Zase chceme, aby sousedům chcípla koza.Nebo budeme konečně používat naší možnost volby ?

3. 03. 2019 15:19:15
Svět se zbláznil. A my všíchni jsme již jeho chovanci umístění mezi mřížemi..Opravdu asi na nás působí nějaké vesmírné záření a všichni blbneme.Proto nám nějak ze života zmizela potřeba mezilidské světové spolupráce.

Režim před rokem 1989 zdůrazňoval na jedné straně základní spolupráci se zeměmi sociialismu.Na druhé straně předpokládal v ostatních zemích takový společenský posun,který zajistí spolupráci všech lidí na celém světě.

A kde jsme dnes. Všude samé hybridní války, sankce,cla a pokuty. Asi máme radost,když se lidé vzájemně ničí a zabíjejí.

Rusko je nepřítel číslo jedna a Čína je otrokářský stát,kde jsou pošlapávána nejzákladnější lidská práva. Nebo je vše jinak ?

Nelžeme si do vlastní kapsy a neničíme si karmu svého života?

Proč potlačujeme naší možnost svobodné volby,která stojí mnohem výše než nějaké technokratické volební systémy současného pojetí demokracie ? Opravdu chceme války a zavrhujeme spolupráci mezi lidmi,rasami a národy ? Útočí na nás hordy " čmoudů" s Islámskou ideologií a nebo jsme si jen vymysleli nepřítele ?

Bohužel i zrůdný Německý nacionalismus byl vymyšlen jako osvícenecká teorie.Dnes se potlačuje lidský pud na spolupráci, bez preferování nějakého zlomku světového obyvatelstva ? Nebo se vše prohloubilo ?.

Není současná slepá ulička ve fungování světové společnosti tou obrovskou chybou ve vývoji lidstva,které se musíme zbavit ?

Každý rozumný člověk má v podvědomí zafixováno několik věcí zásadních . Jde o pud sebezáchovy,pud rozmnožovací a pud jakési sounáležitosti s okolím i lidmi na celém světě.

Ve svém nejbližším okolí si ničíme životní prostředí a potlačujeme dřívější zvyky a znalosti předků.

Honíme se za dalšími zbytečnými hmotnými statky,které vůbec na nic neptřebujeme. Pokud věříme na duši či karmu,tak přeci nepotřebujem nic na další cestě .

Závidíme těch úspěšnějším a nevadí nám,že své bohatství získali nepoctivým způsobem.

Rádi se zapojujeme do podivných spekulací a doufáme,že svět nějak přelžeme a závratně zbohatneme.

Staří filosofové by nám vše vysvětlili. Takto již dále žít nemůžeme.A ani zkušenosti za posledních tisíc let nás nijak nenasměrovaly správně.

Je jasně viditelný úpadek duševních hodnot a každá prosazovaná církev se svým tlakem a výchovou k poslušnosti také neuspěla. Ostatně idřívější model socialistického zřízení měl všechny vlastnosti církve. Jen ten Bůh byl nějak jiný či pokroucený.

Není nám jasné,co je pro lidstvo důležité a tak budujeme další a další likvidační způsoby,které nás mohou vyhladit.

Podléháme bludům,že je již na zeměkouii moc lidí a měli by nějak vyhynout.Prý stačí 500 milionů a maximálně miliarda pro zajištění dalšího života.společnosti. I blud oteplování planety je vytvořek k potlačení rozumného myšlení.

Zapomínáme,že je dnes obýváno zanedbatelné procento území a nové technologie umožní podstatný nárust obyvatelstva. Zatím jsou nové vědecké a technologické objevy potlačovány s cílem získání nadvlády určitých skupin.

Pouště nejsou jen tvořeny pískem a i toho písku je dost na výstavbu obydlí. Není vůbec nutné rozšiřování klasické zemědělské produkce pro zajištění jídla. I voda je jen otázkou technologií a rozumných nápadů.

Zničili jsme v Libyi futuristický pokus o oživení Afriky. Z rozvinuté krajiny jsme vyrobili oázu zla,nenávisti a problémů do budoucnosti. Problémy,které následně vznikly nás zabrzdili na mnoho desetiletí ve vývoji. " třetího světa" To opravdu nevidíme ?

Rusko musí zajistit ovládnutí obrovských území za Uralem. Ale bez mezinárodní spolupráce to také nepůjde.I zde se začíná realizovat technologická revoluce a náš současný politický systém by nejraději toto úsili naprosto zmařil.

Přitom máme v Evropě obrovskou ukázku chybné politiky na Ukrajině i v dalších státech. Idea beztřídní společnosti je považována za neprosté zlo a zpátečnické myšlení. Při tom pořád nechceme pochopit,že lidé jsou všude stejní a jen záleží na úrovni vzdělávání,která ukáže,,co se bude dál dít.

V Česku to vidíme na problematice cikánské otázky. Tím,že jsme začali Cikány nazývat Rómy jsme se jen dostali do slepé uličky.Ale zajistit vzdělání a výchovu tohoto etnika prozatím nedokážeme.

Stejně tak výchova těch "nepřízpusobivých" je otřesná. Vytvořili jsme jen kastu lidí odlišné úrovně,kterým společnost toleruje zločinnost a další výstřelky.

Ve spodních vrstvách společnosti žijí skupiny imigrantů z Ukrajiny a dalších zermí,kteří nejsou plnohodnotnými občany našeho státu. Nikdo nechce chápat,že jde o časovanou bombu pro budoucnost. .Vzácnou výjimkou jsou Vietnamci,kteří se úspěšně zapojili do zdejší společnosti. To nedokážeme využít jejich zkušenosti ?

Bohužel,když čtu reakce na tyto moje nicotné úvahy,tak vidím to obrovské množství práce,které společnost ještě čeká. Zatemnělé mozky nejde přesvědčit jen nějakými projevy při volebních akcích .

Vše je složitější ,ale řešitelné.

tady několik úvah publikovaných před rokem 2012 v TV 2

https://www.youtube.com/watch?v=yyn4HaF12lo

Nastávající jaro může přinést mnoho pozitivních změn.

Vývoj společnosti zastavit nelze i když si to mnozí přejí.

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 3.3.2019 15:19 | karma článku: 15.46 | přečteno: 612x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.96 | Přečteno: 554 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...