Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Akce OSN v Koreji, bylo to dobre pta se autor. Vi pritom dobre co nebylo dobre a to utok severni pres demarkacni caru. Neni vubec nahodou, ze k tomu doslo po prvni sovetske zkousce atomove zbrane.

0 0
možnosti

Patri tam "severni Koreje".

0 0
možnosti

Jo, Paulina Filipovska o tom kdysi zpivala. A skutek?

0 0
možnosti

Ten problém není ve vytvoření spojených sil, ale v tom, kdo jim bude velet. Sám vidíte, jak jsou tzv. Bílé přilby OSN neakční a bezzubé.

0 0
možnosti

My dnes můžeme být klidnější než dříve jsme bývali, protože patříme obranně do NATO a ekonomicko-společensky do EU. Proto právě dnes si EU připomíná 9.květen 1950, kdy otec EU, Francouz Robert Schumann, uzavřel dohodu s de Gasperim (I), Stikkerem (NL), Adenauerem (D), van Zeelandem (B) a Bechem (Lux) o vzniku "Evropského společenství pro uhlí a ocel". Tito všichni křesťansko-demokratičtí premiérové takto zasadili základní kámen pro budoucí rozvoj Evropy. Cílem bylo odstranit hlavně ekonomické a nacionalistické problémy dřívějška, které v každém století vedly v Evropě k válkám. Jsem rád, že tomuto dílu se daří a v zemích EU od konce války 1945 je dodnes klid a spolupráce!!

0 0
možnosti

Snahy současné katolické církve o navázání vztahů s Pravoslavím,Islámem a dalšími církvemi se neberou vážně a papež František je pasován na Antikrista.

.........................

K té snaze navázat vztahy s islámem:

Každá snaha o domluvu musí brát na vědomí, do jaké míry je možné věřit protistraně.

Víte, oni se i pánové Chamberlain a Daladier snažili domluvit s panem Hitlerem, zatímco pan Churchill tuhle jejich snahu ostře kritizoval.

A nepřipadá mi, že by ti první dva pánové měli tehdy pravdu a ten třetí že by se tehdy zmýlil. Právě naopak.

Když se budete snažit uzavřít nějakou oboustranně závaznou dohodu s islámem, tak si z toho muslimové vezmou pouze ty vaše povinnosti. Ty jste jim slíbil, takže jste je slíbil Alláhovi. Sami však své povinnosti vůči Vám nebudou považovat za závazné. .

4 0
možnosti

Váený pane Beneši.

I pan Churchill není jednoznačně posuzovaná postava. Rozdíl mezi katolicismem a Islámem je samozřejmě obrovský. Islám je přijímaný a realizovaný životní styl a katolíci jsou jen věřící sekta. Pravoslaví se obrozuje nejen v Rusku, ale v mnoha dalších zemích. Vatikánská hegemonie končí a současný papež je poslední, stejně jako třeba Dalajlama. A ani vy nejste takový věštec,který má naprostou pravdu.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS