Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, .

1) Česká republika je podle velikosti na 21. místě mezi 51 evropskými státy, čili řadí se k těm větším. Ano, rozloh širých plání Matičky Rusi nedosahuje, ale ani tak mi nepřijde mrňavá.

2) Děti do 6 let mají ve státní dopravní síti (síť garantovaná a prostřednictvím krajů podporovaná státem) jízdné zdarma, od 6 do 15 let jezdí za třetinu jízdného, studenti od 15 do 26 let a důchodci nad 70 let za polovinu. Nic se nezdražilo už spoustu let, s výjimkou státních ČD, ty zdražují rok co rok.

3) Rozloha USA je prakticky shodná s rozlohou Evropy (9,843 mil. km2 x 10,18 mil km2), ale Evropa má 2,5 víc obyvatel (350 mil. x 750 mil). Tomu odpovídá i intenzita dopravy - zboží i osob. Navíc v USA se mnohem více osobní dopravy odehrává vzduchem a nákladní po železnici, než v Evropě, právě kvůli struktuře osídlení. Amortizace dálnic v USA je tudíž mnohem nižší. A kromě toho i v USA se platí mýtné.

4) To, v jakém se naše země nachází stavu, je především důsledkem 40 let komunistické diktatury.která z evropské průmyslové velmoci udělala rozvojovou zemi! Neohánějte se posledními 25 lety, za tu dobu se naše situace výrazně zlepšila. To nemůžete popřít, i když se o to velmi snažíte.

3 0
možnosti

Nejvetsi skodu ovsem tech 40 let komunisticke diktatury napachalo v mysleni lidi.

3 0
možnosti
Foto

Máte pravdu a karmu.

Jednotná cenová politika je nesmysl a utopie, neboť jsou různé podmínky. Jednotné ceny nejsou ani v rámci jednoho státu, protože odrážejí místní podmínky a je to správně.

Analogicky s ochranářskými opatřeními a tlak na platy řidičů by tedy zaměstnanec německé či francouzské firmy vyslaný do ČR měl pobírat plat na úrovni našeho, což by se jim evidentně nelíbilo.

0 0
možnosti

Pane Machacku mam vas za rozumneho cloveka, ale mame snad kupovat za babku zbozi ktere vyrabi male deti nekde v Bangladezi v nelidskych podminkach pri 16. hodinove pracovni dobe?

Ja myslim, ze tady je clo v poradku stejne jako u cinske oceli.

Kdyz chteji cesti dopravci vykoristovat ceske ridice, proc ne, ale ne na uzemi jinych statu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........