Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Dvořáku, je to tak jak píšu pod jiným vaším blogem. Vy nenávidíte kapitalismus a tvrdíte, že nefunguje. Jenže on zatím funguje skvěle a tak vám nezbývá, než čekat na nějakou katastrofu, nerovnováhu, či boží ránu, abyste se mohl radovat, že jste měl pravdu. V minulém článku jste zase zmiňoval prudký nástup robotizace a miliony nezaměstnaných. Ve své podstatě si vlastně přejete lidské utrpení, hlad, bídu. Připomíná mi to nadšené vítání velké hospodářské krize bolševiky. Co na tom, že jim umíraly miliony vlastních lidí hladem, hlavně že je zle.

1 0
možnosti

Pane Buriane.

Prosím o argumentaci jak funguje současný kapitalismus skvěle. Zde již nejde o nějaký levicový či pravicový pohled. A nejde o nějaký udržitelný zisk. Jde o sociologický a antropologický pohled na současný vývoj. Průmyslová revoluce 4.0 vyžaduje zásadní změnu vlastnických poměrů. Musíme si přiznat,že stavět na stejnou úroveň všechny druhy vlastnictví je jen politický blábol a úlitba davu. I v USA již dávnou nefunguje kapitalismus založený na svobodném trhu a podnikání. Vy jste si nevšiml rostoucí snahy o ovlivňování soukromého podnikání pomocí různých sankcí,celních opatření a manipulování s kurzem dolaru ? Současný stav je již neudržitelný. a to všude. Žádný socialismus tady nikdy nebyl. To byla jen odbočka kapitalistického hospodaření. A chybná. Vaše úvahy jsou hloupé a protispolečnenské.

0 0
možnosti
Foto

Celé je to velmi plytký blábol nestojící za zamyšlení, zejména když jsem narazil na tvrzení, že:

"Jistý nový druh socialismu bude samozřejmě v klidu nastolen.....".

To už je snad diagnóza.

2 0
možnosti

Přiznám se, že mi uniká, co jste chtěl vlastně sdělit. Jediné co jsem pochopil, že v disciplíně "Splácat páté přes deváté a pokud možno všechno dohromady" jste opravdu dobrý.

2 0
možnosti

Píše to na konci - fantasmagorie ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........