Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Téma určitě zajímavé, ale ten výklad dějin - to si netroufnu hodnotit. Každopádně si ráda více přečtu o černých Madonách, některé jsem i viděla - mám na mysli sochy - a dost na mě zapůsobily. V katalánské Tosse například mají jednu nádhernou v kostele, a v Praze jsou také. Pokud vím, tak je ctily též některé tajné spolky?

0 0
možnosti

Vážená paní Vlasto !

Dějiny nevrátíme zpátky a jejich dnešní výklad je vždy subjektivní záležitostí. Vývoj společnost je naopak objektivní záležitost, jen ty souvislosti mnohdy moc nechápeme. I z těchto důvodů vítězové a vládcové ničili knihy a knihovny. Zcela určitě katolické křesťanství a papežství zkreslovalo dějiny a dnes se to snaží papež František napravit. Ani dnes nemůže katolický kněz při mši v kostele říkat odlišné názory, než jsou povolené.I v církvi jsou tresty a vyobcování. Černá Madona, ve vztahu Matka země, má hluboký smysl, nicméně uctívání kohokoli, mimo Boha, dost narušuje původní myšlenky v církvi. V současné době převládá myšlenka jednoho, a stejného Boha v křesťanství, židovství i Islámu. Mnohé, odlišné náboženství, jako je například budhismus, vlastně vůbec nejsou náboženstvími, jde o způsob života na základě dohodnutých principů. Proto i nejnovější úvahy v Islámu obsahují mnohé prvky lidské sounáležitosti a Islám je hlavně způsob života. Zde musí "naše" civilizace hledat styčné body a také je nalezne. Oni se ti naši dávní předkové moc filosofickými otázkami nezabývali.

A k těm sochám.

Jak píši o těžko pochopitelném hospodářském úpadku,tak tam kněží na dlouhou dobu převzali iniciativu k nápravě a asi neměli moc času na nějaké úvahy o minulosti.

Na symbolech Černé Madony je důležitý pohled sochy i dítěte. Musí hledět do stejného bodu, což je vlastně budoucnost lidstva.( dítě je budoucnost) Ta černá barva se mnohdy v určitých obdobích přemalovávala, jak na sochách,tak na obrazech. Blblo se stejně, jako kdykoliv. I dnes je snaha o přemalování čehokoliv. Tak funguje společnost pořád. Vše je dnes založeno na lži.

Nové texty o Černé Madoně samozřejmě existují a publikují se v mnoha zemích. V Česku zatím málo. Na Internetu naleznete mnohé knihy i publikace a automatický překlad funguje docela dobře. I já jsem čerpal ze zahraničních zdrojů.V

0 0
možnosti
Foto

R^mně to naopak připadá velice zajímavé téma a níže uvedený komentář je klasická reakce těch,kteří se nedokáží zamyslet

0 0
možnosti

V České běžné literatuře se toto téma málo vyskytuje. Dnes snad nastává obdoba končící doby Temna. I Jan Hus by se měl přehodnotit. Jen ty jeho důležité práce spálili spolu s ním. Tam pravděpodobně šlo o něco vyjímečného jinak by byly knihy uschovány.

0 0
možnosti
Foto

Jezuskote, to je ale hromada šílených nesmyslů. Autore, i na stará kolena se lze vzdělávat, ale nechce to číst výplody kdejakého Mašíbla. Ale musím říct, že od té doby, co se objevujete na sputniku, jste čím dál lepší. Lepší komik. :-/;-D

2 1
možnosti

Jakube !

Proč Vy píšete takové úvahy a nevíte o co jde. Já si myslím, že papež František odvádí geniální práci a Katolická církev se snaží cosi napravovat.Víte, jak fungovala banka ve Vatikánu a jak funguje dnes ? Není důležité, jak se staví k církvi třeba v USA. Tam je vše nějak pokroucené.

Ale v Rusku na to jdou mnohem lépe. Pravoslaví přebírá úlohu katolické církve. Toho jste si ještě nevšiml ? Vy znáte historii náboženských válek a souvislosti s tehdejším hospodářským systémem ? Vy si myslíte, že dříve se nějaký panovník jen tak rozhodl, sehnal lidi a vybavení a táhl do boje ? Vše bylo jinak a lidé mysleli ! Vůbec netušíte, jak funguje současný finanční svět a co se dělá pro jeho zlepšení. Každý máme jistě jiné zájmy a zkušenosti, ale když něco kritizujete ,tak napište, co jsem napsal špatně a proč, a já se rád poučím. Hlouposti jistě umí napsat každý. Dokonce i já osobně. Za dob socialismu bylo mnou uváděné téma naprosté Tabu. Ale i dnešní, jakákoliv kritika bez argumentů je zbytečná.

0 0
možnosti

Dějiny sice píší vítězové,ale někdy se nepodaří vše zlikvidovat. Dnes je situce mnohem jednodušší ,a proto rychlejší,protože informační revoluce vše nakopla správným směrem. Asi nám ty UFOni opravdu dávají ty technologie podle nějakého plánu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS