Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KM

K26a87r85e65l 56M43a74s11e94k

7. 11. 2017 10:30

Dobrý článek, ale teroristické útoky v Evropě nejsou žádnou novinkou. Tady je seznam těch nejhorších za posledních sto padesát let.

https://en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Europe

0 0
možnosti
JS

Ve svém článku vycházíte z několika mylných předpokladů. Například píšete, cituji: "V mém mládí vůbec nikoho nenapadlo, že by nějaký občan něhoho zabil jen tak." To, že jste tyto zločiny ve svém mládí nezaregistroval, neznamená, že neexistovaly. Existovaly dokonce i u nás. Například v roce 1973 neslavně proslulá Olga Hepnarová záměrně najela náklaďákem do autobusové zastávky a usmrtila osm lidí. Jejím motivem byla nenávist k lidem, rodičům, pomsta společnosti.

Také píšete, cituji: "Stejně tak mnozí dodnes nenávidí Židy a v posledních letech i Muslimy. Tyto národnosti jsou převážně mírumilovné, a přece je většinová společnost považuje za nebezpečné."

Tak především slovo "muslim" neoznačuje národnost. Označuje stoupence islámu. A islám je velice komplexní náboženské učení, které lze podrobit kritickému zkoumání. Chceme-li zkoumat motivy islámských teroristů, stačí prozkoumat věroučné principy islámu (např. Korán) a podívat se na činy Proroka Muhammada – například v roce 627 tento muž vyhubil všechny medínské Židy obludnou popravou, při které nechal useknout hlavu asi devíti stům osobám, které si před popravou musely vlastníma rukama vyhrabat hrob. Společnost, která se inspiruje takovým mužem, bude odrazem svého stvořitele, což můžeme názorně pozorovat v celém světě islámu.

V závěru svého článku píšete: "Musí přijít důsledné změny v celém světovém uspořádání lidské populace a stejně ještě mnoho let nebude klid."

Jak byste "důsledně" měnil světové uspořádání lidské populace? To nezní moc dobře. Klid nebyl nikdy v historii lidstva. Není nutné měnit světové uspořádání lidské populace, úplně stačí, když se každý pokusí něco vylepšit u sebe doma.

0 0
možnosti
BD

Vážený pan Svobodo. Je opravdu chybou považovat muslimy za národnost. Nějak jsem omyslem napsal hloupost.

Nechci zkoumat motivy islámský teroristů.Myslím si, že věřící muslim nemůže být teroristou.Změny v lidské společnosti jsou objektivním procesem,který nejde plánovat.Samozřejmě souhlasím s tím, že každý musí začít od sebe.A to já i Vy.V

0 0
možnosti
FD

Přemnožená populace a z toho pramenící stres.

0 0
možnosti
BD

Na světě je ještě obrovský prostor,který není využíván lidskou společností. Tam problém není. Když se vyřeší výroba energie s minimálními náklady,tak se může obydlet třeba Sahara . Ta byla kdysi zelená a pro Evropany ideální.Problém je v psychice mnoha lidí.I u nás samozřejmě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........