Diskuse

Babiš Euro nechce !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

,,Babiš Euro nechce !"

Ani já. Zkušenosti by totiž byly. Tzv. převoditelný rubl v RVHP. Společná nespolečná měna:-( Ideální pro ,,vícerychlost. EU. Řazení- pomalá jízda, rychlá jízda a zpátečka;-D Mezi zákl. ,,atributy" suveren. státu patří i jeho měna! A do toho by nikdo z venčí neměl co zasahovat!Z marky se stalo euro, rozhoduje ECB a je to jen další pokračování diktátu a cesty ke zničení stát. suverenity. Naší[>-]R^! pomocí tétoEU:-(Rv To nakonec pochopili již dávno i v G.B. Zachovávají si tak svou suverenitu, v jejich případě pak i ještě stále jejich postavení coby jedné z velmocíR^

0 0
možnosti
BD

Vývoj směřuje k určité federalizaci Evropy. Kdo to nechápe má smůlu. Všichni obdivují Švýcarsko a tam je ta federalizace dotažená k dokonalosti. A nikdo nechce měnit Euro v nějakou novou umělou měnu pro zúčtování, jako byl převoditelný rubl.G.B. je úplně něco jiného a souvisí to s minulými úlohami G.B.I zde je již konec a G.B. funguje jinak.

0 0
možnosti
Foto

Můj bankovní poradce mi před nějakými deseti-patnácti lety vysvětli,l proč jsou naši politici proti Euru. Při výměně korun by musely na světlo boží miliardy, které si nakradli.

0 0
možnosti
BD

To jasný důvod.Jenže pokud je mají v zahraničí,tak se budou smát.

0 0
možnosti
VV

V jednom ma pan Babis pravdu. Nebyt nedavne "devalvace" koruny, vypadalo by to s ceskym hospodarstvim asi o dost hure. A nezamestnynych by bylo rozhodne take vic.

1 0
možnosti
OK

O65t97a 94K94i45n14c

1. 6. 2017 11:36

Babiš Euro nechce, ale Euro dotace rád přijímá.

1 0
možnosti
AG

Proboha, proč pořád Babiš a dotace? On je snad vymyslel? Ne, on se jim jen přizpůsobil. Nebyla to náhodou EU , která prosazovala biopaliva? Bez těchto jejich výplodů nesmyslných požadavků a nařízení by nebyla bionafta a tedy žádné dotace do řepky. A kdyby to nebyl Babiš, byl by to někdo jiný. A proč nikdo veřejně nedehonestuje ČEZ za solární elektrárny ? Ten také patří k významným příjemcům dotací . A ty platíme opravdu všichni z vlastních kapes.

3 0
možnosti
TD

"Převodem do Eurozony vyřešíme minimálně opticky nějaké výše čehokoliv, a to i výše té minimální mzdy. Vyřešíme nárust důchodů prakticky zadarmo jen přerozdělením aktiv."

Mohl byste to rozvést?

"Klesne rozkrádání zdravotnického materiálu a léků a v sociálních službách a dávkovém systému se mohou současně napravit některé nepopulární záležitosti."

Přechodem na euro? Jak? Můžete opět naznačit?

"Zastaví se propad cen nemovitostí a získají se vyšší daně."

Jaký propad cen nemovitostí? Nepsal jste to náhodou před 7 lety?

2 0
možnosti
Foto

Vámi vypíchnuté argumenty z článku jsem nepochopil, ale jelikož jsem ekonomicky nevzdělaný tak se není co divit. Vysvětlení bych přivítal také.

Jinak. Vcelku nejsem proti přijetí €, ale záleželo by na kurzu a ten současný považuji za zcela nepřijatelný. Kurz 20 Kč a méně je přijatelný - jen si vemte např. důchody za 27 nebo za 20.

2 0
možnosti
MB

Váš názor je rozumný - proto nebude vyslyšen a politika se s tímto, už vůbec nedá dělat ! Hnutí Ano má geniální volební program - Nasliněný prst větrům ! Vše bylo špatné - přicházíme - pak to bude dobré. Dnes je čtvrtek - čeho tak hlas lidu žádá ? Euro nikdy - Vynořuje se hamižný, řecký důchodce + nové neznámé mince ! Co je neznámé = nebezpečné = strach budící ! To, že 85% exportu jde do EU, je jedno ... Musíme chránit lid, že Ano . Vítězí prst a Bersteinova teze - MYŠLENKA není ničím - HNUTÍ JE VŠÍM ! ... No prosím, už se prohýbala k 30% ... :-)

0 0
možnosti
AG

Ano, 85% export jde do EU. jenže s jakou přidanou hodnotou? Kolik z těch prostředků zůstává doma a zvýší se přechodem na Euro tento podíl?

Odpověď je zřejmá. Né, nezvýší a přidaná hodnota je minimální. Pokud bychom opravdu vyváželi 85% exportu s vysokou přidanou hodnotou a většina z toho by zůstávala doma, potom bude o korunu velký zájem a zase nepotřebujeme EURO. A přiznejme si to, že pokud se na takovouto výrobu či služby nepřeorientujeme co nejrychleji, budeme v EU hrát vždy 2 ale spíše 3 housle.

1 0
možnosti
VH

Současné stanovisko Babiše k Euru je první ne-kec, který od něj slyším.

Proti transakčním nákladům (a rizikům jednotlivce - v průměru je výsledek rizik nula) staví možnost zásahů do ekonomiky (o vhodnosti lze diskutovat) a především riziko, rovnající se jistotě, že kromě rozhazovačnosti vlastní vlády budeme sanovat dluhy jiných.

1 0
možnosti
BD

Ta přidaná hodnota vychází z ceny materiálů a součástek potřebných ve zdejší finální výrobě. Vše se dováží za současné ceny. DPH se navíc při exportu výrobcům vrací ( při vývozu mimo EU).A tyto ceny nikdo nemůže kontrolovat a tak se dá zregulovat vše.

0 0
možnosti