Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

1. Platí toto "bohulibé" poselství i pro Institut náboženských záležitostí? (Nádherný krycí název pro Vatikánskou banku, že?) Že její zisky neustále rostou!

2. Když má nějaký názor rigidní Vatikán, je to názor správný? Musí se jím řídet každy? Musí se jím řídit celý svět? Je smysluplný?

0 0
možnosti

P62e41t63r 56B79u29r42i30a68n

20. 5. 2018 15:50

mít užitek za účelem zisku a ne pro větší blaho jako nelegitimní.

Zdroj: https://bedrichdvorak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=663596

Krásný příklad totální bezobsažnosti tématu jako i celý smysl článku. Vlastně z něj nepřímo vyplývá, že se kritici kapitalismu přímo třesou na nějakou tu pohromu, bídu či krizi. Aby pak mohli říct: ha, my to říkali. Nejvíce si zatím slibují od prudkého nástupu robotizace. Je jasné, že fungující kapitalismus jim do toho moc nehraje. Ne že by jeho výhod nevyužívali plnými hrstmi, jako Vatikán všech investičních nástrojů bankovnictví, které zrovna naoko a pro ty jednodušší kritizuje. Vlastně mi celé to téma a takto uchopené nejvíce připomíná Papeže, který před kamerami a novináři umejvá nohy nějakému ksantusákovi a v šeru pracovny pak ututlává znásilňování dětí jeho podřízenými.

0 0
možnosti

Vážený pane Buriane !

Žijete ve Starém světě a nechápete zásadní posun ve vývoji lidstva. Kapitalismus se již vyčerpal. Není potřeba čekat na nějakou pohromu či krizi. Ta tu je již od padesátých let minulého století. Morálka již v kapitalismu neexistuje. A Etika také ne. Ani Logika nemá šanci. Papež je pro mnoho lidí autorita a jeho úkol pomalu končí.. Navíc současný papež je podle bible poslední ve Starém světě.Vůbec nechápete důvody omytí nohou papežem.V

0 0
možnosti

Ekonomický superodborník Vatikán ;-D. Samozřejmě, že je to vesměs tak, jak napsali, jenže to dnes ví každý, kdo má špetku rozumu. Vatikán ztrácí v rozvinutých zemích své pozice, a tak, celkem chytře, se chopil ekonomického tématu. Že má velký podíl na úpadku morálky a v takovém případě se nejdříve řekne: promiňte, také jsme se na tom podíleli a pak pokorně navrhne, co dál, na to mocní nemají

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS