Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

víte co je to monolektický,dialektický a trialektický styl myšlení ?

Třeba si řeknete,že to je nějaká pitomost.Nebo si uvědomíte tu obrovskou sílu v těchto pojmech. A v současnosti se lámou hranice mezi těmito myšlenkovými proudy.

Monolektický přístup má hodně blízko k monoteismu. Na tom je postaveno náboženství židokřesťanské a islám.Všichni sice hlásají pravdu o jediném  Bohu,ale jejich kritici namítají celou jeho  božskou nejasnost.

   A naše " kulturní" civilizace je na těchto jednoduchých a nedokazatelných postupech dokonce založena. Zde mají hlavní slovo ti správní vědci a kněží všech náboženství. Ti dokonce vtloukají svoji pravdu do hlav přihlížejích bez jakýchkoliv zábran. Patří sem bohužel i politická elita,která je vlastně jen odrůdou náboženství.

Jaký je rozdíl mezi stvořením světa Bohem a nebo Velkým Třeskem ?

Žádný !

Vám se tento názor nelíbí ?

Tak se nad tím zamyslete !

   Je politická strana či hnutí něčím demokratickým a nebo sektou či temným náboženstvím.? A co taková demokracie - je vůbec nějak demokratická ?

Dialektici nejsou žádní marxisté nové doby. Zde je základem myšlení jakási výhoda či zisk a ztráta či náklady.Za zisk se považuje i podvod či spekulace,což je jen jiný význam pro lhaní.

Celý systém veškerého světového obchodu a vojenského chápání světa je na tom založen.

Všimněte si pojmů, jako je strategické plánování,podchycení zaměstnanců pobídkami či sankcionování čehokoliv na národní i nadnárodní úrovni. I Systém FEDu či ECB i naší ČNB je podřízen výhradně dialektickému myšlení "stratégů", kteří nevědí ani co bude zítra. Ještě,že předpovědi počasí či porodnosti lidí se neberou nijak vážně i když mnohdy s tragickými následky.

Teorie dialektického materialismu je sice odsouvána do zapomnění. ale celý hospodářsko-politický a vojenský systém se řídí výhradně dialektickými přístupy. I umělá inteligence je programována na těchto základech. Studentům se sice dialekticky namlouvá, že to umělá intelignece vyřeší za nás,ale když se upraví SW,tak se celý systém rozpadá právě tím omezeným ideologickým  programováním.. Není možno  na základě nějakých postulátů politických plánovat nezávislou inteligenci. I obyčejný student to vidí velmi jasně. Něco tady smrdí !

   Smrdí celý systém vzdělávání,který se potácí mezi monolektickým přístupem a dialektickým přístupem. Ten třetí proud je povolen maximálně na mejdanech a vědeckých večírcích  ovíněných pseudovědců.

Celý kapitalismus, včetně bank a veškerá výroba je na tom založena.Dnes je nám nejbližší tento přístup ze strany Evropské Unie. Vše se kritizuje zprava i zleva. Neustále se předpokládá,že jiná cesta vývoje není.

Neustále se hledají cesty stálého růstu.Přitom i zisk nemusí nijak růst plánovaně, protože se současně hledají i cesty úspor a využití nových technologií.. Růst zisku a jeho zdanění může i zabrzdit další vývoj. Dnes je to ta neprokázaná ekologická politika a uhlíkové stopy výroby. Není vše trochu jinak ?

   Třetí cesta myšlení je právě ten trialektismus. To je budoucnost při realizaci nových myšlenek pomocí intuice,kreativity a všelijakých vnuknutí. Kupodivu se tím řídilo lidstvo do nepaměti. Různé vědmy,proroci a myslitelé mnohdy ovlivnili celé národy.Dnes se to pavažuje za nevědecké blábolení duševně narušených jedinců. Nějaká Esoterika či šamanství se nesklučuje s akademickými ústavy prověřených myslitelů.

   Sem patří všichni spisovatelé a umělci všeho druhu. Kupodivu sem patří i velká skupina vynálezců,kteří jsou spásou pro nové technologie a pohledy na materiální svět.Ti se nemohou nechat ovlivnit učenci oficiální scény. Pokrok by se zastavil. Navíc se vše zrychluje a jedna generace musí absorbovat několik změn myšlení. Současná generace je na tom nejhůře. Každých 5 let je dnes děsivým skokem.

Musíme se ponořit do pohádek,pověstí a starých informací,které se pomalu všude objevují.Zde lze najít pravdu o očekávané budoucnosti.I mnohé texty písní z posledních 50 let jsou důležitější než filosoficko-politické traktáty současných elit. Takový John Lenon předběhl dobu o mnoho desetiletí. Proto byl také  zavražděn.

   V pohádkách vyhrává prostý člověk ( u nás Honza.jinde třeba Ivan) nad prověřeným bankéřem či superpodnikatelem starověku. A z ošklivé stařeny či žáby se vyloupne krásná princezna a vezme si ho za muže a slavně vládnou ke spokojenosti ostatních. Tyto lidské sny transformované do lidové slovesnosti či básní a písní jsou tou budoucností,kam musíme směřovat. Tito lidé vidí řešení,kde by je nikdo nehledal a přístupy do té doby neslýchané.

Krásný případ máme na Ukrajině, kde je prezidentem herec,který v seriálu hrál prezidenta. Nebo v USA to byl prezident Reagan či  Donald Trump. U nás je hercem i Andrej Babiš. To není geniální podnikatel, ale kreativní člověk se vzděláním a zkušenostmi. A prostý lid jde za ním podle stádního principu.

A něco málo k současné době.

