Diskuse

Chcete šetřit vodou ? Zapomeňte !

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Je to proces. Zatím, my spotřebitelé, stojíme na jedné lodi a hudráme, že cena vodného a stočného je nehorázná a tušíme, že dál poroste. Dodavatelé vody vědí, že mají monopol a že by to mohlo hodit víc. Je to trend, jen je třeba to zdůvodnit. Čekám, kdy naší spotřebitelskou jednotu znesváří rozdělením na dešťovkáře, studničkáře a ty, kteří na to nedosáhnou. Pak už jen stačí, aby tu poslední skupinu přesvědčili, že na dešťovkáře a studničkáře, doplácí. Naše spotřebitelská jednota skončí, chvilku se budeme hádat a v tom hádavém rámusu si možná ani nevšimneme, že ti, co nám prodávají vlastně naší vodu, zase o kousek podražili. Pokrčíme rameny a budeme jen tupě čučet.

1 0
možnosti
MT

"Když stavíte dům, tak musíte vodu ze střech svést do kanalizace"

Hustý, jdu číst dál:-)

0 0
možnosti
BD

Vy si myslíte, že to je jinak ? Mýlíte se .

0 0
možnosti
Foto

I97v89a40n 86V52e77s29e41l34ý

22. 8. 2017 17:41

Nějak si vybavuji informaci, která není v souladu s vaší první větou (cit."Když stavíte dům, tak musíte vodu ze střech svést do kanalizace") a totiž to, že podmínkou stavebního povolení je likvidace srážkové vody na pozemku stavby rodinného domu.

Ano u starší zástavby je tato voda z okapů sváděna rovnou do kanalizace a v případě mojí smlouvy je určeno jakýmsi koeficientem srážek vztaženým na půdorys domu navýšení stočného. Nevím tedy, pokud bych tou vodou splachoval, žádný důvod k navýšení stočného.

0 0
možnosti
MT

Samozřejmě, zákon jasně říká, že vodu musíte povinně vsakovat, a teprve když jsou objektivní technické důvody proč to nejde, můžete vypouštět do kanalizace, ovšem řízeně - s retencí. U nových rodinných domů jsem se už několik let nesetkal s tím, že by dešťová voda směla opustit pozemek. Ta část s proplachováním kanalziace dešťovou vodou je taky tak hrubé zjednodušení, až srdce bolí.

Už jsem to s panem Dvořákem minimálně jednou diskutoval, ale je tvrdošíjný:-)

1 0
možnosti
JR

J18a71n 48R63á66ž

22. 8. 2017 17:39

Zkoušel jsem kdysi navrhnout vodárnám, že budu mít dva vodoměry. Jeden pro přívod do domu, tam budu platit vodné i stočné a druhý pro potřebu vody v hospodářství ( dobytek zelenina), kde padnou dvě třetiny spotřeby. Vysmáli se mi a tak platím stočné i za vodu, která o kanalizaci ani nezavadila. ,Teď dělají, jako by nevěděli, kolik kubíků vody, za kterou účtují vodné i stočné, se spotřebuje mimo kanalizaci a za těch pár litrů dešťovky budou chtít zvýšené stočné. Dobrý!

1 0
možnosti
Foto

I52v91a68n 65V23e52s81e26l91ý

22. 8. 2017 17:43

Alespoň u nás to již nějakou dobu jde - několik sousedů a známých to tak mají.

0 0
možnosti