Na čem je postaven dnešní kapitalistický systém ?

20. 04. 2020 8:18:01
Říká se,že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly. Ono to neplatí na 100 %,protože ty zlé úmysly jsou tam také. Základní poučkou v současné cenové tvorbě je cena ztracené příležitosti. A to je také základní cesta k zotročení

aby jste nepropadli zoufalství přidal jsem jeden hezký song

https://www.youtube.com/watch?v=YbZ9kgtzZrk

Tam své filosofické úvahy začněte - ať žije jaro !

Dnešní doba vyžaduje určitou kvalifikaci v chápání ekonomických procesů. Jen poučení nebudou v šoku,až propad ekonomiky přijde. To nikdo nevyvrací a již vůbec ne dnes.

Je jedno, zda uvedu zotročení obyvatelstva nebo zotročení trhu. Trh nedělá kapitalismus,ale vždy jde o úvahy lidí. A nebo to je morálka nabídky a spekulace poptávky. Možná i obojí.

Tvrdit,že tržní systém ja základem veškeré efektivní výroby a spotřeby je jen záměrná fráze.

Mimochodem tržní systém zanikl v roce 1913 založením FEDu. A FED funguje od roku 1914 jako soukromé sdružení ̈vybraných majitelů kapitálu,kteří určovali a určují vlastně direktivně pravidla hry.

Jak může jedna strana - třeba nabídka určovat svá pravidla ? Podle zákonů tržního hospodářství ceny určuje poptávka a tak spekulativní nabídka nemůže vytvářet svobodný trh.

Náš "socialismus" před rokem 1990 byl jen opožděnou odrůdou myšlení kapitalistických světovládců. Systém byl vlastně v základech stejný a nereformovatelný.

Mnoho kritiků takovýchto úvah ani netuší, co je nějaký FED ,co je zlatý standard a proč bylo Nixonem mnohé zrušeno. I prezident Kennedy byl považován za strůjce neúspěchů.

Kapitalistický systém byl vždy postaven na lžích, podvodech a, či machinacích. a ne na tržních principech. Jemněji lze říkat na manipulacích obnchodníků s informacemi.

A dnes máme věk informací a těch kohoutů je na smetišti již příliš mnoho. A tak vznikl systém pobídek a dotací,který se vyvinul v systém sankcí a protisankcí. A jsme již doma v dnešní době.

Tyto kroky jsou vytvářeny vždy k tomu,jak poškodit tu druhou stranu. Je jedno, zda vojensky,či hospodářsky.

A systém se vrací zpátky k tomu,že ideální lží je vytváření umělého strachu z čehokoliv. Dnes to vidíme názorně a denně.

Když se provalilo,že strach z radioaktivity nemusí být zase tak velký,tak se například vytvořil strach z něznámých nebezpečí z kosmu, i když nebyl ničím podložen.

Taková ozonová díra nad Arktidou byla prohlášena za celosvětové nebezpečí a propojena s klimatickými změnami. Zelený teror mohl začít.Dnes máme zase ozonovou díru na jihu zeměkoule a život jde dál.

Utratili jsme biliony dolarů za projekty,které nepřinášejí odpovídající výsledky. Ale máme nové chladničky,automobiily,barvy i očekávání výroby zařízení na obnovitelné zdroje. energií.Mnohdy vytváří přebytek nabídky i nesmysly a lidé ve stádu kupují.

To vše je ostatně kolosální lež,neb na zemi se nic neztrácí ani nepřibývá,jen se mění formy.Tak nějaké obnovitelné zdroje dnešního typu jsou neefektivní utopií. Nejzákladnější přeměnou je samozřejmě fotosyntéza navazující na energetický systém živých organizmů ve všech formách.Svět zvířat vylučuje mnohem více "skleníkových" olynů než veškeré automobily,letadla. lodě. a topidla.

A tak si znehodnucejeme život isolovanými "doupaty",, kde se uzavíráme do neprodyšných nevětraných prostor. Přijde doba,kdy zase vše opravené zbouráme.,

Naše poznání bohužel pomíjí tyto základní formy přeměny energie a hledá důvody pro zdůvodnění inflačního vývoje, který má zajistt zdravou ekonomiku,neb prý nuluje naše omyly a chyby.

Dnes máme období celosvětové karantény,která asi musela vzniknout. Je to určitě lepší varianta,než celosvětová válka, i když důsledky budou stejné, nebo horší.

Musí se změnit dělba práce,logistika,těžba surovin,skladba potravin i vývoj zemědělství. K tomu musí posloužit změny v úvěrové politice a přehodnocení úroku,jako zdroje podnikání. Historie prokázala,že úrok je velké zlo a mnoho náboženství je z toho důvodu zakazuje či zakazovalo. I to dnešní naše židokřesťanství má svůj podíl na hospodářské krizi dnešní doby.Probíhají výzkumy zavedení bezúrokového úvěrování v mnoha státech.

Vývoj v Česku a bývalých státech socialistického bloku po roce 1990 byl ovlivněn naivními snahami zastánců historického kapitalismu z 18.-19. století,který již nešel použít z uváděných důvodů. Chyběl tady právě ten svobodný trh .

Nehmotné a ničím nepodložené peníze se staly zbožím a to byla zásadní chyba. Peníze byly vždy jen potvrzením o dluzích čí aktivech a neměly faktickou hodnotu.I zlato,které leží v trezorech, nemá svoji užitnou hodnotu,pokud ho nesměníte za něco potřebného k životu.

Když někdo dnes hlásá mantru udržitelného rozvoje a myslí tím vlastně udržení současného zisku,tak lže sám sobě.Účetní systémy jen vytvářejí iluzi vynikajícího postupu a lidé mnohde hladovějí.

Ziskem v rámci společnosti může být jedině realizace užitné hodnoty,kterou vytváří práce a zisk dnešního typu jde stranou.

Oceňovat výši promarněné příležitosti je sice hezké,ale nic to nevykazuje v celé škále neznámých veličin,které na vše navazují. I vytváření umělé inteligence je chybnou cestou,když algoritmus obsahuje chybné údaje.

Současná zdravotní krize velmi dobře ukáže,kde a jaké jsou priority.

A přístup ke všemu ve světě velmi dobře dokumentuje neschopnost při použití dřívějších možností ovlivnění peněžníhího systému v současnosti.

V malém to vidíme ne lehkém odsouhlasení nárustu našeho Státního deficitu na desetinásobek bez reptání opozice.To se všichni zbláznili ?. Nebo tu je nějaký vyšší princip ?

Nikdo z poslanců neví,co dnes dělat. Ani pan Okamura,který naivně navrhuje mnohé. Ještě,že lidé mají zdravý rozum. Bohužel si to mysleli lidé v Německu i jinde před mnoha lety.

Musí se opravdu vyřešit zadlužení občanů i firem ,které vzniklo zavedením soukromých exekutorů,likvidátorů a lichvářů. To je kámen na krku,který se musí odstranit.

Jen toho sypání popele na hlavu se u stávající politické garnitury nedočkáme.

Soudnictví a další Státní instituce se musí vymanit z nezodpovědného systému, kde není žádná přímá odpovědnost za rozhodování.

Musí se provázat právní systém v rámci EU,který měl být již dávno hotov. Místo toho jsme vytvořili nepřehledný,zaplevelený systém nesmyslů,který nelze v rámci všech států EU vůbec obhájit.

Senát není žádná kontrolní instituce,protože nemá žádné efektivní pravomoci. V rámci vývoje v Bruselu je nutno současný senát zrušit. Evropská komise musí být nadnárodním orgánem zastřešujícím všechny zapojené státy. Zastupitelé by měli být součástí našeho voleného parlamentu.

Referenda jsou hezká,byť jednoduše zneužitelná. Většina výsledků referend neodráží názor většiny, ale úroveň manipulace davu. Viz demonstrace milionkářů a jejich systém nátlaku.

Je mnoho možností,jak mnohé napravit.

V dnešní době nikdo nic napravit nechce a čekáme na zázrak,který nepřijde.

Časem zapomeneme a bude zase líp !

Autor: Bedřich Dvořák | pondělí 20.4.2020 8:18 | karma článku: 20.21 | přečteno: 781x

Další články blogera

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma článku: 10.60 | Přečteno: 455 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma článku: 18.76 | Přečteno: 513 | Diskuse

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma článku: 16.05 | Přečteno: 504 | Diskuse

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma článku: 15.60 | Přečteno: 527 | Diskuse

Další články z rubriky Občanské aktivity

Zdenek Horner

Chybí mi rozhodný postoj české vlády a místních bezvýhradných izraelofilů

Nyní má česká vláda jedinečnou příležitost před celým světem dokázat, že bývalý satelit Sovětského Svazu není nyní satelitem USA. Měla by odsoudit nestabilní postoj vůči Izraeli, ale i vůči Ukrajině a posoudit zdali USA nejsou ...

27.3.2024 v 12:44 | Karma článku: 21.04 | Přečteno: 505 | Diskuse

Veronika Valíková Šubová

Naše stařečky dnes okradl zloděj vydávající se za pracovníka charity

Našim stařečkům je přes osmdesát let. Muž s přízvukem, kolem šedesáti let, mluvící slušnou češtinou, vydávající se za pracovníka charity, přijel v červeném hyundai pro knihy a ukradl Kapitánovým rodičům snubní prstýnky a šperky.

21.3.2024 v 18:43 | Karma článku: 27.77 | Přečteno: 928 |

Zdenek Horner

Milujeme NATO a proto Ukrajina zvítězí

Poté, co víme, že jsou na Ukrajině vojáci NATO, jsem již úplně klidný. Vítězství je v kapse. A kam se NATO vypraví příště? Bude to Bělorusko nebo Kazachstán? Gruzie? Ta už je rozpracovaná. Arménie by zatím byl těžký oříšek.

12.3.2024 v 12:54 | Karma článku: 33.67 | Přečteno: 939 | Diskuse

Zdenek Horner

Odpověď tazateli k uličnímu a kádrovému výboru

Tazatel se rozhořčuje, že se někdo ve zdejších diskusích cítí být pod knutou postupů někdejších uličních výborů. Vcelku pěkně vystihuje, jak se chovali a jakými pravomocemi byly tyto výbory za komunismus obdařeny, ale ...

10.3.2024 v 13:28 | Karma článku: 32.11 | Přečteno: 764 | Diskuse

Zdenek Horner

Ultrasionismus se už začíná podobat rasismu

Marně si lámu hlavu, k čemu se zveřejňuje seznam nějakých osob. Zveřejněné seznamy mají zastrašovat. Používal je protektorát, pak komunisti. Nyní jsou jako inspirace pro nějakou radikální odnož pravověrných aktivistů?

5.3.2024 v 12:21 | Karma článku: 22.81 | Přečteno: 473 |
Počet článků 1023 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 885
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...