Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cítím potřebu doplnit vaši neznalost ohledně čínského pracovního nasazení. S despektem píšete o přetrvávajících názorech že "Číňané pracují za hrst rýže". Skutečnost je taková, že Číňané většinou pracují 10 hodin denně 6 dní v týdnu. Dokud toto bude platit, udrží se čínská prosperita.

Čínské mzdy jsou zhruba na úrovni dvou třetin našich mezd, ovšem za pracovní dobu o 50% delší. Jednotková čínská mzda je pak někde kolem 44% naší mzdy.

Rozhodně si nepřeji, aby nás Čína vedla k něčemu takovému.

1 0
možnosti

Pane Dvořáku, zaujala mě zmínka o nekrytých dolarech. Čím by měly být kryté (platí pro všechny měny) a jak se to určuje? Tedy v opačném gardu: kolik bankovek a v jaké celkové hodnotě by mělo být vytištěno na, řekněme, takovou zemi jako je ČR, aby byly "něčím" kryté?

4 0
možnosti

Rusko bude mít pořád své tisíce balistických raket s jadernými hlavicemi a Čínu už nezastaví nikdo - to je takový revanš Západu - pořád bílým Číňani připadali hloupí a podřadní a tak to přijde, bude to naopak.

2 1
možnosti

Jenom se zkusím zeptat: nepodporoval jste také Trumpa na prezidenta? A co nadšení, že Trump našeho prezidenta pozval do Bílého domu?

0 0
možnosti

Já jsem Trumpa nemohl podporovat,neb nejsem Američan. Cesta kohokoliv do Bílého domu je mi šuma fuk. Ale věřím,že i lidé v USA přežijí současné těžké období a budou se mít dobře.

2 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS