Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Soucasny hon na vyrobce opioidu je velice prosty. Penize a to VELKE penize. Je to podobna situace jako v 80 letech s tabakovymi produkty. Tehdy vydelali pravnici na tabakovych koncernech miliardy dolaru. Situace se opakuje v tom, ze dnes v USA soudi vyrobce t, zv. "painkilleers" (Oxycontin, Hydrocodon, Percocet atd. ) mesta i jednotlive staty. Obvinuji je z katastrofalniho narustu smrti z predavkovani lidi zavislych na heroinu (crack cocainu, extazi, synthetickch drog ...) adiktu, kteri zacinali s doktory predepsanymi zminenymi produkty. Tyto velke firmy udajne lzive propagovaly sve vyrobky (podobne jako cigarety) jako neskodne, bez navyku. Vysledkem budou opet miliardy na kontech bezohlednych pravniku, zakazy distribuce a kriminalni postih lekaru. Utrpeni lidi trpicich chronickymi bolestmi je pro politiky a jejich pravnicke sponzory opravdu az na poslednim miste.

0 0
možnosti
BD

Děkuji.

Velmi rád se na vše postupně podívám. Tady v Česku nám chybí pohled na obyčejný život a problémy v USA. Co se děje s celebritami v Las Vegas nás nikam neposune. Já se třeba již několk let připravuji na výlet do N.Y a New Orleans pobejt s obyčejnými lidmi při muzice. Muzea a pamětihodnosti kdekoliv mne vůbec nezajímají.

0 0
možnosti
MP

Nevím, kde jste přišel na to, že církev se o závislé nezajímá. Zrovna v USA např. vznikla dnes světově působící Teen Challenge s ročním odvykacím programem. Má vyšší úspěšnost než vládní agentury, které jsou v podezření, že si své klienty spíše pěstují. Jeden můj známý v české pobočce dosáhl absolutního vysvobození z alkoholismu ve stupni, který se již blížil deliriu tremens ( základem byla motivace a tvrdá práce na horském statku ). Jiný známý naopak v 90. letech odjel do Ruska, kde dlouhodobě pracoval v odvykacích zařízeních pro narkomany.

Víte, pane autore, někdy máte dobré postřehy. Jenže ten život strávený v socialismu je na tom přehledu po světě trochu vidět. Už ta představa, že si prvotní církev nějak svémyslně vymýšlela proroctví či upravovala evangelia. Nebo zájem o jakýsi esoterický kult černé madony. Nezlobte se za upřímnost a mějte se hezky :-)

2 0
možnosti
BD

Jsem přesvědčený, že dnes existující evangelia jsou pohádky pro věřící. Určitých podobných knih bylo více a církev je používala podle potřeby. I proto dříve nebyl Starý zákon součástí bible.Já uznávám Krista jako fyzickou bytost nebo několik bytostí,kteří vystupovali s prorockým přístupem k současnosti i budoucnosti. Minulost lidi nikdy moc nezajímala. Kdo prožil značnou část života v socialismu,tak má možnost porovnávat. Kult Černé Madony není žádná esoterie. V mnoha oblastech světa ( např. katalánsko) je i v dnešní době uctívána. Obdobně třeba Kult ukřižovaného Krista není pěstován v Pravoslaví. Vaše příklady osvobození ze zoufalství pomocí víry jsou povzbuzující. V každém případě jde v případě narkomanství o obrovskou zátěž pro současnou společnost.

0 1
možnosti
Foto

Rusko má 3 miliony registrovaných alkoholiků, 2,5 milionu narkomanů (počet závislých zde za 10 let stoupl 10x, ročně zemře cca 30 000 drogově závislých, to je více než činily ztráty sovětské armády za 10 let války v Afghánistánu. Pramen Interfax.

0 0
možnosti
BD

Děkuji za upřesnění. Dříve se v Rusku zavírali narkomani do blázinců. Dnes se alespoň evidují. Léčení narkomana kdekoliv na světě není vůbec sranda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........