Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

O18t89a 55K16i53n79c

6. 4. 2017 18:40

Autor blogu by si měl nejprve zjistit, co je to nekalá hospodářská soutěž. Potom by si uvědomil, že uvalení cel na čínskou ocel je pouze ochranou evropských výrobců oceli před dumpingovými cenami čínských exportérů.

4 0
možnosti
Foto

Vám vadí, že někdo dotuje ocel, abychom my ostatní měli levnější výrobky?

To je etatistický mýtus, že se proti tomu musí bojovat.

1 1
možnosti
OK

O40t46a 18K67i38n97c

6. 4. 2017 19:09

Jako dumping je označována skutečnost, kdy firma stanoví cenu zboží,které je vyvážené za hranice, pod úroveň nákladů. Co je vlastně cílem dumpingu?Jednak prosadit se na zahraničním trhu a jednak vytlačit z tohoto trhukonkurenci. Dumpingbyl v celosvětovém měřítku poprvé právně ošetřen v roce 1947v Ženevě v rámci Všeobecné dohody o clech a obchodu. Tuto dohodu podepsalocelkem 23 zemí a mezi nimi i Československo. V současnosti je rovněžuzákoněna právnínorma Evropské unie o antidumpingu.

0 0
možnosti
OK

O64t97a 89K36i60n47c

6. 4. 2017 19:11

Nějak se mi při kopírování části textu spojila některá slova v textu, za což se omlouvám.

0 0
možnosti
Foto

Dumping nikoho nepoškozuje. Obecně řečeno je to takový dárek. Dumping je pouze záminkou k protekcionismu. Spotřebitelé mají menší motiv bojovat proti protekcionismu než domácí výrobci sdružující se do různých lobbyistických organizací tlačících vládu k přijímání antidumpingových opatření. To je pravým důvodem, proč většina zemí přistoupila k postihování dumpingu formou cel.

1 0
možnosti
OK

O40t93a 59K52i23n97c

6. 4. 2017 19:53

Poškozuje všechny. Když se někdo podbízí proto, aby získal monopolní postavení na daném trhu, tak po jeho získání samozřejmě přijde se svým cenovým diktátem a nakonec bude prodávat podstatně dráž, než byly původní ceny. Nehledě k tomu, že likviduje domácí konkurenci, tudíž dochází k hromadnému propouštění zaměstnanců. Mimo jiné, na bývalé Československo byla mnohdy také uvalena antidumpingová opatření ze strany západních států, ostatně jen málo vyvážené tehdejší československé produkce dosahovalo rozdílového ukazatele nad 100 bodů. Ale tehdy byl státní zájem získat devizy za každou cenu. Doporučil bych vám si přečíst nějakou odbornou publikaci či učebnici o nekalé hospodářské soutěži, potom byste asi změnil názor na dumping.

0 0
možnosti
Foto

To je mýtus, protože skutečně nikoho nepoškozuje a pokud nějaká společnost nevydrží konkurenční cenový tlak, musí začít dělat něco jiného. Protekcionismus je zhouba našeho světa, jen si to mnozí lidé neuvědomují. Nekalá hospodářská soutěž, proboha to je etatistický slovník. Pokud v té soutěži není použito násilí, tak jsou dovoleny jakékoliv praktiky. Tedy i podbízení se cenou. Tomu se říká svobodný trh.

1 1
možnosti
ZH

Násilí je u dumpingu vždycky, ve formě nucených prací, ale vy věříte svým mantrám.:-P

1 0
možnosti
Foto

Jasně, to vy lidumilové byste raději nechali ty lidi chcípat na ulici, než byste jim dovolili pracovat za takovou cenu za jakou jsou ochotni nebo okolnostmi donuceni pracovat, aby přežili.

1 0
možnosti
DD

To máte těžký, USA jako nekalou praktiku používají tisk dolaru v součinnosti s tím, že kdo jen naznačí rebélii proti USD je min. označen za arci-lotra, v horším vybombardován do středověku.

Čína pak používá jako nekalou praktiku svůj specifický přístup k patentnímu právu a možná něco vyváží i pod cenou.

Rusko zase má svůj specifický přístup k řešení všech problémů vyjádřený větou "nás mnógo"

Už Římané měli pravidlo, které česky říká nechť je vyslyšena i druhá strana. Takže, bylo by dobré znát stanovisko Číny, aby šlo udělat nějaký relevantní závěr. Posuzovat vše podle kritérií, které stanovil stát/státy ekonomicky na vrcholu (většinou aby si toto místo uchovaly) je hloupost. Je to jako popírat, že nekalé praktiky nebyly na cestě vzestupu USA a jiných.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........