Spolupráce a nebo raději provokace ?

8. 02. 2020 17:59:05
Živočišný svět je založen na spolupráci.Podívejme se na mravence či včely.Rostliny se někdy likvidují navzájem. A cizopasníci parazitují na jiných. Kam se současná lidská společnost vlastně zařazuje ? Jsme svět parazitů ?:

Nějaká Boží přikázání nebere dnešní doba moc vážně.A jestliže nějaký Bůh existoval nebo existuje, tak moc dobře věděl,co dělá, když dal tyto závazné pokyny lidstvu. A tady u nás se mnozí bijí v prsa,jací jsou to křesťané a nejraději by žádná přikázání nedodržovali.Mají svůj mdlý rozum a to jim bohatě stačí.

Jsem přesvědčen,že ve všech vzpomínkách národů existují ponaučení, obdobná těm křesťanským. Tím se prostě odlišujeme od některých přírodních zákonů, které jsou někdy z lidského hlediska strašné. Příroda se někdy chová tak hrozně, že i lidská společnost ned přírodou nemůže zvítězit. Někdo tomu říká například Boží hněv, či znásilnění přírody a vyvolání odporu přírody k likvidaci lidí.

Kde je opravdu pravda nikdo neví a teprve vědecký a společenský pokrok pomalu ukazuje tu drsnou pravdu,že je většinou všechno jinak.

Současné ekologické ši zelené šílenství není ničím podloženo a jen vyvolává strach.Dušujeme se, že to děláme pro budoucí generace,ale vůbec nevíme,co se bude dít za technologické změny za 5-10 let.

Lidově se tomu říká,že si vzájemně lžerme do vlastní kapsy.

Separujeme odpad a neumíme ten odpad rozumně zužitkovat.Spalujeme ho za vzniku dalších odpadů.

Nedokážeme využít miliony čtverečních kilometrů půdy na Sahaře a v dalších částech světa,protože si nesmyslně ničíme přirozené vodní hospodářství.

Bojíme se změnit stávající hospdářský a společenský systém, který již desítky let neodpovídá vývoji společnosti jako takové.Nechápeme důvody migrace obyvatel na světě.A těmto pohybům se snažíme zabránit. Ti "jiní" prý nemají právo na změnu.

Vytváříme si pořád strášáka z nějakých socialistických zásad minulých dob a to nerjen v tom našem bývalém "socialistickém" světě.

V USA, Německu a dnes ve státech Afriky a Latinské Ameriky se neustále společnost pokoušela a pokouší najít nějaké optimální parametry a nedaří se.

Bojíme se přiznat, že vlastnictví kapitálu a výrobních prostředků dnešní doby nemůže být v soukromém majetku jednotlivců. Budoucnost má jedině všelidové vlastnictví. U nás se dříve řříkalo "společenské" Vidíme,že finanční systém se nemůže sám zrestartovat a dluhy nelze nijak zaplatit. Nemáme odvahu k nějakých společným postupům k tomu,aby se to změnilo.Chybí nám vize a ideologie.

V USA možná ta odvaha bude,když bude zvolen Donald Trump znovu prezidentem. Prozatím se vyvíjí vše optimálně, i když to tak nevypadá. Ale k pesimismu není žádný důvod ! USA byly přece vybudovány k zajištění vyšší úrovně lidsva. A nikdo to snad nezpochybňuje. Jen ty cesty se nějak klikatí - a někdy až moc !

V Rusku dělají opatření,aby Vladimír Putin nemusel již vystupovat jako absolustický vládce a byl plně nahraditelný. Rusko sice tu jistou diktaturu nutně potřebuje,ale svět je jinde.

V Číně sázejí na umělou technologickou inteligenci, i když nikdo nezná algoritmy finálních řešení. Projekt "Hedvábné stezky" je záměrně zahalován tajemstvím. Svět má velké obavy.

Zvládnutí současné paniky okolo koronaviru bude velmi dobře dokumentovat sílu Čínského systému. Jedině v Číně si myslí,že jsou na špici vývoje. A celý svět má z jejich vývoje strach.

Objeví se nové zdroje energie ?

Vojenské plány ukazují,že již tyto zdroje existují a samozřejmě se nejdříve použijí pro vojenské účely.

Laserový tank či letadlo určitě nebude fungovat na baterky.!

Na druhou stranu klesá v naší civilizaci úroveň vzdělání. Zase se vytváří sekty "znalých a zasvěcených" jako to bylo v starém Egyptě,Sumeru a ve starých cvilizacích v Africe a Americe.

Zbytek populace se od špičkových znalostí zase značně izoluje.

Je to záměr či vývojová etapa ?

Bude líp ! a Kdy ?

Autor: Bedřich Dvořák | sobota 8.2.2020 17:59 | karma článku: 8.21 | přečteno: 211x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.94 | Přečteno: 548 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 765 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...