Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Agrofert má zatím po dotacích.Opravdu soudruzi ?

Název by se mohl také jmenovat jinak."Kdo se směje naposled,ten se směje nejlépe" Hon na čarodějnice se opakuje. Jen se role zdánlivě obrací, či modifikují.

Kdo pracoval v zahraničí v zájmu Československa před rokem 1989, ten ví , jak to tenkrát fungovalo.Nějaký Babiš byl obyčejný pěšák. Možná měl sny,které se mu nyní tak nějak vymstily.

Každý může být dnes nařčen z toho,že spolupracoval s StB. Jezdit na Západ mohli jen vyvolení.

Já byl z rodiny "nepřítele lidu" a tak jsem ani o nějaký devizový příslib nikdy nežádal. Vysmáli by se mi. A ti dnešní mladí bojovníci za demokracii ani netuší,co to ta demokracie znamená. V parlamentu Evropském i zdejším je velká většina trafikantů za své zásluhy v boji s národem poučených ovcí.

Dnes bojují proti Rusku i Rusům a nevědí o co vlastně jde. Občas se najde nějaký odvážný provokatér., který řekne nelibou pravdu a je z něho hned štvanec.Vede bývalý i současný prezident,kteří si notují. Vědí proč !

Trump rozhodl,že USA již nebudou varovat své občany před cestami do Ruska. Tady čekáme na pokyn,kdy to můžeme udělat také. Sami se nedokážeme rozhodnout.

Věci nepochopitelné,které jsme v roce 1989 vůbec netušili,že mohou nastat. Dnes není vhodné argumentovat s ničím, co není v souladu s tekoucí politickou řekou.. Je tu velké nebezpečí,že se stanete nevědomky ruským či čínským agentem. A jsou na každém roku a najdete je také na každom kilometri.

 Podle Zákona již není rovnítko mezi Andrejem Babišem a Agrofertem. Nikdo z kritiků i novinářů se nenamáhá popsat vlastnickou strukturu  Agrofertu a systém přidělování dotací k zemědělské činnosti. Přitom to každý odborník v oboru zemědělství a výrobě potravin zná velmi dobře.

Vše platí obdobně v celé EU. Zemědělství je tabu a peníze jsou jiné, než u ostatních dotačních programů.To také lidé nevědí. A mnozí zodpovědní také ne. Je tam úplně odlišný mechanismus přerozdělování v zájmu všech ostatních.Již mnoho desítek let se v Evropě pracuje odlišně od nějakého tržního hospodářství. Kapitalismus nemůže správně fungovat bez fungujícího tržního prostředí a v prostředí omezování aktivit pomocí regulačních zásahů.

A jeikož to regulování zasáhlo i mezinárodní obchod po celém světě,tak tu již nemáme ani kapitalismus a zůstal nám jen takový rádoby kapitalistický paskvil bez reálné hodnoty. Všichni sedíme na podřezané větvi a čekáme,kdy to již praskne. Malovýroba a živnostenské podnikání je již zlikvidováno a střední třída pracujících neexistuje. Sociální systém se rozkrádá a všichni to vědí. To samé se děje ve zdravotnictví a farmaceutickém průmyslu.

V této oblasti se pokusil nový ministr zavádět nové přístupy a již mizí z lékáren určité léky,které se prý nestíhají vyrábět. A nebo prostě nejsou. Je to normální ? V době růstu ?

Jenže jde i o léky zahraniční výroby. Není v tom ten protitlak,protože stávkování lékáren za vyšší ceny by asi nebylo to správné politické heslo.

Dováží se sem dotované potraviny,které jsou hluboko pod nákladovými cenami. Občas vymyslí kampaň na obrodu slepic, aby se mohla zdražit vejce. Krávy se raději vymlátí a maso vyvezou,protože mléko asi nikdo nechce a nepotřebuje. A tak máme kg másla za skoro 200 Kč ! A to jsou i ty krávy dotované !

 Je směšné,když nějaký poslanec či poslankyně brojí proti slevám pro studenty a důchodce. Oni opravdu takovou dopravu nepoužívají,protože při jejich kosmických platech vůbec netuší, jak jde život.

Na školách by se mělo zavést stravování bezplatné a  studenti jednotlivých škol by měli mít uniformy. Jenže to mají nejen na "západě" ale i v Rusku a jinde, a to je podezřelé. Že to vše je výchovný prvek,to mnozí vůbec nechápou.

Zásadou by mělo být,že si vezmeme všude to nejlepší, co realizuje příslušná země. Jenže to děláme ve školách jen pomocí programů typu Erasmus a to nemusí být to pravé. Vzdělanost tady upadá a náprava bude obtížná. Řemeslo již nemá zlaté dno a zlaté ručičky nám asi upadly.

Změny mohou nastat při zavádění nových technologií,protože se bude likvidovat staré byť funkční zařízení ve znamení průmyslové revoluce 4.0. A tyto vyřazené stroje by se měly přesunout do městských technologických center, kde by sloužili pro výuku i pro realizace pracovníků,kteří nebudou potřební ve výrobě. A bude jich opravdu hodně. Mluví se o desítkách procent nepotřebných. Ti by měli mít základní sociální nepodmíněný příjem  v objemu minimálního platu v čistém. Sociální a zdravotní pojištění by zmizelo v povinné versi,protože by to spolu se zavedením minimálního nepodmíněmého příjmu řešila celá společnost ze zisku vytvořeného robotickou technikou.

Většina současných podnikatelů a manažerů toto vše odsuzuje a nechápe,že se steině zařadí s dnešními kopáči děr do jednoho šiku. Bez ohledu jaké má kdo vzdělání a praxi. Mnoho profesí zanikne,protože nebudou potřeba. Akademickýý titul nebude poukázkou na teplé,dobře placené  místečko. Sociologové předpokládají,že každé pracovní místečko bude přirozeným vývojem optimaizováno.

Jsou to výborné vyhlídky,které nastanou již velmi brzy.

Nás všech se to bude týkat a před ničím neutečeme. Nebude kam.

Příchází doba nového socilistického,sociálního či sociologického myšlení.

Přichází doba,kdy bude již líp !

Autor: Bedřich Dvořák | středa 12.12.2018 23:03 | karma článku: 29,05 | přečteno: 1142x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma: 10,60 | Přečteno: 456x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma: 18,76 | Přečteno: 514x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma: 16,05 | Přečteno: 505x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma: 15,60 | Přečteno: 530x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Velké ošálení dneška. Hrůza z pravdy kolem nás.

90 % dnešních rusobijců vůbec neví,proč tak činí. Putin to určitě není. Ten odejde a nic zásadního se nestane.Kdo dnes studuje v archivech,co se dělo před 100 lety ?Jaká byla úloha Kerenského a Uljanova- Lenina.Kdo to byli ?

12.1.2023 v 9:37 | Karma: 10,71 | Přečteno: 336x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  13:19

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Psa nechali v rozpáleném autě, po vysvobození uhynul. Majitelé dostali podmínku

24. dubna 2024  13:19

Muž a žena, kteří vloni v létě nechali psa v autě před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........