Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^zuby jsou problém nejen pro důchodce-karma:-)R^

0 0
možnosti
BD

správně.Stát se zde chová nesystémově a klientelisticky. A Lidé na současnou péči nemají prostředky. Někteří mají. Tak ať existují oddělené zařízení pro samoplátce. Ale kombinace privátního a státního zdravotnictví je hrozná.

0 0
možnosti
AT

Už jste se nejméně jednou k zubní péči u nás vyjadřoval, na největší nesmysly jsem vám tenkrát odpověděl. Zkoušíte znovu poučovat o problematice, které evidentně nerozumíte. Odpovím znovu:

- tzv. levné materiály z Číny neřeší problém ceny, protože například u výplní tvoří cca 20% ceny. Zbytek je práce - režie zubaře.

- motáte dovoz levných materiálů s tzv. čínskou medicínou

- rentgen rozhodně nemá každá ordinace. Ale trend takový je - díky nižším nákupním cenám

- kontroly kalkulací cen probíhají, ne že ne, pár kontrol už skončilo pokutou. Zubaři to dobře ví a málokdo si lajzne to přehánět. Ani nadsazovat

- není pravda, že vás můžou za nechození na prohlídky vyškrtnout z péče. Někteří zubaři tím hrozí, ale vzato přísně dle zákona to není důvod. Na druhou stranu nepovažuji za příklad péče o zuby, když si je někdo nenechá alespoň jednou za rok zdarma prohlédnout.

- "chudáci" bez zubaře mají právo aby jim pojišťovna ZAJISTILA zubaře. A od doby, kdy byly schválené dojezdové časy to dokonce musí být, tuším maximálně 20 minut jízdy.

- ne, nebudu vzpomínat na "péči" před rokem 1989

7 0
možnosti
BD

Je velmi dobré když problematiku sledujete. Jistě máte i svoji pravdu. Ale obecné povědomí mezi lidmi je takové,jaké popisuji. To není státem zajištěná bezplatná zdravotné péče. Co je špatné na dovozu titanových pomůcek z Číny ?

Myslíte si opravdu,že je možno jen tak si něco objednat a pojišťovna to proplatí ? Ani náhodou.

1 2
možnosti
TM

T50o54m72á33š 10M97i31k

12. 9. 2018 15:45

Řekl bych že ČOI nejedná a mělo by. Většina zubařů ceníky nezveřejňuje, k nahlédnutí by měly být v ordinaci. Asi jako když jdu do obchodu a cenu se dozvím až za pokladnou. Trhání zubu na pojišťovnu má být zdarma, někteří si navíc účtují pětistovku - zdravotní pojišťovnu to nezajímá a jasné stanovisko k tomu nedá.

0 0
možnosti
AT

Slušný zubař (a je jich dost) řekne cenu před zákrokem. Toho neslušného je nutné se zeptat.

3 0
možnosti
Foto

I67v92a62n 78M13a88r75e40k

12. 9. 2018 15:22

Jó mám štěstí, že mám skvělého zubního i obvodního lékaře, vynikajícího plicního specialistu i urologa. Navíc je v našem sedmitisícovém městečku jak nemocnice (což mnozí návštěvníci odjinud nechápou) tak i rychlá zdravotní služba.

Pro penzistu jako já ideální místo k bydlení, takže je si nač stěžovat ?

Nakonec je to na Valašsku super ,čistý vzduch a nádherná příroda, to vše rovná se půl zdraví . R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 1023
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 885x
Vždy jsem pracoval mezi lidmi. Byl jsem pomocným dělníkem i ředitelem velkého podniku.Dnes již nepřipravuji projekty se sociální, komunální a ekologickou tematikou, protože bojovat s mafiánským aparátem nemá dnes bohužel žádnou cenu a rozhlížím se lehce kolem sebe ..........