Náš "západní"systém taky dělá výzkum čehokoliv a výrobu všeho možného. Jen k tomu potřebuje obrovské finanční zázemí,které výsledek předem deklasuje. Jeden výstřel z elektrického kanonu za milion dolarů je přece nesmysl. Letadla za milardy,lodě za desítky miliard a k tomu pokusy poloamaterských inovátorů v kosmickém programu. Nekráčíme chybnou cestou ?

Čína a Rusko se prakticky primitivními postupy dostávají k dokonalosti. Využívají věci hotové a vylepšují je podle svých zkušeností.Systém motorů pro kosmické rakety by zpočátku úsměvný, stejně jako nějaké kvadroptéry . A on to byl správný směr,který po doplnění elektroniky dobře a levně funguje.Nové rakety  v Rusku a Číně pracují na principech z dob před rokem 1945. Jen byly doplněny nové materiály,které zvládnou nejvyšší teploty a přetížení. Člověk je pomalu vyřazován z vojenských služeb.

Musí se zásadně změnit školská výuka i možnosti studia. Hodně stidentů ukonči školu v rozčarování,že toto vůbec studovat nechtěli.Mnoho studujících neprošlo náročnými zkouškami,které jsou mnohdy nesmyslně konstruovány.Každý pravdomluvný vysokoškolák přizná,že penzum svých znalostí mnohdy vůbec nikdy nevyužívá.

I když nastává doba robotizace,tak bude potřeba obrovské množství lidí do služeb, kde již nyní chybějí.

Chybí odborné školy pro praktické zaměření,

Chybí školství pro zajištění péče o starou generaci.

Chybí výstavba levných státních bytů,kde budou vyloučeny nějaké developerské spekulace.

Chybí levné zdravotnictví,kde odbornou práci nahradí stroje a počítačová simulace a stimulace.Chybí podpora rodinné péče,kde současný sociální systém je určen jen pro "nepřízpusobivé" občany,kteří nemají co ztratit.

Je nutno zlividovat alkoholismus a užívání nebezpečných drog

Celý politický systém zastupitelských argánů již nevyhovuje. I parlamentní demokracie dnešního typu již funguje velmi špatně. Jakási nadnárodní občanská politika je nutnou podmínkou slučování národů a států do efektivních celků.

Rozevírání nůžek mezi chudými a bohatými již přesáhlo rozumnou mez.

Prostě svět je na počátku grandiozních změn a mnoho lidí to nechápe.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Dvořák | neděle 8.8.2021 17:13 | karma článku: 6,09 | přečteno: 172x
  • Další články autora

Bedřich Dvořák

Jak si mužI hrají. Neodborné postřehy ženatého muže.

Témata "mužů" přetřásají všichni. To za dřívějších časů nebylo vidět. Muži byli tak trochu chráněni a preferováni. Některé filosofické zásady trvají i do dnešních dní.Je zajímavé,že to kritizují ty ženy,kterých se to vůbec netýká.

1.2.2023 v 22:07 | Karma: 10,60 | Přečteno: 456x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Můžeme radit Ukrajině ? Nebo budeme zase za blbce ?

Logicky si každý voják vezme vždy osvědčenou zbraň a někam se zašije. Tato válka není jeho válkou. Každému domorodci na Ukrajině je srdečně jedno,jak se jmebuje stát ,kdy bydlí. On chce jen klid,život,bydlení a život s dětmi.

29.1.2023 v 18:00 | Karma: 18,76 | Přečteno: 514x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

kdy se nad sebou zamyslíme ? Nikdy není pozdě !

Eliška Hašková Coolidge: Trump prodloužil schůzku s Babišem o 45 minut, protože si měli co říct Není co dodat.

26.1.2023 v 17:23 | Karma: 16,05 | Přečteno: 505x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Lži a služby těm "nahoře". Komu to prospěje ?

Kdo věří čestnosti a spravedlnosti dnes ? Asi nás moc nebude.Čekají nás volby,které neovlivní skoro nic. Loutkovodiči to mají připraveno.Nezdá se vám výsledek prvního kola voleb podivný ? Odkud vane vítr ?:

21.1.2023 v 16:29 | Karma: 15,60 | Přečteno: 531x | Diskuse| Občanské aktivity

Bedřich Dvořák

Velké ošálení dneška. Hrůza z pravdy kolem nás.

90 % dnešních rusobijců vůbec neví,proč tak činí. Putin to určitě není. Ten odejde a nic zásadního se nestane.Kdo dnes studuje v archivech,co se dělo před 100 lety ?Jaká byla úloha Kerenského a Uljanova- Lenina.Kdo to byli ?

12.1.2023 v 9:37 | Karma: 10,71 | Přečteno: 336x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

Experta Antoše srazilo auto. Je mimo ohrožení života, MS komentovat nebude

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  19:07

Hokejový expert České televize Milan Antoš už na domácím světovém šampionátu komentovat nebude. V...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Je třeba zastavit válku, pro vítězství v terénu je pomoc dostatečná, míní Pavel

14. května 2024

„Potřebujeme zastavit válku a začít debatovat o budoucím uspořádání.“ Tak odpověděl prezident Petr...

Novotný je pro vedení ODS nepřijatelný, jeho konec stvrdí výkonná rada

14. května 2024  16:10,  aktualizováno  21:52

Pro starostu pražských Řeporyjí za ODS Pavla Novotného, který čelí kritice za své výroky, to nebyl...

Gruzínský parlament schválil zákon o zahraničním vlivu, poslanci se poprali

14. května 2024  14:06,  aktualizováno  21:30

Gruzínský parlament schválil kontroverzní návrh zákona o zahraničním vlivu, prosazený vládní...

Britská učitelka spala s žáky, s jedním otěhotněla. U soudu přiznala „chyby“

14. května 2024  20:57

O chybách a zničeném snu nyní u soudu v Manchesteru vypráví britská učitelka, kterou policie viní...

  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........