Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vše co vlastní stát, by mělo být soukromé. Pak by odpadly ty problémy o kterých píšete. Jo a ještě je důležité, aby stát nebránil konkurenčním tlakům, to znamená aby selektivně nezvýhodňoval svými regulacemi, nebo dotacemi jedny podnikatele před druhými.

1 0
možnosti
Foto

stejně jako některým lidem stačí hromadné ubytování za pár EUR bez jídla a jiní si bukují na pár dní lyžování špičkový hotel All incl. se vším komfortem, tak i nemocnice by měly nabízet skromný pobyt a komfortní. Kvalita lékařských zákroků by měla ale být pro všechny stejná. Bohužel tomu tak není a víajpáci dostávají mimořádnou péči od těch nejlepších lékařů.

0 0
možnosti

Představte si,že na jedné chodbě v běžné nemocnici jsou pokoje pro VIP a pro ty dole. Stejně tak bude jiné jídlo a péče. Když bude taková nemocnice někde mimo areál té Krajské nemocnice,tak ať je. Jenže tady je snaha urvat něco od těch VIP do vlastní kapsy.

0 0
možnosti
Foto

Pokud jsem četl správně, tak v Evropě má většina zdravotnických zařízení statut nevýdělečné (neziskové) organizace, takže čachry s penězi se tu už nedají tak dobře provádět. Ale naše s.r.o? S ručením pár set tisíc?

Vnést do zdravotnictví tržní "manýry" se patrně příliš nevyplatilo.

Krásná ukázka je příklad turnovské Panochovy nemocnice. Z původního slušného zařízení se po převodu na s.r.o. začaly dít zajímavé věci. Dnes to vypadá, že velmi výhodně umístěná nemocnice ve spádové oblasti je pomalu na likvidaci. Zájemci si najdou leccos na turnovskovakci.cz . Např. příspěvek města jde do KN Liberec, ale podíl z akcií se zpět nevrací. Svůj podíl má na tom rada města a samotné nemocnice.

Podobně rozdrobení na množství malých zdravotních pojišťoven má řadu háčků. Pokud potřebujete ošetření u lékaře, který nemá smlouvu právě s vaší pojišťovnou, máte smůlu.

Kšeftovat s auty, domácím vybavením a pod, prosím. Ale se zdravím?

0 0
možnosti

Opravdu jsou nejlepší státní či krajské nemocnice? Tedy nemocnice, dotované státem a kraji ročně mnoha miliardami? Jsou snad soukromé nemocnice dotovány? Jsou snad horší? (Prozradím: nejsou, proto se utajují různé srovnávací studie.) A to přesto, že z jakýchsi podivných důvodů mají nižší ohodnocení stejné práce než nemocnice státní a krajské. Většina z těchto nemocnic je na velmi dobré úrovni. (Samozřejmě nemíním srovnávat exkluzivní pracoviště s exkluzivními operacemi. Pozor: To se týká pracovišť, ne celých klinik.)

Pan Klaus sem vnesl systém většího počtu zdravotních pojišťoven, aby si konkurovaly a z toho důvodu (mj.) dohlížely na účelné využívání jim poskytnutých peněz. Jenže vzápětí prosadil zákon, konkurenci pojišťoven znemožňující. Tím zmizel a/ důvod poskytovat nadstandardní služby b/ kontrolovat toky peněz (protože by klient stejně důsledky tohoto snažení nemohl ocenit).

2 0
možnosti

soukromé nemocnice ani lékaři v ČR většinou neexistují. Přes zdravotní pojišťovny jsou dotovány státním systémem. Jestliže by byly soukromé bez jakékoliv dotace,tak nemám výhrad i když kšeft se zdravím nemám rád. Jestliže tam budují nová poprsí a obsah trenek,tak mi to je jedno. Ale budoucnost takto nemůže vypadat. Dnes je to vše byznys na úkor většiny.

0 0
možnosti
Foto

Dodávky, tepla, elektrického proudu a vod nejsou monopoly. Jsou regulované státemRvRvRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........