Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

poslechněte si Prechta, ten mluví o 50% německé pracovní síly, která brzo přijde o jakoukoliv možnost pracovat............já to vidím ještě poněkud více, jde totiž o to, jaký časový horizont si vezmete a jak budete balancovat s vládami, které si jak známo dělají co chtějí a většinou špatně..........

1 0
možnosti

Tvrdi to cesti, nebo rusti ekonomove? V nemecku s tim strasi jen strana soudruzky Wagenknecht. Podle http://www.destatis.de odchazeji Nemci dnes do duchodu prumerne v 55-ti letech.

0 0
možnosti

Ruští ekonomové mají svých starostí asi dost.Tady jde o to,že se uvažuje o nějaké trvalé současné situaci a zapomíná se na vývoj v nejbližších letech.U nás se tím zabývá celá skupina osvícených. Před 30 lety jsme také netušiíli,jaký bude rozvoj telekomunikací a internetu.Mnozí se futuristům i smáli.

0 0
možnosti

nejen duchod v 70 ale navrhuje se pracovat 50 hodin tydne. A s migraci to ma HODNE co spolecneho, uz maji par milionu hostu a nekdo to zivit musi, statu nepadaji prachy z nebe, to musi zacalovat pracujici.

A prijdou dalsi miliony a tak budou pracovat az do smrti, na duchod muzou zapomenout, i pres sliby vlady ze novi prichozi budou makat na jejich duchody.

Pravda je ze oni budou makat do smrti na ty nove Evropany

4 0
možnosti

Jako obvykle daleko mimo terc. Pokud vite co jsou odbory a IG Metall tak si zkuste predstavit, jak by reagovaly na prodlouzeni pracovni doby o 15 hodin tydne.

0 0
možnosti

Tady si počtěte,jak se k problému průmyslové revoluce staví odborníci u nás:

https://www.mpo.cz/assets/dokumenty/53723/64358/658713/priloha001.pdf

0 0
možnosti

"...Problém s imigranty je proti tomu opravdu prkotina...." To neni pravda. Tech bude lavinovite pribyvat a prumerny bezpracny zivot maji zajisteny. Mnozi duchodci a vydelecne cinni nemaji zdaleka tohle zajisteni, ktere jim stat, strana a vlada poskytuje z dani tech co jeste pracuji. A budou muset pracovat do sedmdesati.

2 0
možnosti

Jalé máte nyní problémy se zdejšími imigranty ? S Vietnamci,Moldavané.Ukrajinci ? Co si myslíte,že stát platí třeba těm Vietnamcům ? Obrovskou naší ostudou je, že dosud nemají všichni příslušnost ČR.

Komu bude vlastně vadit stavba mešit pro Muslimy ? A Pravoslavné křesťanské kostely v Česku ? Ve své podstatě vůbec nikomu.

0 3
možnosti
Foto

Vida. A co ten více než milion mladých "uprchlíků", kteří měli pomoci vyřešit tento problém? Takže staříci se asi budou dřít až do úmoru i na ně a sociální dávky jím přisuzované. Němci se nepoučí nikdy. AfD je pro ně fuj a budou volit disciplinovaně A.M či M.Sch, který chce ještě více těch příchozích, kteří mají podle plánu "zlepšit" ekonomiku čerstvými pracovními silami.

8 1
možnosti

Vážený pane

Vaše celoživotní zkušenosti mi nějak nejdou dohromady s Vašimi politickými názory. Nějací političtí imigranté nemají s vývojem společnosti v Evropě nic moc společného. Budoucí společnost nebude vůbec potřebovat dnešní odborníky, kteří nám dokonce chybí. Studovat se samozřejmě bude, ale úplně jinak. Vše vypadá jako šílenost a utopické drama,ale to bylo asi v době zavádění elektřiny,páry či automobilismu podobné. Dnes to bude mnohem rychlejší.

Třeba cikáni či imigranté budou řešit volnočasové společenské aktivity a jejich talent pro rytmus,hudbu a zpěv se využije.Úplně si dokáži představit takové soubory písní a tanců.V

Já to nevidím zase tak dramaticky i když skutečné a objektivní příčiny dnešních krizí moc jasně nevidím.

1 5
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........