Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

vážený pane Cachu.

Já jsme například nevěřil,že padne naše předcházející zřízení. A padlo všude. I Rusko je úplně jiný stát než bylo SSSR. Čína od dob " kulturní revoluce" udělala obrovský skok a je prakticky vedoucím státem světa.

Proč bychom se měli poučovat z historie válek,které nikam nevedly ? Když nebude mít snahu někdo útočit,tak není nutno vynakládat na obranu také obrovské částky. A to vše mohou zařídit pouze lidé- nikdo jiný. A budoucnost snad patří lidem.

1 0
možnosti
Foto

K55a26r67e47l 63C79a53c28h

18. 8. 2018 16:14

Jestli se vrátí, či nevrátí povinná vojna, to nechám na našich politicích. Můj názor na to jsem již několikrát v diskusích psal. Zaujala mě však jedna pasáž Vašeho článku, která - zdá se mi naivně - předpokládá, že jednou přijde den a všichni dostanou rozum a odzbrojí. Hm - tak tomu nezlobte se neuvěřím ani náhodou. Co svět světem stojí, je to historie psaná válkami. Světu vládnou peníze. Nejlépe se peníze vydělávají na státních zakázkách. A nejdražší artikl ve státních zakázkách jsou právě zbraně. Proto jsou zbrojaři mezi nejbohatšími lidmi na světě. Když běží výroba, musí být zajištěna i spotřeba. Čili v zájmu zbrojařů bude, aby ve světě byla neustále ohniska napětí s místními válkami, kde tento artikl nalezne odbytiště. Amíci po nás chtějí, abychom vynakládali na "obranu" 2% HDP a předpokládají, že nákupy zbraní a zbrojních systémů budou převážně realizovány v USA. Amíci neustále někde válčí - pokud možno co nejdál od USA. Nevím, jak dalece je již privatizován zbrojní průmysl v RF, ale jakmile bude v soukromých rukou, budou mít majitelé stejný zájem, jako majitelé zbrojovek v USA. Tato věc nemá řešení. Válčit se bude, protože kapři si rybník nevypustí. U nás jde jen o to, zda se chceme účastnit amerických válek v dalekém světě, nebo chceme mít armádu pro obranu vlastního území a vlastních zájmů. Jo a modrou knížkou bych se dvakrát nechlubil. Jsem ročník 1946, mohli jsme sloužit spolu.

0 0
možnosti

Vážený pane Veselý.

Neumožnit diskusi u svých článků považuji za zbabělost. Nikdy jsem to neudělal.Diskuse je základ pokroku.Snad o tom nepochybujete. S tou brannou poviností máte pravdu. A ta by se měla dnes zrušitt určitě také. Nikdo v Česku nechce válku. ( Až na magory)

Malá diskuse moje názory jen potvrzuje.V

0 0
možnosti

Tak na to je specialista spíše pan Trizuljak, bloger s tím jediným správným názorem a tj. samozřejmě s tím jeho.

0 0
možnosti
Foto

I10v98a62n 29V94e30s47e63l53ý

17. 8. 2018 12:06

Když jsem článek četl nebyla zde otevřená diskuse - napsal jsem autorovi tento vzkaz: Rozhodl jste se neumožnit diskusi u svého blogu o vojně. Nu vaše rozhodnutí. Ten článek ale obsahuje jednu závažnou chybu hned v úvodu - v roce 2005 byla zrušena základní vojenská služba (použil jsem termín z doby mojí vojny) a ne branná povinnost. Branná povinnost dnes platí pro všechny občany ČR od osmnácti do šedesáti a to včetně žen.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........