Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Poněkud mě překvapil váš názor, že opozice je v Číně a Rusku silnější než v USA. Nevím, zda jste to zaznamenal, ale Čína je ještě stále diktatura komunistické strany. Neexistují tam svobodné volby a opoziční aktivisté jsou vězněni. Tudíž tam jaksi opozice není moc silná. V Rusku je situace o něco lepší. Náznak svobodných voleb tam mají, ale opoziční politici jsou také omezováni, pokud nejsou rovnou vražděni na ulici. Ruský režim se v současnosti nejvíce podobá italskému fašismu. Zároveň vlivné instituce vymýšlejí novou státní ideologii. K ní patří i vybájené dějiny Slovanů, které ideologie ztotožňuje s Árijci. Vzhledem ke stále sílícímu ruskému antisemitismu tu máme i ozvy něčeho daleko horšího, než byl italský fašismus. Zvláště když třeba přední ideolog eurasianismu Dugin obdivuje Waffen SS. Naproti tomu USA jsou otevřená, demokratická země, kde považte, volby dokonce může vyhrát opozice. Z čehož vyplývá, že z trojice zemí USA, Rusko a Čína mají nejsilnější opozici v USA.

0 0
možnosti
BD

Situaci v Číně nechápeme.Opozice není jen nějaká opoziční strana. Třeba u nás je v opozici většina lidí,protože se jim mnohé nelíbí. Tady se volí menší zlo a pragmatismus.V USA nemohou ustát budoucí změny se současnou ideologií. Vztah občanů USA k svému soustátí je mnohem méně"vlastenecký" než v Rusku. Porovnávat Italský fašismus z dob Mussoliniho a Ruské" probuzení" nelze. V USA je lidem jedno, co se bude dít.Jen nesmí přijít nový Vietnam.

0 0
možnosti
JK

Souhlasím na plné čáře. Měli bychom se my, ti nejstatečnější ze všech národů semknout a napsat dopis. Dopis o tom, že chceme všude zavést ten nejčistší kapitalizmus, kapitalizmus ruský s příměsí toho kapitalizmu čínského. Dopis zašleme bohu všech bohů, tomu kdo zatím nemá jméno, ale zjevně to tu všechno řídí, on nás vyslyší a všude zavládne blahobyt podle Potěmkinova vzoru. Nejsilnější opozice ze zmíněných zemí snadno přemluví tu slabou jinde, zejména v USA a budou souhlasit s předáním Ukrajiny Číně, beztak už si ji koupila a klidně i další zemi v Evropě, třeba Česko, tady už máme uvítání nacvičené.

Jak je bůh nad bohy nade mnou, vedle mě i pode mnou, věřím že nás slyší a všechno urychleně zařídí, protože tahle kapitalistická anarchie se už nedá vydržet.

0 0
možnosti

V Rusku ani v Číně čistý kapitalismus není. Státní kontrola velkých podniků není kapitalismus.

0 0
možnosti
JL

Miluji prognosticke uvahy od cloveka, pane Dvoraku, ktery vidi svet podle zprav dostupne v CR a usuzuje kde tento svet se ubira. Pridam-li k tomu jeste vsemoznou propagandu z leva nebo z prava, vas pohled je opravdu postaven na hlavu. Nevim kolik znate Rusko nebo Cinu osobne. Podle me zkusenosti s moznostmy obycejneho ceskeho obcana, ty dve zeme moc neznate. I kdyby, jen z pohledu povrchniho.

Pohled na zapad je asi hodne vyvozen ze znalosti zapadni Evropy a Britanie. USA vam take toho dat nemuze, protoze je dnes zamestnana z cistenim sve republiky od "spiny" kterou tam zanechala vlada Obamy. Lonske volby ukazali silu obcanu (a system voleb jim k tomu pomohl) se vyporadat s legaci Obamovi ery. Proti uzasne silne levici a levicackumu zpravodajstvi. Doufejme v dobre vycisteni republiky se podari.

Moje odpoved na vas nadpis odpovidam strucne. Rusko a Cina jsou stale komunisticke zeme s kapitalistickym hospodarstvim a Spojene staty jsou stale demokraticke, postavene na svobodnem mysleni a chovani svych obcanu s uzasne silnym hospodarstvim.

1 0
možnosti
BD

Kdyby to tak bylo jsem šťastný člověk.I já jsem věřil v demokracii v USA a v EU. Zklamal jsem se , neb jsem byl naivní člověk.Demokracie současného typu je pravděpodobně nesmysl.Vše bude asi jnak.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel, vývoj ke konci lidské civiliazce se po pádu socialistické soustavy v roce 89 velmi urychlil. Bude boj a přežijí ti nejsilnější, to je v podstatě základ celého svobodného světa.

1 2
možnosti
VR

A vašeho nesvobodného?

0 0
možnosti
Foto

8-o8-o8-o

Vaše názory, vaše myšlení, vaše vize na to máte samozřejmě právo.

Za sebe však musím napsat, že bych takovými, jako máte vy, nechtěl žít.

Přál bych vám, abyste mohl žít ve společnosti, o níž tady stále básníte. MOC bych vám to přál. Upřímně a od srdce.

10 1
možnosti
BD

A v jaká společnosti by jste chtěl žít ? Vám se současný stav v celosvětové společnosti líbí ? Tady nejde vůbec o nějaké Rusko nebo Čínu. Jde o život miliard lidí. Když člověk nemá vize a neřeší perspektivy, tak je vlastně celospolečensky mrtev.

2 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........