Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Nevím, kde jste přišel na to, že církev se o závislé nezajímá. Zrovna v USA např. vznikla dnes světově působící Teen Challenge s ročním odvykacím programem. Má vyšší úspěšnost než vládní agentury, které jsou v podezření, že si své klienty spíše pěstují. Jeden můj známý v české pobočce dosáhl absolutního vysvobození z alkoholismu ve stupni, který se již blížil deliriu tremens ( základem byla motivace a tvrdá práce na horském statku ). Jiný známý naopak v 90. letech odjel do Ruska, kde dlouhodobě pracoval v odvykacích zařízeních pro narkomany.

Víte, pane autore, někdy máte dobré postřehy. Jenže ten život strávený v socialismu je na tom přehledu po světě trochu vidět. Už ta představa, že si prvotní církev nějak svémyslně vymýšlela proroctví či upravovala evangelia. Nebo zájem o jakýsi esoterický kult černé madony. Nezlobte se za upřímnost a mějte se hezky :-)

2 0
možnosti
BD

Jsem přesvědčený, že dnes existující evangelia jsou pohádky pro věřící. Určitých podobných knih bylo více a církev je používala podle potřeby. I proto dříve nebyl Starý zákon součástí bible.Já uznávám Krista jako fyzickou bytost nebo několik bytostí,kteří vystupovali s prorockým přístupem k současnosti i budoucnosti. Minulost lidi nikdy moc nezajímala. Kdo prožil značnou část života v socialismu,tak má možnost porovnávat. Kult Černé Madony není žádná esoterie. V mnoha oblastech světa ( např. katalánsko) je i v dnešní době uctívána. Obdobně třeba Kult ukřižovaného Krista není pěstován v Pravoslaví. Vaše příklady osvobození ze zoufalství pomocí víry jsou povzbuzující. V každém případě jde v případě narkomanství o obrovskou zátěž pro současnou společnost.

0 1
možnosti
Foto

Novýzákon jesoubor 27 knih, které tvoří druhou část křesťanské Bible. Druhá část Bible se nazývá Nový zákon a jsou zde evangelia. Evangelia známe kanonická a pak jsou to evangelia apokryfní a díky nim známe rodiče J. Krista. Existuje víc jak 5 600 zachovalích kopií Nového zákona a to v řečtině a nejstarší kopie je vzdálena necelých sto let od originálu konzistence všech txtů je neuvěřitelných 99, 5 procent. V roce 1945 bylo nalezeno ve džbánu 52 spisů v kopštině a to obsahuje 114 Ježíšových výroků a 79 je známo z textů nevozákoných evangelií. Pravoslavná církev a křesťanská církev jsou sesterské a obě uctívají kult ukřižovaného J. Krista a pouze se líši v tom, že katlocká církev ve svém vyznání víry říká, že " Věřím v Ducha Svatého.... pochází z Otce a Syna. Pravoslavní tvrdí, že Duch Svatý pochází pouze z Otce. To je to, co obě církve odděluje. Na závěr vyjadřujete se k něčemu o čem nemáte ani anunk.

0 0
možnosti
BD

Historie křesťanství není vůbec tak jasná a jednoduchá,jak píšete.Těžko někdo někde napíše,co je skutečná pravda. Ono to vlastně vůbec nejde. Vývoj lidstva je založen na určité víře a vše v náboženství je jen určité zjednodušení celé problematiky pro lidi.

Současný stav směřuje k určitému zjednodušení či propojení monoteistických náboženství.Říkat, jak to bude vše vypadat v budoucnosti je problematické. Ostatně používat nějaké výroky Krista po tolika letech je zrádné, protože to nejen nemusí odpovídat skutečnosti,ale je to jistě zavádějící. Tenkrát prostě byla jiná doba i myšlení lidstva. Stejně tak evangelia sepsaná proroky, či tehdejšími filosofy. Stejně tak sepsání Koránu Mohamedem,který byl negramotný je zavádějící informace. Proč bylo v době předkřesťanské uctíváno mnoho jiných bohů také nevíme. Veškerá archeologie je organizována k dosažení očekávaných výsledků. To platí i pro archeologii s náboženskými motivy. Běžní věřící jsou informováni svými kněžími podle potřeby a dle možností v dané společnosti.

Například o úloze Papeže a Vatikánského státu mají lidí také velmi zkreslené představy.

Váš přístup k problematice je značně zjednodušený. Vy svoji pravdu znáte a nepřipouštíte jiný výklad. Já to takto jednoduše nevidím. Co bude dál, to opravdu nevím. Samozřejmě se dnes prostřednictvím internetu vynořují i mnohé fantasmagorie různých exhibionistů. S tím nikdo nic nenadělá a asi je to i dobře.V

0 0
možnosti
BD

Tady je popis určitých souvislostí s Černou madonou

http://www.demiurg.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=68&Itemid=37

Jinak svět v minulosti byl více propojen než si myslíme.Třeba postupně zjistíme,jak to dělali. Peruánští indiáni tvrdí,že dokáží cestovat v čase i prostoru i dnes a nemusí nikam vůbec jezdit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........