Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konkurence,reklama,zisk a Nová doba

Přátelé starých pořádků přísahají na zdravou konkurenci,výbornou reklamu a marketing a trošku se mýlí.Vše je jen o vzájemných podvodech,lžích a okrádání.U lidí jde o likvidaci iniciativy a strach z následků nezařazení se.

Současná společnost je založena na strachu.Lidem chybí perspektiva a stabilita. Strach nezvládají ani politické systémy, ani církve,výchova ve školách a ani psychiatři.

Vítězí lháři, kteří Vás nahánějí do sekt,kdy vůbec netušíte,že se dostáváte na chybnou cestu.Nní je mnoho naháněčů,kteří vám vysvětlí současnou etapu probouzení do Nové " kvantové" reality. Nikdo si pod tím moc nepředstaví,ale je to Nové !

Kšeftuje se se zážitky jak v reálném,tak ve virtuálním světě. Gambleři nechápou,že jsou již psychicky nemocní lidé. Alkoholici se odmítají léčit a kuřáci se skrývají do nových možností inhalace nikotinu.

Nová budoucnost musí s tímto přechodným obdobím počítat a nové náhražky drog budou relativně zdravější. Otázkou je z jakého úhlu pohledu. Již dnes je značné procento lidí závislých na psychofarmakách. A stát si i tady dovolí rejžovat,protože jde o mnoho léků, kde je úhrada  pacienta ve výši 100 %. Asi není v zájmu společnosti mít obyvatelstvo zdravé.

Věřím,že se situace rychle změní. Obrovské problémy jsou již v USA, Rusku,Číně a státech EU. Jak roste životní úroveň,tak stoupá spotřeba drog. A něco se s tím musí dělat.

Restrikce již nepomáhají ani u alkoholiků,ani u kuřáků a ani u narkomanů.

Do systémů předních ekonomik se vnášejí prvky socialismu,které stávající "konzervativní" opozice kritizuje. Ale jiné řešení neexistuje. Typicky jde nyní o zastropování nájmu bytů a minimální zaručený nepodmíněný příjem. Většina lidí má k tomu chybné informace a ekonomové se " zaručenými" přimy jen mlží. Jich se to prý netýká. Hloupost.

Neustálá snaha o nárust zisku je nesmysl.Konkurence u nadnárodních výrobních systémů ztrácí smysl a význam.Subdodavatelé si nemohou konkurovat u funkčních výrobních celků.Zde je místo podpory konkurence inovace a láce je řešena podporou nové technologie.

Nové stroje jsou mnohem dokonalejší než nějaké "zlaté"ručičky. Na druhou stranu přichází doba ekologického nazírání na věci.

Dřříve sloužil nábytek více než jedné generaci A kvalitní nábytek se používal desítky až stovky let. Vybavení lidí také vydrželo mnoho desítek let.

Dnešní automobily jsou vyráběny s reálnou životností maximálně 15-20 let.Přitom ještě nemáme  ideální technologie k využití druhotných surovin.Vše se nějak ukládá nebo spaluje.

Všichni vidí tu nehospodárnost a navenek to nikomu nevadí.Reklama nás láká na nesmyslné nákupy nekvalitního zboží. Ceny hotových pokrmů v restauracích rostou a pomalu již nikdo nerbude umět si něco uvařit sám.

Šokujícím případem je systém prodeje potravin v USA. Mrazák,mikrovlnka a nádobí z plastů jsou dnes normou..

Pokouším se v mých blozích ukázat velmi populárně nějaké závěry futurologů a prognostiků.Z reakcí vidím,že budoucnosti mnozí nevěří. Nevěří tomu ani vedení státu ,ani parlament a veškerá státní správa.

Ústřední idea neexistuje a přirozená osvěta byla potlačena.

Zcela určitě se situace zlepší. Lidé chápou,co je kvalita a co jsou jen lži. Bohužel k tomu přináleží i doprovodné jevy v podobě rozčarování,nechápání vývoje, psychická onemocnění. a podobně.

Současný systém politických stran je již určen na smetiště dějin.Za hranicemi již moc nepoužívají rozdělování na pravici a levici. Více je zajímá korupce na všech frontách.

Bude úplně jedno,kdo bude v nějaké vládě nebo parlamentu. Volání po vládě s našimi zákony a pravidly je pitomost. Prostě jsme v nějaké Evropské společnosti a možná bude pokrokem organizace tanečků v lidovém rytmu.

Cikánské kapely budou znovu v centru dění,jako to bylo kdysi.Sportovní vyžití překoná úděl sportovců a lidi sedících  na židli a sledujících Tv..Sportování není jen tenis,golf., či jízda na lyžích či kolech.

Na platformě Mezinárodního společenského hnutí  byl spuštěn nový projekt „BUDOUCNOST JE TEĎ“. Cílem tohoto projektu je, aby každý člověk pochopil, jakou roli hraje při utváření celé naší společnosti. Co může každý z nás udělat, abychom žili tak, jak opravdu chceme? Co na svém místě můžeme udělat, aby tato tvořivá společnost mohla přijít co nejdříve?

 OTÁZKY K MEZINÁRODNÍMU SOCIÁLNÍMU PRŮZKUMU:

 1. Řekněte prosím, jak si představujete společnost, ve které by se Vám, Vašim blízkým a každému člověku na světě žilo komfortně? Jaké by v takové společnosti mělo být vzdělání, medicína a délka pracovního dne?

2. Chtěl/a byste žít v tvořivé společnosti, ve které bude každý člověk: - pracovat 4 dny v týdnu a 4 hodiny denně a dostávat výplatu, která plně stačí na to, aby člověk zajistil sebe i rodinu; - mít dvě dovolené v roce a plný balíček sociálního zabezpečení; - mít jistotu v zítřejší den, - mít bezplatnou a kvalitní medicínu i vzdělání? Chtěli byste tak žít a proč? Jaké klíčové aspekty pro důstojný život byste doplnil/a?

 3. Dnes lidé na široké  platformě  diskutují o modelu tvořivé společnosti, která by odpovídala potřebám každého člověka na Zemi. Formují ji sami lidé. Čím více lidí vyjádří svůj názor, tím rychleji bude zrealizována. Co je podle Vás ještě možné udělat, aby se lidé z celého světa co nejrychleji dozvěděli o tomto tvořivém modelu?

Diskutujte,pište své blogy a články do novin. Nenechte se odradit kritiky budoucnosti.

Budoucnost je krásná. Jen ji musíme pochopit.

Autor: Bedřich Dvořák | středa 19.2.2020 18:39 | karma článku: 10,00 | přečteno: 317x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma: 10,60 | Přečteno: 456x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma: 18,76 | Přečteno: 514x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma: 16,05 | Přečteno: 505x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma: 15,60 | Přečteno: 530x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Velké ošálení dneška. Hrůza z pravdy kolem nás.

90 % dnešních rusobijců vůbec neví,proč tak činí. Putin to určitě není. Ten odejde a nic zásadního se nestane.Kdo dnes studuje v archivech,co se dělo před 100 lety ?Jaká byla úloha Kerenského a Uljanova- Lenina.Kdo to byli ?

12.1.2023 v 9:37 | Karma: 10,71 | Přečteno: 336x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........