Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nepokládám se za spravedlivého, jak píšete v blogu, ale přesto vidím, že spousta lidí si za své dluhy může sama. Už třeba jen strkáním hlavy do písku před svými dluhy - a to ne jen dluhy u firem, které jak říkáte neměly být na trhu, ale i dluhy u bank, dopravních podniků a jinými, za které si opravdu mohou sami a nejsou to lichvy a další. Takže zastávat se paušálně lidí s exekucemi není správné.

Zákon je paskvil v mnoha směrech - to máte pravdu. Nejhorší na něm, dle mého názoru je, že je opět schvalován před volbami, abychom si koupili hlasy lidí, kteří nyní uvidí větší šanci zbavit se dluhů.

Můj názor je, že každý člověk je zodpovědný za svůj osud a má se chovat zodpovědně - stát má pomáhat, aby to bylo možné a musí existovat sociální síť pro ty, kdo si opravdu sami pomoci nemohou. Ale stát tu není od toho, aby nás vodil za ručičku. Exekutoři tu jsou proto, že lidé neplatí své dluhy a na spoustu lidí, bohužel, nic jiného než exekuce neplatí. Za svou práci, která není jednoduchá, si musí exekutoří počítat odměny (a ty už dnes jsou omezené), tak to prostě je. Kdyby z ato nebyl exekutor odměňován, tak by tu práci nedělal a vymahatelnost by se podstatně snížila. Nemůže to být tak, že věřitel bude vymáhat své peníze několik let, platit advokátům, exekutorům a nakonec dostane jen původní dluh.

0 1
možnosti
ZB

Banánistán se rozrůstá.

0 0
možnosti
Foto

Ten nesmysl s tím, že si člověk nemůže vyplnit insolvenční návrh sám, taky nechápu. Ono je to v tom zákoně napsáno ještě trochu jinak: můžete si jej vyplnit sám, pokud máte ovšem vysokoškolské vzdělání určitého směru. Takže ekonom ano, lékař (teoreticky) ne. No a to není všechno, co stojí na té novele zajímavého. pro neznalé, teď se podržte: Představte si, že jste dlužník, v úpadku a chcete insolvenci. Nesmíte si vyplnit návrh na povolení sám, protože jste asi blbec, nebo co, ale musíte jít za notářem, insolvenčním správcem, nebo advokátem. Aby on vás neokradl, protože asi všichni tito lidé jsou pro změnu zloději zřejmě, zákon říká, že si on může vzít maximálně 4000 Kč. Ó jak mocný vladař svými zákony myslí na naše blaho. Jenže! Vy podáte návrh a soud Vás vyzve k nějakému doplnění. Sdělí Vám, jak to doplnění máte provést. A tady Vy, pokud nerozumíte právnické mluvě, opět jdete za advokátem a ten Vám může již napočítat JAKOUKOLIV taxu. Samozřejmě v rámci sazebníku. Nebo si doplnění můžete provést sami. Cože? Návrh sami napsat nemůžete, ale doplnění ano? Co je to za blbost? Ano, je to tak. No a teď to nejlepší nakonec. Přezkum se koná u insolvenčního správce. Ten tedy není Vaším partnerem při oddlužení, ale spíše kurátorem. Nedělejme si iluze, ani v uplynulých letech nebyl ins.správce partnerem pro oddlužení, nějakým rádcem, ale spíše byl jen zapisovatelem a jeho hlavní činnost spočívala v inkasování odměn za vedení insolvence. Ale zpátky: V průběhu insolvence, která trvá (nejčastěji) 5 let, dojde u Vás ke změně. Třeba rozvod, změna zaměstnání, atd. Vy musíte se soudem a insolvenčním správcem komunikovat, sdělit mu toto. Ovšem jak jsem psal, insolvenční správce tady není od toho, aby Vás insolvenčním řízením jakkoliv provázel. On DOHLÍŽÍ. A bere peníze. Takže Vy opět půjdete za advokátem, protože potřebujete poradit, aby Vám řekl, jak se třeba promítne změna stavu (manželství, rozvod) do Vašeho oddlužení. Nejde o to, že se to třeba nijak nepromítne, ale Vy nechcete ud

1 0
možnosti
Foto

udělat chybu. Takže opět platíte. Chápu o co ministrovi Pelikánovi šlo. Chtěl odstranit různé oddlužovací agentury. Mohl tedy napsat, že návrh si může podat každý pouze sám, nebo využít poradenství bezplatné. A hotovo. Že poradenství okolo oddlužení nesmí být placené. Zákon je paskvil a podle mne bude novelizován.

1 0
možnosti

1. aspoň vzroste HDP

2. advokáti jsou moc drazí a je prý lepší koupit si přímo soudce (petrof)

1 0
možnosti
DB

s textem písničky bohužel souhlasím.........ale nápravu lze sjednat..pokud se dostanou na vedoucí místa lidé, kteří vědí jak na to...a pokud budou mít dost síly aby to prosadili a nikdo jim neházel klacky pod nohy...........což je také veliký problém........

0 0
možnosti
BD

Máte jistě určitou pravdu,ale když se nezmění systém od základu,tak se nezmění nic.Světová společnost se sice mění na základě objektivních zákonů,ale pomalu.

U nás jsme ještě pořád v zajetí minulých pořádků i když se politici tváří jako geniální tvůrci nových zítřků.V devadesátých letech jsem i já věřil změnám.Dnes jsem jiného názoru.Byl jsem klausovec a volil jsem vždy ODS.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........