Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

cena másla není rozhodně přemrštěná - jde o to, co se prodává za máslo - pokud si ho budete chtít doma vyrobit, vyjde vás na víc. Pokud si budete ale chtít koupit v obchodě máslo, které je skutečně máslo, pak si ho kupte na váhu v sýrárnách - ano, vyjde vás stejná váha dvakrát tolik. S malým rozdílem - že to co si ponesete domů, to máslo fakt je. To co nám prodávají při váze 250 gramů za 40-50 korun prostě být máslo nemůže - je to v nejlepším případě máslo nastaveno nějakým ztuženým pojivem. Já si máslo vyrábím doma sama, tak vím o čem mluvím. A to si vezměte, že polovina toho ještě je provize pro obchodníka, obal a podobně. Někdy si říkám, z čeho ty potraviny vlastně vyrábějí, že se na takovou cenu dostanou.

0 0
možnosti
Foto

Osobně si myslím, že asi poklesla spotřeba umělých tuků - jako je Rama, Bonžůr másla a podobně, a proto zvýšili cenu másla... Prostě finta na lidi... Cena másla je přemrštěná - a podezřelá... Ale nevím...:-/Rv

0 0
možnosti

Já mám spíš teorii,že je tu snaha implementovat zdražení do tučných jídel, aby byla motivace kupovat zdravé potraviny, protože nepodražilo samotné máslo, ale i tučné sýry a jogurty. Zelenina naopak zlevnila. Bohužel tuhle teorii můžu zkoušet pouze v obchodech ve svém okolí.

0 0
možnosti

P47e82t84r 13B51u27r25i36a88n

13. 9. 2017 23:00

A třeba pracuje v odvětví,kde se jen nějak spekuluje či podvádí a netvoří žádné skutečné hodnoty. To on samozřejmě nechápe a nevěří ničemu. Uveďme například obor pojišťovnictví a peněžnictví. Zde se nic skutečného netvoří,ale dobře se tu živí statisíce lidí.

Zdroj: http://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=623421

Spekulace je hybnou silou kapitalismu. Bez toho byste dodnes chodil s petrolejkou dojit krávu. Jsou to tedy skutečné a ryzí hodnoty. Pojišťovnictví a bankovnictví jsou stěžejní části trhu. Bez nich byste neměl ani tu krávu.

Výrobní sféra (s vysokým lidským podílem) je okrajová. Je jednodušší vyrobit motyku, než ji prodat. Vyrobit ji dnes umí kdejaký vořech. Proto firmy dnes hledají marketingové manažery za 50 000kč/měsíčně, ale lidi do výroby jen za 18 000kč.

Technologie 4.0 generace nejsou výmyslem levice, ale výsledkem práce pravice. Levice na tom jen parazituje, jako na všem a vždy. Poplašné předpovědi o globální nezaměstnanosti jsou mýtem. V USA přešlo po rozvoji vědeckotechnické revoluce k přechodu 90% lidí do služeb! Ano, v USA se podílí na veškeré výrobě jen 10% obyvatelstva. Z tohoto pohledu je jasné, že požadavek na bezpodmínečný příjem je jen další z levicových zhovadilostí a brutálních zločinů.

0 1
možnosti

Petr Burian

Vážený pane.

Dochází již k ukončení jedné epochy vývoje lidstva. Jde o objektivní proces a nejde zastavit. Při zavedení umělé inteligence ztrácí smysl například demokracie pomocí politických stran. Také systém dnešního bankovnictví a zvláště akciového trhu je jen brzda dalšího vývoje. Bankovní a pojišťovnický systém není základní páteř vývoje lidstva, ale základní problém dalšího vývoje lidstva.On i obchodní systém založený na kartelových obchodech a státních zásazích je již nefunkční. Zdanění u nás například zdražuje neúměrně práci a proto musí být nízké platy. Jestli jste střední generace či mladší,tak se jistě dožijete zásadních změn,které proběhnou v průběhu 10 let. To bude rychlý proces.

Spekulace je v zásadě podvodný systém přepokládající,že protistrana nemá informace.V americké ekonomii se tomu říká cena promarněné příležitosti. Krásně to vidíme na naší naivitě po roce 1990. Obsadilo nás zahraničí a my si ještě myslíme,že to je OK. A nový společenský systém musí znovu zespolečenštit mnoho starých a nových odvětví,aby vše fungovalo. To bude opravdu zásadní změna. A nějaká levice či pravice nic nezmůže. Jde o objektivní vývoj.V

0 0
možnosti
Foto

Euro nemáme, protože naši politici mají podobně jako Rath nakradené miliony v korunách leckde zašité a při přechodu na Euro by s nimi muselo ven, aby je směnili a to by museli vysvětlovat, jak k nim přišli.

2 6
možnosti
Foto

V devadesátých letech začala móda jist umělé tuky a o máslo byl malý zájem. Másla byl přebytek. a mléčného tuku. Takže zemdělci si přeorinetovali na chov dojných plemen s nižším obsahem tuku v mléce. Jenže situace se změnila a spotřeba másla po celém světě roste a on není mléčný tuk z čeho se máslo vyrábí. A co není dostupné, to je logicky drahé ale je ještě levnější než za komunistů.

7 0
možnosti
Foto

to je oficiální vysvětlení zeshora. Mléko mají krávy ne kvůli našemu máslu, ale k výživě telat a ani "tele" by neuvěřilo, že nějaké krávy budou živit telata jakýmsi výrazně odtučněným mlékem.

1 4
možnosti
Foto

Kravaťáci z bank zpravidla chléb s máslem (navíc z domu přinesený) nekonzumují, protože většinou /podle TV reklam/ spořádaně chodí na hotové kuřecí lahůdky ke koronerovi z Kentucky (tedy do KFC). 8-o

2 0
možnosti
Foto

J17i10ř81í 75F28e86i28x

14. 9. 2017 8:57

koroner není colonel , bacha na to ;-D

0 0
možnosti

Až místo másla zdraží dvojnásobně benzín s naftou to teprve začnou masové protesty. A pokrytecky se přidají i ti dnešní eurohujeři, kteří zdražení másla nepovažují za problém.

0 3
možnosti

Co má společného to "eurohujerství" s cenou másla?

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS