Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P10e91t41r 40B47u66r36i69a75n

16. 9. 2017 15:16

Tak o tomhle jsem nevěděl vůbec nevěděl, karma za osvětu.

Nicméně nesouhlasím s islámským pojetím odmítání pojištění z titulu, že vše je v Božích rukou. Pojištění si totiž neklade za cíl zabránit škodné události (to ani dost dobře nejde), nýbrž nahradit finanční výpadek který tím vznikne. Proto mají v islámských zemích Takáful, tedy něco jako sousedskou solidaritu, tedy jednu z forem pojištění.

Tím pádem mi samozřejmě pojištění vlastního pohřbu přijde jako bezvadný nápad a divím se, že s tím nepřišel někdo dřív.

0 0
možnosti

Potr Burian

Určitá celospolečenská solidarita je mnohem lepší než pojiš ́tovací byznys s ochranou režimu. Pohřeb by měl být součástí důchodového systému, protože to je poslední splátka z vybíraných peněz na sociální pojištění.Vaše úvahy jsou tak 50 let staré.Přichází nová doba,která zásadně změní celospolečenské vztahy.Bezvadný nápad s pojištěním vlastního pohřbu je již za hranou.

0 0
možnosti

Nutno přiznat, že soustavné vytěsňování otázky smrti a umírání totalitním režimem mělo zabránit možnému obrácení pohledu lidí k duchovní oblasti. A toto sice v jiné podobě pokračuje i dosud. Lidi vyznávající pouze materialismus dnes jdou tak daleko, že své malé potomky ani neberou na pohřeb a zcela výjimečně jednou za rok navštíví s nimi hřbitov. A to je chyba, protože od malého věku by potomci měli vědět, že skutečně existuje smrt. Proto i pohled na zemřelou babičku či dědečka by jich netraumatizoval. Takové odcizování se od stáří a od nezvratného příchodu smrti vede k tomu, že existuje i to životní pojištění. Dříve naši předkové si na svůj pohřeb pomalu, ale stále odkládali částky na spořitelní knížky. Věděli, že jednou to přijde a chtěli mít jistotu, že rozloučení bude důstojné. A toto připomínali i potomkům. Jenže nyní mají s tímto problémy ti, kteří nějaké duchovno ze svých myslí vymazali. A vymazali i u svých potomků.

0 0
možnosti

Technická poznámka: Existuje webová stránka http://www.jdem.cz, kde vám zkrátí příliš dlouhý odkaz. Například váš link v článku se díky tomu smrskl na: http://jdem.cz/de2e75 :-)

0 0
možnosti

Pomocí myši není snad problém i u delšího názvu.Snad již nikoho nenapadne opisovat takové názvy.

0 0
možnosti

Předpokládám, že časem zaniknou i hřbitovy. Protože urnu s popelem lze uložit kdekoliv a urna je hygienická (na rozdíl od pohřbu do země na hřbitově)

1 0
možnosti
Foto

I69v53a89n 66M69a76r63e26k

16. 9. 2017 9:46

P.Dvořáku dobrý den. Pamatuji se, že za komárů byl nějaký "Spolek přátel žehu" . Měli u nás dokonce nástěnku. Platili nějaký roční příspěvek , ale jaké z toho měli výhody či jestli toto sdružení funguje stále netuším . Řekl bych, že byli férovější , než nynější "pojištění" ? !

0 0
možnosti

Tyto spolky vznikly v období budování krematoriií za I.republiky.Na svoji dobu šlo o unikátní záležitosti.Dnes je pohřebnictví dost odporný kšeft bez výjimek. Jakýsi kartel v otázce cen nikdo neřeší.Je to společensky odporné.

1 0
možnosti

Nejlepsi "životní pojištění" je to, ktere nemam. Protoze v pripade plneni pojistovny maji 100+1 duvod proc se pojisteni na to ci ono nevztahuje...

4 0
možnosti

Uvažujete správně. Kdyby pojištění nebyl super byznys,nebyly by pojišťovny. Nejhorší, že soukromé subjekty se dotují z celospolečenských, povinně vybíraných prostředků. To není jen povinné pojištění automobilů a dalších vozidel,ale i zdravotní pojištění,sociální pojištění,pojištění odpovědnosti, ale i pravidla při získávání úvěrů a účtování náhrad atd. Je to vlastně rozkrádání s požehnáním státních orgánů.

0 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........