Diskuse

Chápeme vůbec důvody terorismu ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BD

Doporučuji si můj příspěvek pořádně přečíst. Píši o úplně jiných věcech než kritizují diskutující. Bohužel i v tom je jádro pudla.Lidé - probuďte se k lidství !

1 0
možnosti
MK

Proč se teroristi rekrutují z 99% z řad muslimů?

Proč se dává v Evropě islámu tolik prostoru, když je jeho nauka v rozporu s evropským právem?

Proč se nezavřou všechny mešity, ve kterých se přednášející imám vyjádřil proti demokratickým pravidlům?

Proč není veřejná debata (ona není ani odborná), která by se snažila najít řešení evidentního rozporu uznávaných islámských textů (Korán, sunna, hadísy) s evropským právem? Je přípustné dvojí právo? Viz cca100 islámských soudů ve VB!

3 0
možnosti
BD

Právo v "civilizovaných" zemích se odklonilo od základní práv a svobod.Již omezování lidí nemůže pokračovat. Tady žádná demokracie přeci není. Tady je teror politického uspořádání .

0 2
možnosti
JL

Myslíte důvody islámského terorismu? Chápeme - Západ bojuje už asi 16 let proti muslimům kde se dá - akce vyvolává reakci. Další důvody jsou poměrně zbytečné. Do problematiky terorismu ovšem vstoupil zajímavě Brusel, který říká, že MUSÍME přijímat muslimské uprchlíky podle toho, jak nám to nadiktuje. Ano, tak to je Rubikon. A co teď, občánku?

1 0
možnosti
JS

Nějak jsem nepochopil obsah Vašeho článku. Byl byste tak laskavý a představil jeho nosnou myšlenku na př. v jednom odstavci nebo dokonce v jedné větě?

5 0
možnosti
AR

Jako obvykle autorovi jde o vylepšení pohledu na Rusko u nás. Jenže ne všechny jeho názory mají skutečnou pravdu. Např. že mnohé teď samostatné země bývalého SSSR časem se nějak opět spojí v tzv. konfederaci s Ruskem. Proč tedy např. všechny asijské + Ázerbajdžán již upouští od ruštiny ve školách a nahradili ji angličtinou, jako povinným cizím jazykem? Nynější ekonomické vazby pro rozvoj tamních zemí to vyžadují. Ukrajina + Gruzie jsou toho výrazným příkladem.

0 0
možnosti
Foto

Měl bych k tomu jen malou poznámku:

Důvody muslimského (protože o něm je tady hlavně řeč) terorismu vůbec chápat nemusíme a ani nemůžeme, protože žádné racionální důvody k něčemu takovému vůbec neexistují.

Není ani pravdou (jak se nám snaží namluvit - mimochodem, dovedu si na základě mnoha příkladů představit, že něco takového se přímo vyučuje na vybraných vysokých školách s důsledkem totálního vymytí mozků mladé generaci Rv), že "nebozí muslimové" se takovým jejich terorismem pouze "důvodně mstí" za zločiny, které jsme (tedy naše euroatlantická společnost) na nich údajně napáchali.

Stačí, když pravdivě pojmenujeme jeho hlavní příčinu, kterou je nenávistná fašistická islámská ideologie. A ta si nějaké zástupné důvody k bestiálnímu vraždění vždycky najde.

10 0
možnosti
BD

Já se určitě nemohu pasovat na znalce Islámu. To musí člověk zažít a většinou nikdo tu možnost nemá,či nechce zakusit. Fašismus ve své podstatě také není nijak protilidská ideologie,stejně jako není protilidská ideologie Islámu. Zásadní rozdíl je v tom, že Islám je životní způsob, ale fašismus je určité čerpání historických odkazů jistou společností. Jde o chápání nějaké sounáležitosti. Odtud pochází srovnávání fašismu a Islámu. Muslim se stává muslimem většinou dobrovolně.

Navíc Islám vítězí právě pro své demokratické a humánní principy vůči lidem. Dnešní teroristé se rekrutují většinou z nějakých skupin působících v naší " civilizované" společnosti. A tam je to jádro pudla. Tam je nějaká naše chyba. Problém v samotném Islámu to určitě není.

A jak píši - papež František má absolutní pravdu.

0 7
možnosti