korei, protože mohou být zahnáni do kouta bez možnosti rozumné spolupráce.

Skutečný stav hospodářství je zatajován jak se strany KLDR, tak ze strany informací z naší strany.

Jaderný program různých zemí nelze jednoduše zakázat. Nynější lavírování s Iránem to jasně dokazuje.

Jaderné zbraně má mimo známých mocností Pakistán,Indie,Izrael,Jižní Afrika a také Severní Korea.

Zcela jistě i další země mohou jaderné zbraně vyrobit. Informace o nových druzích nových výbušnin také nelze jednoduše utajovat.Elektronika a využití systému navigace různých států jsou k dispozici také. Nová paliva pro rakety jsou také známá a koupit raketové motory na mafiánské trhu lze asi také.

Nynější čerstvé informace o motorech pro rakety z Ukrajiny také něco naznačují.

Sankce,které jsou uvaleny na Severní Koreu jistě brzdí nejen vojenský program , ale i rozvoj země. Těžko to mohou obyvatelé pochopit a berou to výhradně jako nepřátelské útoky.

Bohužel žádná protivzdušná obrana nezajistí 100% účinnost proti balistickým raketám.Ostatně tyto útočné systémy jsou nyní odsunuty na vedlejší kolej a i současné obranné zbraně jsou konstruovány na základě znalostí o nových systémech protivníka. A zde nejsou dnes balistické rakety v aktuálním ohnisku pozornosti. Nehledě na to,že Severní Korea vlastní i malé ponorky a může útočit úplně jiným způsobem.

Proto jsou současné výhružky prezidenta USA dost kontraproduktivní. On nemá správné zprávy od tajných služeb a jeho vojenští poradci fungují zvláštně. I současná jakási dobrovolná mobilizace v Severní Korei není jen propagandou.

Někde jsme udělali chybu a dnes nevíme, jak věci řešit. Hromadný nuklearní útok by určitě nic pozitivního nevyřešil. A následný odpor obyvatelstva v USA i v dalších zemích si nedokážeme ani představit.

Vše je špatně a dokonalá řešení neexistují.

Vyřeší to Rusko,Čína a USA dohromady ? A bude líp ?

Autor: Bedřich Dvořák | karma: 25.31 | přečteno: 1262 ×
Poslední články autora