Diskuse

Kde zase soudruzi udělali chybu ?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máte to celé nějak pomotané. Proč se tedy ten "kamarád" n e o d s t ě h u j e zpět nebo neodejde rovnou k Putinovi ? Nikdo ho v USA přece nedrží.

0 0
možnosti

vážený pane Procházko !

Máte opravdu zjednodušený pohled na svět. Nikoho neznáte a dávate rady.

0 0
možnosti
Foto

Odchod Spojených států z globálníscény znamenal větší ztrátu pro ostatní státy světa než pro samotnéAmeričany. Já jsem osobně jsem rád , že USA jsou zcela evidentně jakýmsi „četníkem“světového uspořádání a garantem stability v mnoha nestabilníchoblastech. Věřím tomu , že žádná jiná jiná velmoc nemůže nahradit USA,která by byla altruistická, spravedlivá a lepší. V současném světě, není žádný důvěryhodnějšíalternativa nahrazující vedoucí roli USA v oblasti bezpečnosti, žádný stát v současné době nemá dostatečnou sílu nahradit Spojené státy. Lidé jako pan Dvořák se musí smířit s tím, že zcela reálně jsou zde demokratické Spojené státy, autokratické Rusko, slabáEvropa, nevypočitatelná komunistická Čína a další. Pro Evropany není účelné spojovat se s takovými státy, jakými je současné Ruskonebo Čína.

6 0
možnosti

Každý má jiný systém hodnot. Někomu je to jedno a někdo nechápe vývoj světové společnosti. USA pro mne není žádná demokratická země,kterou bych obdivoval. Trump sice možná přináší změnu,ale nevíme co to znamená. Já to nevím a pan Kindl to ví zcela jistě.Putin mi není sympatický a hodně Rusů nemá můj obdiv. Takový je život.

0 1
možnosti
Foto

Na začátku letošního roku bylo ruské zahraniční zadlužení odhadováno na 600 mld. USD a zahraniční dluh je na úrovni 140 procent. Rusko je velká země s šesti desítkamu ujařmených národností na různém stupně vvývoje Sibiř se vylidňuje a žije zde pouze jedna desetina Rusů. Každé imperium i Rusko k udžení své moci potřebuje čtyři základní předpoklady: technologickou převahu, administrativní výkonnost, vojenskou převahu a kulturní přítažlivost. V současné době pro obyvatele neruského původu nemá ani jednu z nich. Dvacet dva procent obyvatel Ruska nejsou Rusové. Rusko se skládá z 22 republik s vlastní vládou s vlastním pralamentem a presidentem , 46 autonomních oblastí má také s vlastní vládou a parlamentem. Jde tedy o mimořádně heterogenní stát a otázkou času, kde v těcho národech propudí touha po úplné samostatnosti, protože Rusko už jim nemůže nic dát.

6 0
možnosti

Ten váš kamarád v USA musí být dobré trololo.

Když utekl před komunisty z ČR a zjistil, že v USA jich je ještě více, proč neuteče zpátky do ČR ?

Někdo ho tam násilím drží ? Nějaké dráty s vysokým elektrickým napětím ? Chudinka jedna ubohá.

5 1
možnosti

Můj kamarád to má v hlavě v pořádku na rozdíl od Vašich úvah.Tady již nikoho nemá a rodina jsou naturalizovaní američané.Jste hlupák a nechápete světový vývoj.

1 2
možnosti
Foto

Obdivovat Rusko, ve kterém vládne klika, která nejvíc ze všeho připomíná bandu gangsterů neštící se jakéhokoliv zločinu. Putin stejně jako Hitler se dostal k moci prostřednictvím demokratických voleb a zastrašování protivníků. Oba ovládli represivní složky, které používají proti odpůrcům a nechávají své odpůrce vraždit za hranicemi svého státu. Stejně jako nacisští pohlaváři se zmocnili kontroly hospodářství a stali se z nich miliardáři. Lidé kolem Putina místo černých uniforem se pohybují v dobře padnoucích oblecích. Hitler intervenoval ve Španělsku ve prospěch Franka a Putin zase v Sýrii ve prospěch Asáda. Oba dva stáli v čele agresivních nacionalistických režimů.

5 0
možnosti

Máte pravdu. Těch paralel s nacistickým Německem se nechá vypozorovat i víc. Vzorce chování současných představitelů Ruska jsou v mnoha ohledech jako přes kopírák s chováním představitelů Třetí říše před WW2. Děsivé, že?

3 0
možnosti

Ale tak tady pořád neskuhrejte, hošové. Vždyť ten pán má pravdu:

0 2
možnosti

Ti hoši vůbec nechápou, co se ve světě děje. Končí hegemon USA i EU. Nastupuje Jižní Amerika a Afrika. Čína upraví pragmaticky svoji politiku a Indie také. Dalším hegemonem v Asii je Irán. Přerozdělení umělých státních seskupení v Asii se změní v brzké době.Vývoj světové společnosti je objektivní proces, který je dán vývojem. Nezmění to silou nikdo.

0 3
možnosti

"Krytika" se píše s měkkým, tavárašč.... Rusko určitě není "vynikajícím stabilizátorem světového finančnictví", neb jeho nevýkonná a miniaturní ekonomika(menší než Jižní Korea) na nic takového nemá ani ve snu.

7 0
možnosti

Ani netuším jak se mi to povedlo a v jaké souvislosti. jinak jste podivný rosofob jako uváděný Romancev. Usuzujete na základě výše HDP na úroveň společnosti. Tento přístup již je u konce. Vše je jinak.

0 0
možnosti

Antikarma jako Brno !RvRv

4 0
možnosti

Klasika, zase ty vaše Sputnikovské kydy....Rv

6 1
možnosti

Nikdy jsem nepsal žádně kydy na Sputniku. Jestli vám je dobře,tak mne sledujte i nadále a zapište do svého seznamu jako Rusofila. Tím jsem zcela určitě a nestydím se za to. Vaše názory bohužel neznám o osobně již vůbec ne.Každý má nějaký světonázor a já píši to, co cítím.

0 3
možnosti