Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Opravdu jsou nejlepší státní či krajské nemocnice? Tedy nemocnice, dotované státem a kraji ročně mnoha miliardami? Jsou snad soukromé nemocnice dotovány? Jsou snad horší? (Prozradím: nejsou, proto se utajují různé srovnávací studie.) A to přesto, že z jakýchsi podivných důvodů mají nižší ohodnocení stejné práce než nemocnice státní a krajské. Většina z těchto nemocnic je na velmi dobré úrovni. (Samozřejmě nemíním srovnávat exkluzivní pracoviště s exkluzivními operacemi. Pozor: To se týká pracovišť, ne celých klinik.)

Pan Klaus sem vnesl systém většího počtu zdravotních pojišťoven, aby si konkurovaly a z toho důvodu (mj.) dohlížely na účelné využívání jim poskytnutých peněz. Jenže vzápětí prosadil zákon, konkurenci pojišťoven znemožňující. Tím zmizel a/ důvod poskytovat nadstandardní služby b/ kontrolovat toky peněz (protože by klient stejně důsledky tohoto snažení nemohl ocenit).

2 0
možnosti
BD

soukromé nemocnice ani lékaři v ČR většinou neexistují. Přes zdravotní pojišťovny jsou dotovány státním systémem. Jestliže by byly soukromé bez jakékoliv dotace,tak nemám výhrad i když kšeft se zdravím nemám rád. Jestliže tam budují nová poprsí a obsah trenek,tak mi to je jedno. Ale budoucnost takto nemůže vypadat. Dnes je to vše byznys na úkor většiny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........