jak nám EU zase ukazala naší nevzdělanost.

Samozřejmě nyní jde o vysavače s příkonem nad 900 W. Značné množství vysavačů se vyrábí mimo EU.A tak naší bodří evroposlanci přijali další směrnici,které nám zajistí lepší zítřky. Samozřejmě mohou přijmout další pitomosti

Z technického hlediska to samozřejmě pitomost je. Oficiální vysvětlení je třeba tady.

https://www.stream.cz/teorie-spiknuti/10018958-opravdu-eu-zakazala-od-zari-vysavace-s-vysokym-vykonem.

Proč zrovna vysavače ? Jde o výrobu mimo EU a tak musíme podpořit domácí výrobce,kteří si samozřejmě nechají díly vyrobit třeba v Číně. Tam mají velký náskok  při vývoji motorů,protože zvládají tak zvanou technologii Brushless,což je rotor z permanentních magnetů a stator z několika vinutí. Jde o obdobu krokových motorů používaných v automatice,kde se otáčky řídí pomocí elektrických pulzů a elektroniky.A kroutící moment či fyzický výkon je vyšší než u klasických motorů s kolektorem,uhlíky a navinutým rotorem. Nebo může říkat,že jde o vyšší účinnost těchto motorů.

V té Číně samozřejmě nebudou omezovat nějaký příkon,protože ten se řídí potřebným výkonem pro konkrétní použití.

U nás by se se stejnou logikou měl například omezovat příkon topidel,ohřívačů vody,záložních kotlů u tepelných čerpadel a třeba i vrtaček a kadeřnických fénů.

Vše má nějaký příkon a nějaký teplovzdušný, kroutící,tepelný či sací výkon.

Nyní se nám  evropští úředníci snaží namluvit,že jsme tenkrát nebyli ve škole,když se probíral příkon a výkon. A vůbec jsme zákazníci nevzdělaní a tak nám musí vylepšit naši situaci ti hodní lidé z Bruselu.

Za reálného socialismu nám soudruzi  vypisovali hodiny,kdy se ani nesměla uvařit káva a raději se nepracovalo,abychom nepropálili zbytečnou energii. Byla nařízena i teplota v jednotlivých provozech a stejně se prd ušetřilo. Vlaky s uhlím nám stejně zamrzaly a  trubky s vodou praskaly.Holt se příroda někdy neptá.

Dnes se nám zase naši úředníci z vodárenských společností snaží namluvit, jak škodíme tím, že si nachytáme dešťovou vodu a  předěláme si splachování záchodů na jinou vodu, než dodávají  oni. Ještě by mělo být meteorologické hlášení,kdy si tuto dešťovou vodu můžeme použít a kdy ne, protože tam může být kontaminovaný písek ze Sahary.Že také občas prší i na odkalizované silnice a tato dešťová voda také odtéká do čistíren se již nezdůrazňuje.

Samozřejmě jde o nové technologie čištění odpadové vody a její využití.Zde EU zřejmě nic nepodniká a nerozděluje dotace na nové úpravny vody s nějakou revoluční technologií, která použitou vodu recykluje..

Nedávno jsem napsal blog z touto tématikou. V diskuzi jsem se dozvěděl,že prý dnes si každý stavebník musí vyřešit likvidaci dešťové vody sám na svém pozemku a podobné informace.

U těch vysavačů je asi jediná možnost. Zakoupit si robotický vysavač, který určitě splňuje dané normy s jedinou vyjímkou. Prakticky nic nevysává.Prý to je dobrá zábava pro kočky !

V Africe také v mnoha chatrčích nikdo nemá vysavač a nic se neděje. Stejně si vysáváním roztočů a prachu připravujeme základ pro další alergie a nemoci dýchacího ústrojí. Raději žít v prachu a bude dobře. Po ránu je lepší si zachrchlat a vysmrkat a je to.

My ještě spojenými silami pár tisíc úředníků v  EU jistě zaplatíme. A oni nás přesvědčí,že již velmi brzy bude jejich péčí líp !

Ó my se máme !

 

 

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 28.8.2017 8:32 | karma článku: 36,74 | přečteno: 1624x