Diskuse

Diskutéři naštvali exekutorskou komoru. Chce je stíhat za nevhodné příspěvky

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JAZ

nynější systém vymáhání je neefektivní jak pro věřitele, tak i pro povinného. Profituje jen exekutor. Jde o to, že věřiteli dlužíte např. "pár tisíc", dle zákona to musí po vás vymáhat. Jedinou legální pákou je exekutor. Ten z "pár tisíc" udělá desítky a v první řadě umořuje dluh vůči sobě. Takže např. z 2100,-Kč dluhu (které věřitel musí vymáhat) udělá exekutor 51 000,-Kč. To znamená, že po vymožení nákladů a poplatků (nepočítám úroky) celkem 48 900,- jde teprve na řadu věřitel a ten konkrétní dluh. Takže věřitel se ke své částce díky exekutorovi dostane klidně až za 20 let, nebo nikdy (úroky pořád naskakují). Tento systém prosadila ČSSD, která chce být lidem blíže.

4 0
možnosti
VK

Za údajný dluh do 5000,- Kč exekutor zablokoval majetky za cca 1000x více. K tomu si napočítal cca 70,- tis svých nákladů. Po 3 letech soudů byl dluh prohlášen skutečně za dluh - v odvolací instanci - proti přesvědčení a rozsudkům obvodního soudu. To celé není nic jiného než prasečina - a já myslím že ve zločinném spolčení. Pomoc není. Stát na nás zvysoka se*e. Příště vezmu spravedlnost do vlastních rukou. Dokud exekutoři osobně nepocítí následky, budou stále řádit jak černá ruka.

1 0
možnosti
MT

"Dokud exekutoři osobně nepocítí následky, budou stále řádit jak černá ruka."

Buďte realista. Jediné co se stane je to, že Zorrové skončí v base za napadení a exekutoři budou chodit s policejním doprovodem.

3 1
možnosti
VK

Ako keby ČR kopírovala SR. Upozorňujem na to už 20 rokov a situácia sa len zhoršuje. Navrhovateľ podá návrh na konkurz, pričom nemusí preukázať existenciu svojej pohľadávky. Odvolací súd konkurz potvrdí s tým, že výška jeho pohľadávky sa bude zisťovať v priebehu konkurzného konania. Nasleduje rozpredaj napadnutého majetku, za zlomok jeho ceny. Po popretí pohľadávky navrhovateľa, tento svoju pohľadávku odpredá za symbolickú sumu s klauzulou, že nezodpovedá ani za pravdivosť svojich tvrdení o dlhu, ani za pravdivosť listinných dôkazov. Na zistení pohľadávky už nezáleží.

Cieľ, teda lacný nákup v samoobsluhe už bol dosiahnutý. Dokonca ministerstvo spravodlivosti potvrdí po previerke, že konkurz bol vyhlásený v rozpore so zákonom, ale, nezávislosť súdnej moci do ktorej nemôže zasahovať. A orgány činné v trestnom konaní? Veď predsa nezávislosť súdnictva.

A potom kritizujme Poliakov.

4 0
možnosti
JV

Jsme světový unikát. Jen u nás jsou exekutoři soukromí. A možná v Zimbabwe.

3 0
možnosti
JK
OU
Foto

A kdyby se dluhy platily vznikla by vůbec takováto diskuse?

3 11
možnosti
BP

Ono stačí strašně málo.. Ted třeba čekám průšvih i já...Stačila ztracená občanka, nebydlím v místě trvalého bydliště...

)bydlí tam má 85 letá babička) Na poště jsem zažádala o přeposílání pošty na mou kontaktní adresu a přesto mi dnes volali z jednoho úřadu, že se jim vrátil dopis, který posílali na adresu trvalého bydliště...jak já se dozvím, že si nějaký dobrák nestihl na mou občanku půjčit??? Upřímně... celkem strachy nespím..a obvolat všechny lichvářské půjčovatele fakt nejde,,,

9 0
možnosti
JN

Velmi dobře napsané, karma.R^

7 0
možnosti
Foto

V Cesku nejsou exekutori ale lichvari. Dluhy se maji platit, ale ne nicit bezduvodne zivoty tim, ze se, abrakadabra, z desetikorunovyho dluhu stane desetitisicikorunovy. Nasilim se samozrejme nic nevyresi.

24 0
možnosti
PK

Né , že bych o této profesi snil, ale koukněte se na to z druhé strany. U nás bylo po roce 89 největší procento neplatičů snad v celé západní a střední Evropě, jak je to dnes nevím.

Nejsem happy vidět v TV, jak mladé ženě, starci a dalším zalepují spotřebiče, ale někdo to dělat musí.

Jo a násilí ala Kalousek:,,Dám ti přes držku", nebo dokonce tě zastřelím,to néé.

0 0
možnosti