Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

p. Dvořák, stojím za názorem, že - Komunismus nikde - nikdy nebyl, šlo o finální vizi SEF. Tu a tam se projevil, např. v historickém městě Tábor, ony kádě s majetky. Mj., obsah zmizel ve prospěch těch, kteří zakládali novou - lepší, společnost. Úplně stejně to dopadlo se socialismem ! Tvrdím, že neexistuje vykořisťovatelnější - novodobý řád - naprostá úchylka ve vývoji lidské společnosti ! Opět stejná paralela s Husity, kdy prostí lidé se poradovali, že nemusí odvádět daně Rožmberkům - Vše do doby, než-li se objevil J.Žižka, který je pochopitelně začal znovu vymáhat. A už jsme opět u těch kádí ! ... Kapitalismus, je nejpřirozenějším civilizačním vývojem lidstva - jde s námi , až od pravěké jeskyně. Nic blahodárnějšího, k jeho rozvoji jej pak nepokropilo - Jako existence tkz. Reálného socialismu ! On se dobrovolně - nedobrovolně přetavil v tržní, sociálně žitelnou a navíc zcela svobodnou společnost !

0 0
možnosti

Miroslav Buček

vývoj lidské společnosti prochází mnoha fázemi a dnešní systém končí. Můžeme samozřejmě mluvit o běžném přechodu do další fáze. Jenže technologie se vyvíjejí také a podle mnoha filosofů technologická úroveň zásadně ovlivňuje i další společenský vývoj. A nyní začíná tato fáze.

Jak to bude dlouho trvat a jaký bude výsledek nevíme.Ve filmech se to pokoušejí vysvětlit i když jsou to většinou katastrofické scénáře. Snad nenastane nějaká neovlivnitelná kosmická katastrofa,která zničí totálně životní prostředí. Jenže i to v minulosti nastalo. Odtud pocházejí informace o potopách, či přistání určitých vetřelců. I podzemní města cosi naznačují. Jsem zastáncem myšlenky o logickém objektivním postupu ve vývoji lidstva. Jestli bude vedoucím bodem příchodu nových myšlenek Rusko,USA či Irán je skoro jedno. I náboženství či církev se bude souběžně reformovat. Nic není konzervativně trvalé. Vztahy mezi lidmi, zajištění materiálních podmínek života a dnešní vazby podporující určitou globální spolupráci se budou vyvíjet také.

Vaše porovnání s Husity ukazují snahy tehdejší společnosti na určitém stupni rozvoji svých technologických možností. Dnes se zbytečně používají obrovské zdroje pro vedení válek útočných i obranných. Vývoj ještě nedospěl do fáze dobrovolné spolupráce bez jakýchkoliv přívlastků.

Když se dnes řeší otázka Krymu,Východu Ukrajiny či změny nějakých hranic, tak se zapomíná na to, že ve vtahu k lidem jde jen o umělé vytváření problémů,které vyřešit nelze stejně. A k lidskému životu žádné hranice či ploty nepotřebujeme.V

1 2
možnosti
Foto

Koukám, že se vás to drží. ;-):-)

3 0
možnosti

Pavel Machaček

Drží mne to, protože si uvědomuji souvislosti a následky.Vás to asi nedrží a vidíte věci velmi jednoduše. Každý jsme trochu jiný.Je hezké,že si představujete současnost jako ideální stav. Já to tak nevidím. Ale nezávidím.V

1 2
možnosti
Foto

Po roce 1989 zde bylo velké množství malých obchodníků, živnostníků a firmiček. A většina nějak zkrachovala, protože v tržním hospodářství neměla co dělat o jejich výrobky nebyl zájem a nikdo je nekupoval. Takže musela z trhu odejít a byla nahražena jinými. To je zákon tržního hospodářství.

2 0
možnosti

Ale ty ztráty morální,politické a skutečné jsou obrovské.Tržní hospodářství je již nesmysl.Tio mohlo trochu fungovat v doběš,kdy byly státy řízeny bez omezení globalizací. Jak mohli ti malí obchodníci konkurovat nadnárodním obchodním řetězcům ? Pravděpdobně jste pane Kindl nikdy nepodnikal jako žvnostník a nevíte o čem je řeč.Mluvíte jako učebnice před 50 lety.

0 2
možnosti
Foto

Na celém světě je současný systém kapitalistického tržního prostředí odsouzen k zániku;-D;-D;-D to je blábol, jako celý ten pamflet.RvRvRv

4 0
možnosti

Vy máte nějaký jiný názor ? A jaký ?

2 1
možnosti
Foto

I63v50a53n 75M54a51r93e76k

23. 9. 2017 18:47

Karma R^ A . . . . . . . . . . Předvolební preference ANO a A.Babiše stoupají závratným tempem. Zmatek a panika v řadách dalších stran a straniček dosahuje vrcholu. Co ještě na něj vymyslet, co ? Poraďte ! ! ! 8-o ;-(

1 4
možnosti

Máte smysl pro humor;-D

2 0
možnosti
Foto

J32a58k44u84b 49R85o13t50h

23. 9. 2017 17:58

To je neuvěřitelně zmatený a pomíchaný text. Místy i sám sebe vyvracející. Nu, jako obvykle. Rv

6 2
možnosti

Jakube- chce to konkrétní výtky. Normálně nemám zájem psát zmatené texty i když to možná tak vypadá. Nevím o co Vám jde, ale děkuji za neurčitou připomínku.

1 0
možnosti

Hmmm. A co jste nám vlastně řekl?

3 2
možnosti

Snažím se nastínit vývoj v dalším období metodou určitého Brainstormingu. Vám se nezdá, že to je potřeba ? Když nebude osvěta,lidé budou špatně informováni. Změní se úplně všechno a dosavadní společnost to nebere na vědomí..

Já si myslím,že náš současný píseček již není vhodný k dalšímu hraní.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS