Máme se hrůzou klepat ? Co nám přinese rok 2019 ?

28. 12. 2018 13:31:35
Určité množství lidí nejen v Evropě a u nás má strach z Ruska. Vymýšlejí nesmyslné teorie propojené ještě se strachem z Číny. Ta Čína je dost realistická, i když nějaké imperiální výboje nejsou v jejich filosofii možné.

Současný vědecký svět se obrací mnohem více k duchovním záležitostem a nový kvantový pohled se dosud nedostal lidem pod kůži.Těžko můžeme vidět a chápat, že naše realita je pouze odraz naší mysli.

My jsme v Česku vychovaní za posledních 100 let k zvláštnímu ateismu,který nám umožnil přežít i kruté doby 20 století. Podobně jsou na tom i v Německu,Francii a bývalých státech sovětského bloku.

Existuje skupina lidí,kteří se údajně probudili a prohlašují,že jsou těmi správnými křesťany. Jen jim chybí to duševní vzdělání a osvícení, a tak hledají a padají zpět do nevědomosti ještě záludnější.

Dnešní svět se dostal na hranici,kdy se většina zásad křesťanství vytratila. Svět je nesplatitelně zadlužen a úrok se dostal do kategorie zisku a výdělku. Muslimové nás varují,že již dál nemůžeme takto fungovat a prorůstání církve do politiky není správná cesta. Další vlna kritiky zaznívá z Pravoslaví.

V naší oblasti jde právě o to Pravoslaví a návrat duchovna do púvodních správných kolejí. Ideální by bylo zrušit některé mocenské úvahy a změnit schizma z roku 1054, kdy kardinál Humbert de Silva Candida exkomunikoval konstantinopolského patriarchu Michaela Kerullaria a všechny, kteří s ním stejně smýšlejí (tedy prakticky celou Východní církev), který v reakci na to následně exkomunikoval konkrétní původce klatby, papežské legáty, ale nikoliv už tehdejšího papeže sv. Lva IX., který je poslal. Na celé schizma existují dva různé pohledy oddělených církví resp. skupin.

Velké napětí mezi katolíky a pravoslavnými panuje na Balkáně, což je způsobeno zejména nacionálními vášněmi mezi převážně katolickými Chorvaty a převážně pravoslavnými Srby.

Špatné vztahy panují také ve východní Evropě, zejména v Rusku, které ruská pravoslavná církev považuje za své kanonické území a nelibě nese struktury katolických církví, které zde působí. Přitom sama západní Evropa situaci komplikuje, když tam zakládá své farnosti,, protože toto kanonické území neuznává.

Stálým zvláštním ohniskem sporů jsou východní katolické církve, které sdílejí se svými pravoslavnými protějšky bohoslužebný ritus a jsou zpravidla bývalými částmi pravoslavné církve. Nejzřetelnější je tento problém v zemích bývalého východního bloku, kde je zvýrazněn majetkovými spory, které mají původ v násilném připojení několika řeckokatolických církví k pravoslavné církvi ve 40. a 50. letech 20. století.

Z těchto pohledů se nám jeví dnešní situace úplně jinak.

V USA je celá církev velmi podivná a jde o slepenec vášní, podvodů a zištných praktik. Kupodivu i velký filosof T.G.Masaryk se nechal unést filosofií v USA a snažil se tady zavádět podobné duchovní postupy. Vybudoval si sám určitý kult neomylnosti a další vývoj pokračoval až do dneška.

Pro některé "vlastence" je T.G.M dokonce jakási božská postava.

Vliv katolické církve upadá a lidé si uvědomují,že návrat majetku církvím může způsobit jejich likvidaci.Údajně existují již tajné dohody mezi Muslimy,Papežem a Pravoslavím, které mají vše vyřešit.

Možná někde ano, i když Praha je kultovní místo Židů a to bude asi silnější. Proto i současné snahy prezidenta Zemana směřují jiným směrem,než se očekává.Těžko říkat,že jde o osvícení, a nebo jde o kalkul.

Budoucnost má připadnout Pravoslavným duchovním směrům a dojde prakticky k obrovským změnám v křesťanství.

Otevřely se archivy ( Putin v roce 2013) o Velké Tartarii v Rusku i Vatikánu.Uveřejněné informace jsou dost šílené. Souvislost s Napoleonskými výboji tak dostává novou náplň a utajení této nedaleké historie v 18. a 19. století je pro dnešní vědu dost nepochopitelné.

Bez duchovního přístupu a správných informací se nemůžeme dostat dále. Někdo hledá Slovanskou vzájemnost a někdo se zamiloval do nacistických přístupů z dob Hitlera.

V roce 2019 se tyto změny mají již projevit i na veřejnosti. Trump je určitě figurka,která má těmto změnám pomoci. Putin je na tom úplně stejně.

U nás nemáme žádné duchovní vůdce a politika nehledá nic duchovního také. Velikost Česka je tak zanedbatelná,že to světovému vývoji vůbec nevadí.

Jen vykřikující neználkové budou strašit Ruskem a Čínou a zapomenou na to,že jsou i jiné hodnoty a směry vývoje.

zdroje internet,Wikipedie

Autor: Bedřich Dvořák | pátek 28.12.2018 13:31 | karma článku: 14.69 | přečteno: 435x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Kam až bude smět zajít žertování na letošního Apríla?

Ochránci pravých názorů a hodnot rozpoutali ve společnosti nejistotu. Neustálé zastrašování zaručeně neorganizovaných amatérských aktivistů, kteří reagují na 99 procent jakékoli argumentace tak, že jde o proruskou činnost ...

28.3.2024 v 20:26 | Karma článku: 8.17 | Přečteno: 118 | Diskuse

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.97 | Přečteno: 563 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.78 | Přečteno: 929 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 941 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...