Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Fenomen rozbitych oken patri k ceskemu, vlastne ceskoslovenskemu povalecnemu folkloru.

Nikde jsem se nedocet, ze by se neco podobneho delo pred valkou. Byta a domy sudetskych Nemcu ci exulantu byly lakavym cilem pro ruzne hratky vyrostku. A ten rezim tenkrat to toleroval. Protoze mnozi z nich byli detmi tehdejsich mocipanu. Kdyz na pocatku padesatych letpan farar ci kostelnik nahlasil vyloupeni kostela, mel jen problemy se sborem narodni bezpecnosti.

Ano, toto nam vlada delnik a rolniku vychovala a dodnes se toho nemuzeme zbavit.

0 0
možnosti

No nevím nevím. I vykradení kostela bylo rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví a to byly vyšší tresty. Pan Vokoun asi tenkrát ještě moc nepřemýšlel.Chápu,že ten vandalismus máme v krvi od Rakouska-Uherska,ale to je již několikátá generace a to je špatně.

0 0
možnosti

Když člověk si říká, jeslti to nějak nesouvisí s tím všeobecným odporem k víře ve společnosti, kdy náboženství je dobrý tak akorát Troškovi, aby si z něho dělal pr...el. A pak brečíme nad výsledkama.

0 0
možnosti

Možná je to i tím náboženstvím.Ale je to hrozná neúcta k lidské práci,protože lidé vidí ,že poctivá práce se nevyplácí. Současný režim tuto neúctu podporuje.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........