Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pokud vím, hodnota do 0,25 promile je neprůkazná a u soudu neobstojí. Kdo má špatné svědomí z nějaké "zbytkáče", asi radši zaplatí menší pokutu. Od 0,3 do 1 promile je to přestupek, již s vyšší sankcí. A borci s hodnotou nad 1 promile si plně zaslouží vysokou pokutu o odebrání řidičáku. Jestli je pokuta existenčně ohrozí je mi upřímně jedno. Je to jejich volba sednout pod vlivem za volant. Zhovadilostí je kontrolování cyklistů mimo silnice (např. na cyklostezkách). Tam si zpravidla jen rozbijou svoji vlastní hubu.

0 0
možnosti

Spletl jsem se. Nejde o hranici 10 promile, ale 1 promile. Ale jsou i magoři,kteří pomalu mají místo krve alkohol. Chybně jsem to převzal z literatury.Omlouvám se.

0 0
možnosti

Leky na deprese? Tam mate v pribalovem letaku jasne napsano, ze pri uzivane nesmite sednout za volant a obsluhovat stroje.

1 0
možnosti
Foto

Jak u kterých... Zase plácáte něco, o čem asi moc nevíte...

1 0
možnosti

Deset promile alkoholu v krvi? Jedno procento???

0 0
možnosti

Nalejme si čistého vína ! Na přímou demokracii, na jakoukoliv toleranci alkoholu nemáme. Nalejme si čistého vína ! Usedněme za volant a pojeďme někam o tom vášnivě, tak nějak besedovat ... :-)

2 0
možnosti

"Drogy se budou zcela jistě tolerovat mnohem více než alkohol."

Momentálně je situace spíš taková, že drogy jsou postihovány tvrději. Testy na drogy používané policií ČR jsou totiž mají ještě mnohem vyšší chybovost než testery na alkohol, takže se Vám klidně může stát, že Vám naměří marihuanu, aniž byste ji v životě vzal do úst (viz ten šokovaný reportér z Primy). V případě testu na drogy naštěstí vždy musí následovat krevní zkouška. Nicméně na výsledky se může čekat několi dní a mezi tím můžete klidně přijít o řidičák.

"Má alkohol vůbec nějakou pozitivní stránku ?"

Jistěže má. Zkuste si dát někdy večer sklenku dobrého vína, třeba na to přijdete také.

5 0
možnosti

"Další hranice je 0,3 promile až 10 promile a nad tím je již tvrdý postih z hlediska trestných činů."

Nad 10 promile většinou následuje tvrdý postih v podobě smrti na otravu alkoholem :-) Ani na 0,3 promile není žádná legislativní hranice. Jde spíš o to, že policie používá pro orientační dechovou zkoušku nepříliš spolehlivé testery Dräger 7510 a 7410, u nichž metodika měření nařizuje od změřené hodnoty odečíst 0,24 promile. Proto když nadýcháte méně než 0,24, považuje se výsledek zkoušky za negativní. Kdyby Vám 0,2 promile naměřili krevní zkouškou, bude výsledek pozitivní.

1 0
možnosti

P40e83t12r 70S61k83á81l75a

6. 4. 2018 11:25

Pravda, rekordy jsou okolo 8 promile. Konkrétně jistý Čurda 8,39. To jen tak někdo nepřekoná. Autor se zjevně seknul o řád.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........