Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

RvTo co nepotřebujeme a není to reálné je rovnost nerovných, ale rovnost příležitostí. To co je škodlivé jsou populistické levicové vlády. To co nepotřebujeme je vydávání státních dluhopisů k vytváření deficitů státních rozpočtů. To co nepotřebujeme jsou investice levicových vlád do nerovností nerovné zodpovědnosti. Ano nepotřebujeme, jak správně píše pan Kšír níže, státní peníze a státem podporované banky, které pro rovnost ožebračují občany. Nezodpovědné půjčkami úvěrovými úroky. Zodpovědné občany nulovými, až zápornými úroky z vkladů.

1 0
možnosti

Pane Cestr.

Máte pravdu,pokud považujete současný systém za ideální stav. Já si myslím něco jiného. Rovnost příležitostí je lež propagovaná pravicí. Spojte si to s univerzálními etickými principy a probudíte se.I systém pravice- levice je lživý. Když nehradíme v uvažování stát společností,tak jsou vaše úvahy scestné. Stát není nic jiného než společnost a ta podléhá jiným zákonům než je nějaký vyrovnaný státní rozpočet. Již v základech mnohých náboženství je úrokové bankovnictví a úrok kompletně považován za dílo ďáblovo. Nulové až záporné úroky ze vkladů vycházejí ze zoufalé ekonomické situace současné společnosti založené na volné tržní soutěži. Budoucnost patří umělé inteligenci a analytickým propočtům. Matematika je božská věda a nelze ji nijak okecat zprava ani zleva.V

0 0
možnosti
Foto

Peníze samozřejmě potřebujeme. Jsou nedílnou součástí tzv. ekonomické kalkulace a potřebnou komoditou ke směně. Co rozhodně nepotřebujeme, to jsou státní peníze !

1 0
možnosti

p. Dvořák, máte naprostou pravdu, viz úvod - "Za socialismu jsme si již vybudovali určité vztahy". Zhruba tak nějak, mne oslovila moje nájemnice, paní Vyvialová. Známá neplatička, kterou jsem s objektem po r. 1989 převzal. Ona potvrzuje Vaši teorii - Již žila v nové epoše, kde z jejího pohledu jsou peníze naprostým přežitkem. Já jsem ji natvrdo vystěhoval, (dnes nemožné), protože peníze jsem na rekontrukci potřeboval. Paní Vyvialová se objevila v ulicích a doslova volala - Zlá doba, kapitalisté se vrátili a vyhodili mne na ulici ! Kdyby jste zakládal něaký spolek bez peněžních potřeb, nabízím tuto jako Vaši sympatizantku ! Neplatí spolehlivě ! :-)

1 0
možnosti

Pane Bedrichu Dvoraku. Je velmi zajimave si precist vase uvahy o budocnosti lidstva. Nebudu se vyjadrovat k vasim uvaham. Jen je mi divne, ze vidite svetove problemy tak ciste a pritom problemy organizace CR nedovedete videt a definovat. Zde by se vase inteligence potrebovala.

Cekam na svoje probuzeni, jak nas k tomu nabadate. Nevim vsak v cem se probudim. Jestli nas navadite na system podobny dnes v Cine, tak jsem zklaman. Vim o teto zemi dnes vice, nez nam predkladate. Jestli zavrhujete konzervatismus jako brzdu vyvoje, je take neco, co je dobre lepsi definovat.

Ta vase pobidka zapomenout minulost, dala vasemu clanku ukazku, jak se predklada idiotina hlupakum. To znicilo i ty spravne uvahy.

Dal, pane Dvoraku, se radeji nebudu vyjadrovat. Snad jen maly poznatek v mem zivote. Ja jsem nikdy nepotreboval mit penize. Jen jsem mel smulu. Musel jsem je mit, protoze vekovni svet je po me pozadoval!

1 0
možnosti
Foto

tak to zkuste bez peněz.

Ale dejte vědět, jak jste dopadl.

0 0
možnosti

Zásadní lidská vlastnost není zásluhovost a motivace může být úplně jiná než snaha o vydělání peněz. socialismus skončil na snaze o přehnanou zásluhovost. Záleží na tom, jaká to je ta zásluhovost. Někdo vydělá peníze lehce a někomu se to nedaří z různých příčin. To neznamená,že ten kdo má prachy je lepší člověk.Peníze dnes potřebujeme,ale v pralese jsou Vám většinou k ničemu. Budoucnost nepotřebuje peníze.

0 0
možnosti
Foto

;-D;-D8-o8-o

Buď jsem blázen já nebo vy.

Jiná varianta neexistuje.

3 1
možnosti
Foto

Existuje.

Netvrdím to, ale teoreticky vzato můžete být blázni přece oba. Každý z jiného důvodu.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........