Diskutéři naštvali exekutorskou komoru. Chce je stíhat za nevhodné příspěvky

Samozřejmě je strašné, když v Česku někdo střílí na úředníky.Podrobnosti sice řeší Policie,ale podtext je jasný. Jsme nejstrašnější stát v EU, který připustil budování exekutorských a konkurzních mafií.Ale stíhat někoho za názor?

Kdysi jedna Státní zástupkyně prohlásila před delší dobou něco o soudcovské a policejní mafii, a byla hned vymetena ze svého postu. Dnes se tato mafie dostala již do dokonalé symbiozy, a proto jsme stát s maximálním počtem exekucí na jednoho obyvatele. Mnozí podnikatelé také utíkají z ČR právě z důvodů strachu o svoji firmu, protože vytvořit konkurzní likvidaci firmy je značně jednoduché. V právním systému v ČR jsou vybudovány takové pasti,které nejen, že nezajišťují dodržování Listiny základních práv a svobod,ale vytvářejí neřešitelné situace,kdy malé zaváhání a neznalost těchto kliček vás může dokonale zlikvidovat.

Je to velmi jednoduché. Když někdo na někoho napíše návrh exekuce a formálně to provede správně,tak to soud odsoudí a exekuce začne probíhat. Když se dotyčný odvolá k soudu vyšší instance,tak bude vše v pořádku,protože obecný soud rozhodl správně,neb nemusí nic prověřovat. Policie musí respektovat rozhodnutí soudu a i když podáte podnět k zahájení trestního řízení,tak se nic neděje.A vše vznikne třeba při vašem dočasném opuštění svého bydliště a nepřevzetí pošty.

Samozřejmě jsou i výjimky ,kde se k něčemu dovoláte.Jenže jen tehdy,když je k tomu nějaký zájem osobní či profesní.

Nějaké další odvolací prostředky jsou omezeny určitou dobou a když se neorientujete a nemáte prostředky na zaplacení drahého advokáta,tak jste ztracení vlastně na celý život.

Současný ministr spravedlnosti JUDr Pelikán se sice snaží věci řešit,ale většině zainteresovaných současný systém plně vyhovuje.A jemu nasazují psí hlavu.

I v institutu současného oddlužení existují kličky, jak vás zlikvidovat. Navíc od července 2017 si ani nemůžete podat sámi návrh na oddlužení,ale za peníze vám vyplní formulář advokát či exekuční správce.

Stát dostane dokonce DPH z účtované částky, která není zase tak minimální.Za co ?

Kam jsem se to dostali do roku 1989 je zarážející. A všichni emigrovat třeba jen z finančních důvodů nemůžeme.

Mnohé neziskovky pomáhali v těchto případech minimálně radou.Nyní musí dostat statut pověřené osoby a zatím nikdo neví, co to má znamenat.

Proto dokáži pochopit i zoufalou situaci,že někdo se snaží brát spravedlnost do svých rukou i když je vše předem ztraceno.

Pokud nebudou exekutoři a insolvenční správci státní zaměstnanci s normálním platem pod vedením a kontrolou nezávislého soudu, tak tento "divoký západ" tady nezmizí.

A až se naši noví poslanci po volbách probudí a pochopí situaci,tak možná bude i líp !

Autor: Bedřich Dvořák | čtvrtek 7.9.2017 14:13 | karma článku: 42,03 | přečteno: 4327x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Ukrajina ? Game is over ?

31.12.2022 v 12:29 | Karma: 27,12

Bedřich Dvořák

Úloha Ruska a USA ve světě.

29.10.2022 v 15:01 | Karma: 22,86
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........