Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

já jsem to četl ale nejsem právník a nevím jestli to tak je............ale jestli to tak je, pak je jasné, že celá kauza je skutečně jen vymyšlená a jen pro to aby lidé měli o čem mluvit........proto také ve zprávě OLAFU je jen napsáno domníváme se, že a tak dále žádná faktická zjištění tam nejsou........vše je jen jedno veliké divadlo...........

a o tom je politika o velikém divadle pro nevědoucí davy,,,,,,,,,,,

2 4
možnosti

O96n85d13ř33e45j 44N65ý86č

15. 1. 2018 21:26

Nevím jestli to tak je ale ... To stačí. Víc vědět nepotřebuji.;-D Vy nevědoucí.

3 1
možnosti
Foto

Pohled člověka z praxe.Beru + - sto tisíc kč na 25 ha pole. Když jsem začínal jezdila ke mně jedna kontrola ročně. Letos bylo kontrol šest,některé jely 230 km ke mně a 230 km zpět. Odhadem náklady na kontroly byly vyšší než vyplacená dotace. Jak to probíhá. Např. Ráno přijedou dva lidé představí se a pak celý den běhají po poli a za pomocí GPS přeměřují . V 16 hod. se přijedou rozloučit a pak přijedou za 14 dnů podepsat protokoly. Dotace jsou velmi škodlivé protože jsou i sedláci co podnikají bez dotací. To je boj o holé přežití. Co se týče Babiše ,myslím,že neudělal nic trestného ani neetického. On ten zrůdný systém dotací nevymyslel. Jen toho dokázal využít.

3 2
možnosti
Foto

Píšete nesmysly. Ty kontroly nepochybně nejely jen za vámi 230km ale i kdyby ani tak nestálo 6 kontrol 100 000 A taky berete nepochybně víc na 25ha polí.

Babiš podváděl v žádosti o dotace.

3 2
možnosti
Foto

Pan Nápravník jen nemá znalosti práva, o nic víc se nejedná.

Babiš je viněn podle §212 trestní zákoník 40/2009 dotační podvod i přesto, že ten v době podvodu neexistoval správně. V té době jeho jednání to splńovalo definici trestného činu podvod za který v té době mohl dostat až 12let, dle § 212 může dostat jen 10let. Pokud je nová a stará právní úprava používá se ta pro obviněného výhodnější což je aktualní právní úprava kde je maximální trest o 2 roky kratší.

3 1
možnosti

O18n47d42ř58e21j 80N87ý67č

15. 1. 2018 19:54

R^ Nejlepší je že být to opačně a byl by obžalován z podvodu, argumentovali by přesně opačně. Že nemůže být obviněn z podvodu, ale že měl být obviněn z dotačního podvodu jelikož je to výhodnější pro obviněného. ;-DChytají se všeho. Ostatně nic jiného jim nezbývá.

2 0
možnosti

tak pan Babiš uvedl jiného v omyl, že splńuje podmínky čerpání dotace. podvod jak z partesu. v daném případě sazba 5-12 let.

V době jeho spáchání opravdu jewště trestný čin dotačního podvodu neexistoval. nicméně, podle pozdější právní úpravy se soudí jen tehdy, je li věc pro pachatele příznivější. Dotační podvod má o 2 roky menší flastr..

1 1
možnosti

Paní Marie Vám vyslovila - svým způsobem - obdiv. Trefil jste se. Nemám argumenty - požaduji smazání. Nechceme nic víc než klid pro naší práci, pro naše děti. Vždyť to jsem přeci slýchal mnohokrát ...... je to sice dávno, ale snad si vzpomenu !!!

2 0
možnosti

Snad nemusí mít každý podvod v zákoně svůj přívlastek. Mě zajímá, zda Babiš podváděl nebo ne. A paragrafy na podvody se určitě najdou i před rokem 2010.

3 0
možnosti

Údajný podvod,který odpovídá platným zákonům je podvodem jen vůči Bohu.Babiše nemám rád,ale v kause "Čapí hnízdo" asi opravdu nic společnosti neukradl,ale předal dobrý nápad,který realizoval.Viděl jsme mnoho projektů v Německu,které jsou mnohem horší než projekt Čapí hnízdo.

4 1
možnosti

Této situace bych se obával, ale mnohé kauzy tomu bohužel nasvědčují....R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

Tento blog, pokud se tomu tak dá říci, by vám měla redakce smazat.

4 4
možnosti

Proč myslíte ? Citovaný autor nemá pravdu ?

4 2
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........